Njolla mbi kokën e penisit


 

Shfaqja e një skuqje të lëkurës në penis glans mund të jetë një shenjë e ndonjë lëkurës, infektive ose sëmundjet seksualisht të transmetueshme, si dhe çdo proces alergjik.

 

Dukshëm në mesin e tyre janë ato sëmundje, sëmundje seksualisht të transmetueshme (seksualisht të transmetueshme), sepse shpesh vetëm hera e parë njolla mund të jetë vetëm manifestim i sëmundjeve veneriane. Këtu kemi parasysh sëmundjet më të rrezikshme dhe të përhapura që janë manifestuar skuqje mbi kokën e anëtarit seksual.

Sëmundje të shoqëruar nga një skuqje të lëkurës mbi kokën e penisit


Shfaqja e skuqje të lëkurës, si pika të kuqe ose specks mbi kokën e penisit mund të jetë një simptomë balanoposthitis - inflamacion të penisit glans dhe lafshë e penisit. Ajo mund të quhet si një infeksion të transmetueshme nga polovm dhe alergjitë.

Kur lythat gjenitale në puçrra kokë mund të duket si outgrowths dhe gunga apo mishi i kuq, sipërfaqen e saj mund të jetë i qetë apo me gunga, madhësia mund të ndryshojnë me kalimin e kohës ata mund të rriten në madhësi. Kjo sëmundje shkaktohet nga infeksioni HPV. Ndër simptomat e tjera - kjo skuqje mund të gjendet në trupin e penisit ose scrotum dhe provokojnë zgjedhjen e kokës dhe kruarje. Heqja papilomat trajtohen në mënyra të ndryshme.

Kur skuqje sifilizi mund të duket si ky: të thellë, Ulçera vogël pa dhimbje (shankri) që do të buzë fund të shkëlqyeshëm të dendura dhe të sheshtë, dhe nuk është 10 deri 90 ditë pas kontaktit seksual me një pacient me sifiliz. Vlen jo vetëm në kokë por edhe në të gjithë trupin, puçrra gjobë trëndafili që ndodh në një - katër muaj pas paraqitjes së Prix shankri nuk marrë trajtim - do të thotë se kjo ishte faza e dytë e sifilisit. Kur kjo skuqje kërkojnë trajtim të veçantë antibacterial.

Kur skuqje dermatit kontakti shfaqet në krye të kuqe, është edhe ënjtje organet gjenitale. Shkakton kontakti acarim pezmatim i lëkurës është anëtar i tualetin (soaps, xhel dhe produkteve të tjera) ose latex (kondom).

Kur Candidiasis (mugth) në kokën është një skuqje e kuqe në formën e njollat, ata mund të jenë të dhimbje dhe kruarje, e formuar herë Raid tvorozhystoho karakter.

Për çfarë mjeku për të adresuar pamjen e skuqjen në penis glans

Kur plagët e tilla, si dhe çdo tjetër, ju menjëherë duhet të kontaktoni mjekun tuaj ose sëmundjeve veneriane, urolog, dhe sa më shpejt aq më mirë. Sidomos nëse nuk janë manifestime të përbashkëta të tilla si ethe, ose të rritura nyjet limfatike inguinale.