Errët e urinës


Simptomat si urina e errët,


• Gjak në urinë
• urina e errët
• hematuria

Urina normale është transparente dhe ka një ngjyrë kashtë-verdhë. Color urina, megjithatë, mund të ndryshojnë kur merren në ushqim të produkteve të caktuara apo ilaçe të caktuara. Disa substanca që mund të ndryshojnë ngjyrën e urinës dhe të çojë në errësirën e carotene urinës (vitamina, karrota), ngjyra, panxhar, manaferra, laxatives, komplekset vitaminë dhe droga të tilla si Pyridium, multivitamina. Urina mund të bëhet errët kur
është gjakderdhje në urinë dhe në disa sëmundje, të tilla si infeksionet, gurë, kanceri, traumave, sëmundje të veshkave. Në prani të një infeksion i traktit urinar, urinë mund të jenë të re dhe kjo mund të duket errët. Verdhëz, e cila karakterizohet nga nivele të parregull të larta të bilirubin në gjak të shkaktuara nga sëmundje të mëlçisë ose pengesa dalje e biliare (nga kreu i sëmundjes pankreasit, sëmundjet e kanalet biliare, ose prania e gurëve në kanal biliare), gjithashtu mund të shkaktojë errësuar e urinës. Ajo ka kuptim që të konsultoheni me mjekun tuaj për çdo ndryshim në urinë, në qoftë se ajo nuk është e lidhur me dietë dhe / ose mjekim.

Arsyet urina e errët 

• fshikëz Cancer
• cerozë
• gurëve të tëmthit
• hemochromatosis (hekur tepërt)
• Enoku
• Kanceri i veshkave
• Pacientët veshkave
• Gurët në veshka
• Kanceri i mëlçisë
• kancer pankreatik
• policistike, semundja e veshkave
• sëmundjeve të traktit urinar (infeksione te traktit urinar në të rriturit)
• vaskulit
• Hepatiti Viral 
• hepatiti alkoolike
• bile kanceri kanal
• Faktorët Dietary
• glomerulonefriti
• Goodpasture Sindromi
• anemi hemolitik
• Medikamente (si recetë dhe jo recetë)

• porfir
• skistosomiasis
• lëndimit
• Hepatiti Viral