REG Rheoencephalography


Rheoencephalography (REG)  (Sinonim: rheography cerebral, bioimpedansnyy plethysmography) - një metodë për diagnostifikimin e furnizimit me çrregullime të gjakut. Të kryer këtë procedurë duke përdorur një pajisje të veçantë - reohrafa. Për procedurën e përdorur elektroda të metalit që janë ngritur në kokë me bende gome, për të rritur ndjeshmërinë e disko Elektroda të veçanta instalime elektrike lubrifikuar me dhjamë. Elektroda Plate rheoencephalography (REG) janë të veshura me një shtresë e hollë e paste kontaktit imponojnë fushat përkatëse të kokës, payndyrë më parë me alkool. Në më të zakonshme rheoencephalography çojë frontomastoidalno (REG) imponojë një elektrodë në buzë e brendshme të vetullave, të tjera - në procesin mastoid. Pastaj kaloi nëpër elektroda aktuale dobët, me të cilat regjistri gjendjen e enëve të trurit. Zona imponimi i elektroda mund të ndryshojnë në varësi të pikës vend dyahnostyruemoy.


Rheoencephalography (REG) - metodë jo-invazive e sistemit të enëve të gjakut të trurit të bazuar në të dhënat ndryshimet në rezistencën elektrike vlerat indeve nëpërmjet kalimit një rrymë elektrike të dobët e frekuencë të lartë. Ka reohrafyy shikime. Baza fizike e rheoencephalography metodë (REG) është diferenca midis përçueshmëri e gjakut dhe indet e trupit, dhe për këtë arsye luhatjet mbushjen e gjakut impuls të shkaktojë luhatje kryesisht përçueshmëri të zonës hetuar.

Studimi Reoentsefalohraficheskoe mund të merrni informacion objektiv në lidhje me tonin dhe elasticitetin e murit dhe reagimin e trurit, rezistencën periferike vaskulare, madhësisë së mbushjes gjakut impuls. Avantazhet e metodës - thjeshtësia e saj relative, aftësinë për të kryer hulumtime në pothuajse çdo kushte dhe për një kohë të gjatë për të marrë informacion të veçantë mbi statusin e arteriale dhe sistemet deje e trurit dhe enëve intracerebrale e diametra të ndryshme.

Rheoencephalography (REG) jep informacion në lidhje me intensitetin e furnizimit cerebrale të gjakut, gjendja e ton enëve të gjakut dhe elasticitetit të mureve të enëve, gjendjen e rrjedhjes venoz nga zgavrën kraniale, si dhe reaktivitetin e enëve të gjakut në faktorët që ndryshojnë rrjedhjen e gjakut. Përdoret në dhimbje koke, marramendje, hipertension.

Rheoencephalography përshkruara për trauma craniocerebral, goditje, si në parandalimin dhe rishikimit periodik nëse është e nevojshme.

Në studimet duke përdorur teste të veçanta funksionale që e bëjnë të mundur që të bëhet dallimi në mes të ndryshimeve funksionale dhe organike. Nitroglycerin më të përdorura shpesh test (në doza të vogla, sublingual), kthen kokat, ndryshimet në pozicionin e trupit. Ngarkesa si funksionale duke hyperventilation (1-2 min), frymë, mbytje e dioksidit të karbonit, të ndryshme (Vasodilators ose vasoconstrictor) agjentët farmakologjike ortostatycheskuyu mostra dhe për të identifikuar shkallën e qarkullimit kolateralit duke përdorur alternative goditjen e karotide ose arteriet vertebrale. Papritmas ka ndryshime në presionin e gjakut duket në ndryshimin reoentsefalohramy në tonin dhe madje edhe në nivelin e mbushjes së gjakut impuls, e cila gjithashtu duhet të konsiderohet kur analizimin e kthesa.

REG ndryshime karakteristike e vërejtura në hipertension intracranial; ato reflektojnë relevante dhe lykvorodynamycheskye çrregullime deje. Zakonisht vështirë për mishërim dystonia REG shfaqet në foto të paqëndrueshme, duke ndryshuar për një periudhë të shkurtër ton enëve të gjakut. Informacion të dobishëm mund të merret duke përdorur Reg lezione akute dhe kronike vaskulare - shkelje e pėrshkueshmėrisė enëve të gjakut të madh, aksident akut cerebrovascular dhe pasojat e tyre, pamjaftueshmëri vertebrobasilar. Pothuajse e rëndësishme është përdorimi i Rregullores për vlerësimin e kolateralit furnizimit me gjak. Metoda më e përdorur zakonisht për të zbuluar arteriosklerozës e enëve të trurit dhe të vlerësojë shkallën e ashpërsisë së saj. REG jep të dhëna të rëndësishme për dëmtim akut traumatik të trurit, veçanërisht për të identifikuar hematoma subdurale, migraines, për monitorimin e efektivitetit të trajtimit, në mishërim të veprimit të barnave, sidomos vazotropnye natyrën, dhe të tjerët. Premtuese është përdorimi polireohrafii (multi reohrafyy) që zgjeron kapacitetet diagnostike e metoda na lejon për të studiuar dhe mekanizma kompensuese në reagime të ndryshme të kushteve akute. 

Kur ton vaskulare në rheoencephalography rritur rritje impuls kurbë herë sheshohet të lartë, duke u zhdukur valët shtesë. Reduktimi i ton enëve të gjakut karakterizuar nga shkurtimin e distancës në mes të valë Q në elektrokardiogramë dhe fillimi i një valë, duke reduktuar kohën e rritjes valët eskalimit në prani të 2 majat-3 valët shtesë nga ana zbritës të kurbës.

Rheoencephalography (REG) është përdorur për të diagnostikuar sëmundjet:

Ishemi cerebrale, goditje
Ndryshueshmëri presion intracranial

Një tronditje, shembje të trurit
Lëndimit në qafë, sindromi i qafës së mitrës-kafkës
Dhimbje koke
Marramendje
Sëmundje Hepertonicheskaya
Tringëllimë në veshët
Dështimi Vertebrobazylyarna
Distonia vegjetative-vaskulare
Shkelja e fluksit të gjakut cerebral
Hipofizës adenoma
Encefalopati
Sëmundja e Parkinson-it