Gunga në penis


Për shkak të strukturës dhe funksionimit të lëkurës së penisit, ajo ka flluska, të cilat mund të jenë normë.

Lëkura e penisit përmban një numër të konsiderueshëm të gjëndra dhjamor. Një numër i madh i këtyre gjëndrave janë të vendosura kryesisht në gjysmë, e cila është më afër bazës së penisit. Faza e fundit e zhvillimit të këtyre gjëndrave ndodh gjatë adoleshencës. Dhe këtë herë gjëndra dhjamor të marrë formën e tij përfundimtare dhe të duket si nënshkrimin diametër bardhë jo më shumë se disa milimetra dhe janë një lëkurë të trashë e penisit.


Më të fortë se ata janë të dukshme kur lëkura e penisit shtrirë. Patologjive flluska të tilla bëhen vetëm kur i përflakur. Në të njëjtën kohë ata janë në rritje në madhësi, të bëhet e dhimbshme, ka ënjtje të lëkurës përreth. Dhe me sa duket ata janë si pimples ose puçrra fytyre.

Trajtimi i përflakur "Puçërr" në penis

Trajtojnë këto gjendra të fryrë në shtëpi mund të jetë si më poshtë: larë penisit me ujë të ngrohtë dhe sapun, yndyrat gjëndër përflakur me jod ose jeshile të shkëlqyer, shtrydh apo nuk rekomandohet nëse ata thyejnë pas procesit nxjerrje një zgjidhje dezinfektues.

Nëse gjëndra më e përflakur ose inflamacion nga këto ndodhin shpesh, ju duhet të kontaktoni dermatolog tuaj.

Sëmundjet shoqëruar nga gunga në penisit

Infeksioni HPV shkakton një lythat të mprehtë - të rriten në penis. Këto "gunga" kërkojnë trajtim. Në kohën e lezioneve duhet të mbrohet për të shmangur infeksionin partnerë seksi prezervativ.