Testicular protezë


Në mungesë të burrit të njërit ose të dy testikujt për arsye të lindura, ose si rezultat i lëndimit, sëmundjes, sot është e mundur për të kryer një operacion të thjeshtë në implantimin (implantimin) prej një apo dy testiseve protezave.

Aktualisht, testikulat artificiale bërë e materialeve të ndryshme polymeric. Në treg janë proteza testikulave dy vendas dhe të importuara. Ata janë në dispozicion në tri madhësi themelore (të mëdha, të mesme dhe të vogla) dhe janë të trasha xhel silikoni, të veshura me material bioinertnosti. Këto implantet formë madhësi dhe cilësi pothuajse plotësisht të përmbushur testikul normale. Ata janë të sterilizuar në fabrikë dhe vjen në paketimin sterile.


Para operacionit, kirurgu duhet të vlerësojnë madhësinë e scrotum e pacientit dhe për të zgjedhur testiseve artificiale madhësinë e duhur. Implanti ideale duhet të ketë një madhësi të ngushtë me madhësinë e koqe e vet në anën e kundërt. Në llogaritjen e miratuar, mbi të gjitha, të mjaftueshme dhe shtrirje lëkurën e scrotum në anën e implementimit. Pas implant duhet të përshtaten të qetë në scrotum, dhe lëkurës scrotal dhe indet mbi të nuk duhet të jetë mbi-shtrirë. Përndryshe, presion të tepërt në ind scrotum implant shkaktojë qarkullim të dobët në to, nekrozë lokale apo nekrozë e indeve dhe testikul artificiale mund thjesht të bien nga jashtë. Për fat të keq, për të nuk është gjithmonë e mundur të marr implant testicular mjaft njëjtën madhësi e si koqe e tij në anën e kundërt. Kuptimi i pacientit të gjitha këto çështje krijon shpresa realiste dhe kënaqësinë e përcakton rezultatin e mëtejshëm të operacionit.

Ashtu si çdo operacion tjetër, implantimi i testiseve artificiale mund të shoqërohet me gjakderdhje, ënjtje veprimeve hapesinore (scrotum), qelbëzim plagë (infeksionit ortopedike) dhe shërimin e saj të dobët, dhimbje në vendin e operacionit. Megjithatë, zgjedhja e modelit të saktë dhe madhësinë e implantit, përgatitjen e duhur të pacientit para operacionit dhe përsosur teknikën e implementimit të testiseve artificiale të reduktuar incidencën e komplikimeve në një minimum absolut.

Operacioni është kryer në bazë lokale, si dhe nën anestezi të përgjithshme dhe zakonisht merr rreth 1 orë. Ne përgjithësi rekomandojmë që pacientët brenda 7 - 10 ditë pas operacionit për të marrë një antibiotik për parandalimin e komplikacioneve infektive. ditë). Jeta seksuale është e kufizuar brenda 3 - 4 javë.