Simptomet e sëmundjeve ngjitëse seksuale në meshkuj


Kur sëmundjet seksualisht të transmetueshme në literaturën shkencore ruse është konsideruar të jetë sëmundje që kryesisht sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Një fokus i veçantë duhet të bëhet në fjalën "thelb", sepse pothuajse të gjithë prej sëmundjeve ngjitëse seksuale janë mekanizma të tjerë dhe mënyrat e transmetimit. Ndoshta shumë njerëz e dinë se origjina e këtij emri vjen nga mitologjia greke, ku emri i Venusit ishte i perëndeshës së dashurisë dhe bukurisë.

Sa për anëtarët e këtij grupi të patologjive, ka historikisht dhe sot disa sëmundje që ndodhin më shpesh. Sifilizi Së pari, ajo është e njohur, e cila vuajtur jo vetëm gratë mesjetar të virtytit të lehtë, por edhe anëtarët e fisnikërisë. Për më tepër, shumë njerëz të famshëm mori në botë për shkak të kësaj sëmundjeje. Dhe mbetet e rëndësishme sot. Natyrisht, numri i vdekjeve nga sifilizi rënë në mënyrë dramatike, por sëmundja ende regjistruar shpesh.


E dyta më popullor është gonorrea, më gjerësisht i njohur si franceze ose lëngshëm hundë turist. Nga kjo, edhe historike, sëmundje dhe vuajtje në kohën tonë, megjithëse në një formë më të vogël.

Ndër të tjera bakteriale seksualisht të transmetueshme sëmundjeve klamidia dhe duhet të sigurojë ureaplasmosis që të ndodhë më shpesh format e mëparshme.

Shumë shpesh shkaku i sëmundjeve veneriane është një infeksion viral. Virusi më i zakonshëm transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual, është virusi AIDS dhe herpes gjenital.

Mos harroni se shkaku i sëmundjeve veneriane janë kërpudhave ose organizmave parazitare. Në raste të tilla, pacienti kërcënon candidiasis, trichomoniasis ose ftyryaz. Disi më pak seksuale zgjebja transmetueshme.

Mënyrat e kontraktimit sëmundjet seksualisht të transmetueshme

Siç mund ta mendoj me përkufizim, mënyra më e zakonshme e transmetimit të këtyre sëmundjeve është seksual. Me këtë, infeksioni mund të transmetohet gjatë marrëdhënieve seksuale që kryhet si mënyrë të natyrshme dhe të panatyrshme. Dëshmi e kësaj është shkalla e lartë e AIDS-it në mesin e homoseksualëve.

Por, të jetë se si ajo ishte e pamend të besojnë se IST mund të transmetohen vetëm përmes kontaktit seksual. Njëlloj rrezikshme është përdorimi i sendeve të përbashkëta të higjienës, përmes të cilit mund të përhapet patogjen. Ky transmetim është quajtur kontakt-shtëpiake dhe mund të jenë me lagështi peshqir dhe rroba.

Për disa sëmundjeve ka transmetimit të veçantë. Për shembull, SIDA mund të përhapet nga nëna tek fëmija. Kjo quhet transmetimit vertikal. E njëjta sëmundje mund të transmetohet gjatë transfuzionit të gjakut, të cilat në këtë rast quhet mekanizëm parenteral i transmetimit.

Simptomat dhe shenjat e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme në njerëz

Shenjat e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme mund të jenë shumë të ndryshme dhe varet nga një sëmundje. Për shembull, në fazën fillestare sifilis manifestuar nga prania e vetëm një ulçerë e lëkurës ose mukozës. Kjo është quajtur shankroid. Më vonë zhvilluar skuqje të përgjithësuar dhe shankri, e cila duket ulcerat me tehe që kanë qëndrueshmëri hryaschevinnuyu.

Shankroid frëngjyzak

Simptomë kryesor për Gonorre është një shkarkesë nga uretrës e plehut organik të gjelbër. Ky proces shoqërohet me dhimbje të forta në penis që ndodh gjatë urinimit dhe derdhje. Nëse fillimisht nuk ndalet procesi, ai mund të zhvillojë nekrozë e penisit. Gjithashtu, mos harroni në lidhje me mundësinë e përhapjes së sëmundjes në organet e tjera dhe indeve lidhës.

