Derdhje e hershme


Derdhje e parakohshme ose derdhje e hershme (e parakohshme, të shpejtë, derdhje e përshpejtuar) siç është përcaktuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë - është një shpërthim, i cili ka ndodhur para një minutë pas fillimit të marrëdhënieve seksuale.

Në përgjithësi ka ndonjë kriter, ka raste kur marrëdhënia seksuale mund të marrë më pak se një minutë, por të dy partnerët të sjellë kënaqësi. Sipas literaturës ndryshme shkencore, gjatësia mesatare e marrëdhënieve seksuale është në mes të dy dhe dhjetë minuta.


Derdhje e hershme mund të jetë primare, që lind nga përvoja e parë seksuale, dhe të mesëm, që dalin kundër jetës normale seksuale.

Shkaqet e derdhje e hershme

Shkaqet e këtij problemi mund të jetë psikologjike:

 • frika, ankthi apo zakon i derdhje të shpejtë lidhur me kushte (të pafavorshme) të marrëdhënieve seksuale;
 • seksi të rralla apo masturbim e rrallë, duke çuar në një rritje të fortë në excitability;
 • Mungesa e eksperiencës për të kontrolluar derdhje;
 • neuroses dhe frika shkaktuar nga një dështim i vetëm në një nga kohët e fundit;
 • Përvoja e hershme seksuale,
 • probleme në martesë,
 • Situata e pazakontë.

Ka edhe arsye që lidhen me çrregullime organike:

 • Sëmundjet e sistemit riprodhues (prostatitis, uretriti, adenoma e prostatës, bedwetting, vesiculitis, kollikulit, etj)
 • Patologjia e sistemit nervor (kreu hypersensitivity i penisit penisit - një nga më të zakonshme arsyet shpinë, legen, osteokondroza kurrizore lumbosacral tij)
 • dhe sëmundjeve të tjera (depresioni kronik, alkoolizmi, sëmundjet hormonale, mosfunksionim ngrerë, droga).

Diagnoza e derdhje e hershme

Për të identifikuar shkaqet e derdhje e parakohshme, ju keni disa procedura:

Ekzaminimi, provim zorrës së trashë, uretroskopyya, metodat e rrezatimit (ultratinguj dhe rezonancë magnetike), të gjakut dhe testet e urinës (të përgjithshme dhe të veçanta), vlerësimi i furnizimit me gjak të penisit, testet me lidocaine dhe prezervativët (për të vlerësuar ndjeshmërinë e kokës së penisit), mostra me qetësues do të thotë (për të identifikuar shkaqet e psikogjenike).

Trajtimi i derdhje e hershme

Trajtimi i këtij problemi mund të angazhohen mjekët e mëposhtme specialitete: urologists, andrologist, psikoterapi.

Jo trajtim në kohë te mjeku mund të çojë në rezultate katastrofike - konflikteve të shpeshta në familje, ajo mund të thyer, kanë depresioni mashkullor, ulur vetë-respekt.

Trajtimi i këtij problemi duhet të kryejë ekspert dhe më të mirë me partnerin seksual. Varësisht nga arsyet metoda të ndryshme (varësisht nga lloji i derdhje e hershme): me anë të drogës, terapi fizike, kirurgji, trajnime të ndryshme.

Ju gjithashtu mund të përdorni një numër të rekomandimeve:

 • Së pari, nuk besoj se derdhje e hershme kur marrëdhënia seksuale është e ngulitur në numrat e dhëna në këtë nen;
 • për ndjeshmëri të lartë kokat e dendura mund të përdorni kondom dhe ointments anestezion;
 • gjatë marrëdhënieve periodike të ndaluar trafikun;
 • duhet të respektojnë punën dhe të pushoni dhe të çojë një jetë normale seksuale;
 • gjatë aktit ju mund të mendoni për diçka abstrakte (por të kujdesshëm, ju mund të humbni një mbledhje): lojë ekipin rus ose shumohen 736 109.