Shpeshta urinim


Simpotomy, si urinim i shpeshtë:


  • urinim i shpeshtë
  • shpesh u ecin në të vogla

Gjatë ditës një person i shëndoshë alokon një mesatare prej 1500-2000 ml urinë e cila është rreth 75% e pranoi atë një ditë të lëngshme (pjesa tjetër është excreted në djersë dhe feces). Frekuenca e urinimit normalisht varion nga 4 deri 6 herë në ditë.

Kur ju merrni një sasi të madhe të pijshëm të lëngshme ose të shpeshtë mund të ndodhin më shpesh. Nëse urinim i shpeshtë është i pavarur e marrjes fluide, kjo mund të tregojë sëmundje.

Urinim i tepruar mund të ndahen në nënkategori. Merret para me rritjen e vëllimit të përgjithshëm të urinës (e njohur edhe si Polyuria). Së dyti - me mosfunksionim urinimit, në të cilat një problem me ruajtjen e urinës dhe zbrazjes fshikëz. Së fundi, ndoshta mospërmbajtje (humbjen e pavullnetshme e urinës).

Shkaqet e urinim i shpeshtë

Urinim i shpeshtë është tipike për sëmundjeve të traktit të poshtëm urinar dhe të prostatës. Megjithatë, në çdo urinim lëshuar një sasi të vogël të urinës; shuma e përgjithshme e ndarë për ditë, nuk e kalon (1500-2000 ml).

Urinim i shpeshtë mund të shqiptohet - 15-20 herë në ditë apo më shumë.

Urinim i shpeshtë mund të ndodhin vetëm gjatë ditës dhe në lëvizje, zhduket gjatë natës dhe në pjesën tjetër, e cila zakonisht është në gurë në fshikëz.

Night urinim i shpeshtë ndodh në tumoret e prostatës: BPH dhe kancerit të prostatës.

Urinim konstante ndodh në sëmundjet kronike të fshikëzës, por mund të ndodhë kur të marrë medikamente të caktuara, të tilla si diuretics drogave.

Urinim i shpeshtë gjatë ditës dhe nuk ka urinim gjatë natës tipik i neurozë.

Shkaku i urinim i shpeshtë në tabelë

• hyperplasia mirë prostatic
• dështimi i zemrës congestive
• Diabetes
• insipidus Diabetes
• cystitis intersticiale
• fshikëz Hyperactivity
• Prostate Cancer
• mosmbajtjeje urinar
• sëmundjeve të traktit urinar (rriturit UTI)

 • Medikamente (si recetë dhe jo recetë)

Rritja e urinës:

• insipidus Diabetes - qendrore

• insipidus Diabetes - nephrogenic
• Diabeti (tip 1 dhe tip 2)
• Konsumi i tepruar i substancave të caktuara të rrezikshme (të tilla si
Terapi mannyt në spital ose përdorimi i materialeve radio-opak për procedurat radiologjike)
• sëmundje të veshkave (të tilla si sindromi Bartter)
• Futje tepërt fluide
• Përdorimi i diuretics

Mosfunksionim urinar:

• hyperplasia mirë prostatic (meshkuj)
• Cystoceles rënie (Falling Në) Kati legenit
• nevropati diabetik

• cystitis intersticiale
• neuropati tjera të tilla si skleroza e shumëfishtë dhe sëmundjen e Parkinsonit
• Gurët në veshka 
• Prostate Cancer
• kufizimet Urethral
• Infeksionet e traktit urinar

Mosmbajtjeje urinar: në gratë

• Abuzimi anatomike
• fshikëz tepër aktiv (mosmbajtjeje urinar, i cili mund të jetë rezultat i infeksionit, tumoreve cystitis, apo fshikëz
fshikëz neurogjenik)
• Faktorët psikologjike
• mosmbajtjeje lidhur me shtatzëninë, mangësi estrogjenit ose kirurgji legenit)

Mosmbajtjeje urinar: burra 

• Kirurgjia në organet gjenitale 

• Infeksionet 
• Prostata Hypertrophy

Mosmbajtjeje urinar: Në moshuarit

• atrophic uretritin
• qendror (truri) mosfunksionim
• dështimi i zemrës congestive
• Delirium
• Diabetes
• Narkotikëve
• Infeksionet
• Shkaqet psikologjike

Shembuj të drogës urinim i shpeshtë

• tolterodinën, Detrol, Detrol LA