Herpesi gjenital vezykuleznaya skuqje shfaqet në organet gjenitale. Ajo ka saktësisht të njëjtin karakter të si një skuqje të lëkurës në buzët gjatë herpes normale. Pas shpërbërjes kapsulat transparente në formë vendin e tyre crusts.

Sëmundje më e tmerrshme veneriane sot është Fituar imun mangësi Syndrome (AIDS), cila është shkaktuar nga virusi i imunodeficences njerezore. Për shkak të rinisë relative të sëmundjes dhe kursin e saj malinje, deri më sot, nuk ka shpikur një kurë për këtë sëmundje SPIDa.Klinicheskaya foto është mjaft e ndryshme dhe mund të ndodhë pothuajse çdo sëmundje infektive ose qelbëzues që ndodh në formë të rëndë.

Çdo ndryshim në organet gjenitale, pamja nuk është erë karakteristike ose shkarkimi ju duhet të merrni vigjilent dhe të kërkoni këshilla mjekësore.

Diagnoza e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme

Në foto klinike, e cila pothuajse gjithmonë bën të mundur për të përcaktuar me saktësi jo vetëm natyrën, por edhe në fazën e sëmundjes, këta pacientë shpesh kanë për të marrë një sasi të madhe të analizave të tjera shtesë për konfirmimin përfundimtar të diagnozës.

Ndoshta metoda më e shpejtë dhe më e lehtë është për të shpifjeve, e cila është përdorur gjerësisht në sifilizin, gonorrenë, trichomoniasis, klamidia dhe sëmundje të tjera seksualisht të transmetueshme bakteriale. Në shumicën e rasteve, kjo metodë e bën të mundur që të ketë më shumë se 20 minuta të dinë diagnozën e saktë.

Shpifjeve është shqyrtuar scraping e organeve gjenitale me anë të një mikroskop zmadhues të lehta xhami. Pra nuk e shohin trupin e baktereve që janë bërë agjentë të sëmundjeve. Për fat të keq, agjent shkaktar i sëmundjeve virale kështu që nuk mund të zbulojë.

Shpifjeve Gonorrea

Në një situatë ku mikroskopik nuk mund të identifikojë patogjen ose në mënyrë që në fund të bëjë diagnozën, metodën kultura shpesh përdoret, e cila është agjent shkaktar për mbjellje terren të mbarështimit, ku ai synon të rriten kolonitë e mikrobeve. Kjo metodë është më e shtrenjtë dhe zbatimi i tij duhet të jetë shumë më të gjatë.

Metoda e mëposhtme, e cila është përdorur shpesh në sëmundjet seksualisht të transmetueshme, janë testet serologjike. Ata kanë për qëllim për të përcaktuar sasinë e antitrupave në gjak, i cili arriti të zhvillojë luftën kundër agjentëve të huaj. Kjo metodë vlen edhe më shumë për të përcaktuar sëmundjen, dhe për të përcaktuar shkallën e progresion. Për të kryer këtë analizë është marrë nga një njeri i venë mbi 5 mililitra gjak.

Të gjitha këto metoda, me përjashtim të fundit, mund të përdoren vetëm me sëmundje bakteriale. Sa për etiologji virale e sëmundjes, nuk mund të jenë të nevojshme edhe disa metoda moderne. Për shembull, duke përdorur reaksion zinxhir polimerazën me gjakun e njeriut për të izoluar ADN ose ARN e pothuajse çdo virusi që mund të konfirmojë sëmundje të tilla seksualisht të transmetueshme si AIDS apo herpes gjenital.

Trajtimi simptomatik i sëmundjeve seksualisht të transmetueshme

Trajtimi simptomatik i këtij grupi e sëmundjeve është e mundur vetëm kur ajo është e kombinuar me antibiotik të përshtatshëm ose terapisë antivirale, pra, me trajtimin etiologjik. Nëse terapia simptomatike është marrë në mënyrë të pavarur pa trajtim etiologjik dhe pathogenetic, ajo mund të çojë vetëm në zhvillimin e komplikimeve.

