Densitometry


Densitometry - Metoda kërkimore e cila lejon për të përcaktuar densitetin mineral kockave (të cilat në masë të madhe varet nga forca e saj) dhe parashikojnë rrezikun e thyerje. Densitometry - metoda kryesore e diagnostikimit të hershëm osteoporozën.

Ky studim është ndër X (ekspozimit megjithatë minimal me të). Ne studim nuk të gjitha kockat, por zonat më të rëndësishme që lejojnë rrezikun e pritshëm në të ardhmen - shpinë, kërci dhe parakrah.

Gjatë studimit, pacienti qëndron në një tryezë të veçantë. Kjo kockë tejdukshëm X-rrezet dhe fuqia e kockave kur ulur, ajo mban më pak dritë. Për të kapur trarëve janë të instaluar një sensor mbi bazën e matjeve është një grafik. Duke rezultuar në rezultatet e pacientit janë të krahasohen me mesataret në shumë persona të të njëjtit seks dhe moshës.


Densitometry është veçanërisht e rëndësishme në fazat e hershme të sëmundjes (osteoporozën), për thyerje. Në rastin e osteoporozës ju lejon të filloni parandalimin dhe trajtimin dhe parandalimin e thyerje, kështu densitometry shpesh kryhen në pacientët me rritjen e rrezikut të osteoporozën. Përveç kësaj, densitometry ju lejon të ndjekur ndryshimet në densitetit të kockave me kalimin e kohës, të tilla si 1 ose 2 vjet e trajtimit, për të vlerësuar efektivitetin e saj.

Hulumtimi është i sigurt, ajo nuk shkakton ndonjë siklet dhe zakonisht të zgjasë nga 5 deri 10 minuta.