Ngulitje kardioverter defibrillator


Çfarë kardiverter futur defibrillator?


Kardyoverter futur defibrillator - një pajisje elektronike shumë të "zgjuar" se "ndihet" (detektyruet) shfaqja e takikardi të rrezikshme për jetën dhe menjëherë ka një fluks të fuqishme elektrike për shtypjen e saj. Çdo funksionet e stimuluesit kardiak kardyoverter pronësi dhe defibrillator. Prandaj, ata vijnë edhe në të vetëm, me dy dhe tre-chambered.

Cilat janë kushtet që kërkojnë përdorimin ymplantyruemoho kardivertera defibrillator?

Implantimi kardioverter defibrillator është treguar për të rrezikshme për shëndetin dhe jetën tuaj takikardi. Këto përfshijnë shlunochkovatahikardiya dhe atrial (apo vibrim) ventricles, e cila mund të çojë në arrest kardiak.

Implantimi kardioverter defibrillator konsiderueshme zvogëlon vdekshmërinë në mesin e njerëzve të cilët kanë pasur një infarkt miokardi dhe kanë simptomat e dështimit kronike të zemrës (fraksion i ulët nxjerrje).

 

Cili është roli kardioverter-defibrillators në parandalimin e vdekjes së papritur kardiak?

Trajtimi i vetëm që mund të parandaluar vdekjen e papritur kardiak në zhvillimin e arrhythmias rrezikshme për jetën janë kardioverter defibrillator transplantim.

Në pacientët pas implantimin e kardioverter-defibrillator rrit cilësinë e jetës, gjendjen funksionale dhe aftësitë fizike.