Audiometry


Studimi synonte përcaktimin e pragut të perceptimit të shëndoshë dhe të shkakton humbjen e dëgjimit. Shumë e thjeshtë, por në metodën e informative të njëjtën kohë. Ndonjëherë, kryer hulumtime të hollësishme lejon, pavarësisht protokolli besueshme të diagnostikojnë dhe të përcaktojë humbjen e dëgjimit të shkaktojë. Teknika është si vijon: pacienti në dhomë të veshur kufje i papërshkueshëm nga zëri dhe të paraqesë sinjale audio të frekuencave të ndryshme dhe intensiteteve. Kur një person dëgjon tingullin minimal, ai shtyn një buton dhe dërgon një sinjal. Pajisja regjistron vlerën numerike të vëllimit dhe frekuencën e shëndoshë audible. Faza e ardhshme e kryerjes së një procedure të ngjashme, por ka shërbyer asnjë zë përmes kufje, dhe një sensor montuar në kockave zverku. Bazuar në diagramin pajisje të dhënave tregon pragun e audibility. Procedura zgjat një sasi shumë të vogël të kohës. Qëllimi kryesor i këtij studimi është diagnoza diferenciale (për të dalluar një lloj nga një tjetër dëmtim të dëgjimit, dhe për këtë arsye të përcaktojë shkakun e sëmundjes). Prandaj është e rëndësishme në humbjen e papritur të dëgjimit (pas një të ftohtë, tinguj të ashpra mahnitëse, lëndimet) të aplikojnë për një otolaringolog, të kryejë një studim dhe menjëherë të fillojnë hetimet. Me trajtimin e duhur është një shans për të rivendosur zvukospryynyattya funksion të dëmtuar.