Vazektomi vazorezektsiya, sterilizimi


Vazektomi (vazorezektsiya) - operacion sterilizimi, kryhet në mënyrë që të kontracepsionit mashkullor.

Ambulatrono operacion kryhet nën anestezi lokale. Dy prerje të vogla në kirurg scrotum identifikon nga vas deferens, dhe lidh kryqe e tyre. Scars postoperative janë praktikisht të padukshëm. Për dy ditë, ne duhet të jenë të kujdesshëm për të shmangur aktivitet fizik. Një javë tashmë është e mundur për të rivendosur jetën seksuale. Megjithatë, një muaj do të duhet të jetë i mbrojtur - në fshikëzat seminale sperma mund të mbijetojnë.


Është e rëndësishme të theksohet se sterilizimi nuk ndikon epsh, potencë dhe mbledhje - test të vazhdojë të punojë, hormonet nuk janë thyer. Pra, mbajtja e burrëri e tij, njerëzit do të jenë të mbrojtur nga ndonjë aksidentet. Nëse partneri deklaron shtatzëninë e saj, ne mund të sigurtë të kërkoni ekzaminim mjekësor dhe gjenetike të fëmijës. Megjithatë, përpara se të vendosni për një hap të tillë të rëndë, unë sugjeroj përsëri një mendojnë mirë për gjithçka. Papritmas në rrugën tuaj për të përmbushur një grua prej të cilit dëshironi të keni fëmijë? Një operacion i kundërt microsurgical tani jo gjithmonë i suksesshëm. Shans i vërtetë i restaurimit fertilitetit është vetëm 5 vitet e para pas sterilizimit. Më pas, trupi ndalon prodhimin e spermës të plotë. Prandaj, si një zgjidhje radikale për këtë problem është më e mirë për të shkuar kur fëmijët janë atje ose ata nuk janë të dëshirueshme që të ketë disa kushte të rënda mjekësore