Si një terapi e kombinuar simptomatik, në cilësinë e tij mund të përdoret për një shumëllojshmëri të drogës. Për shembull, në qoftë se sëmundja është e shoqëruar me dhimbje dhe ethe, ju mund të përdorni medikamente të tilla si acetaminophen apo ibuprofen, të cilat janë shumë të mira temperaturë e ulët e trupit dhe në të njëjtën kohë të ketë një efekt të shkëlqyer analgjezik.

Në parim në lidhje me trajtimin kombëtar, ekzistojnë disa kornizë të ngurtë që kufizonte përdorimin e saj. Nëse trajtimi i gonorresë ose sifilizi do të shoqërohet banja për penisit me herbs me veti antiseptike, ajo do të ketë vetëm një efekt pozitiv në sëmundjen. Megjithatë, në qoftë se ju doni të kufizojnë Popullor vetëm një trajtim është më mirë të mos e bëjë këtë, që nga lloji i gonorresë sëmundjes ose sifilizi përparon shumë shpejt, pa terapi me antibiotikë.

Rekurs të ekspertit

Nga dita e parë e shfaqjes së sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, ato konsiderohen të turpshme në shoqëri për shkak se shumë nga pacientët e tyre nuk trajtohen në institucione të specializuara mjekësore dhe mjekët në shtëpi ose healers. Ajo do të duket se dallimin kur mjeku do të trajtojnë gonorre, në spital apo në shtëpi. Ajo rezulton, është një ndryshim shumë i madh, sepse në shtëpi është shumë e vështirë për të krijuar të gjitha kushtet e nevojshme për trajtimin steril adekuat të sëmundjes. Ende mjaft shpesh, raste të trajtimit në shtëpi u kthye në rastet e komplikacioneve shumë të rënda.

Sa i përket trajtimit kombëtar, nuk ka të ngjarë komente të panevojshme shtesë. Ndërsa në shekujt e kaluar të njohur të kuruar shumë raste të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme mënyra të tilla. Kjo mund të shpjegohet vetëm rekurs në fillim faza. Përveç kësaj, të gjitha healers përdorin metoda të ndryshme të trajtimit dhe është e mundur që një prej tyre mund të përdorin disa substanca popullore antiseptik që në situata të caktuara mund të ketë një ndikim pozitiv në sëmundjen.

Tani, në epokën e teknologjisë elektronike dhe farmaceutike substancave moderne vetëm budalla kërkojnë ndihmën e mjekët popullorë. Në më të keq, në qoftë se ju doni të se fakti që trajtimi juaj mbetur, klinika të fshehta private të lumtur që ju do të bëjë lëshime. Jo për të lira, natyrisht.

Tani, si për trajtimin e vetë. Kërkoni ndihmë nuk duhet, kur ka pasur shenjat e para të sëmundjes. Kjo duhet të bëhet edhe më herët. Pyetja mund të lindin, si për të identifikuar sëmundjen para shfaqjes së simptomave. Set infeksionit fakt mund të paverifikuar marrëdhënie fakt. Sigurisht, kjo e fundit është shmangur më të mirë, por në qoftë se fakti tashmë ndodhur, ajo vetëm mund të ndihmojë udhëtim të menjëhershme te mjeku. Ndoshta nuk e kujtojnë se problemet e një plani të tillë është jo vetëm një dermatolog, urolog, por se në qoftë se ai nuk mund të kuruar, të jetë i sigurt për të dërguar e parë.

Sigurisht, kjo nuk është gjithmonë e mundur të parashikohet e infeksionit, më shumë se ajo mund të ndodhë në një banjë publike. Në këtë situatë, nxitje për të apeluar ndaj sëmundjeve veneriane mund të jetë paraqitja e parë e simptomave klinike. Në mënyrë tipike, në fazat e hershme të sëmundjes veneriane manifestohet me kruarje në penis, skuqje të lëkurës së tij, shkarkimin nga uretrës e llojeve të ndryshme dhe simptoma të tjera të pakëndshme.

Ed. urolog, andrologist, seksolog i njohur NJË Plotnikov