Oedema në sëmundje të veshkave


Ënjtje sëmundje të veshkave të ndryshme në ashpërsi, lokalizim, qëndrueshmërisë.

Më shpesh ato shfaqen në fytyrë dhe në këmbë, zakonisht në mëngjes. Një sindrom më i theksuar edemë ënjtje obnaruzhevayutsya në të gjitha indet (anasarca) dhe dëmtimit të dhëmbëve (gjoks, barkut). Ënjtje zakonisht e kombinuar me një rënie në prodhim ditor urinës - oliguria (diuresis më pak se 500 ml / ditë).

"Renale" ënjtje e kombinuar me lëkurë të zbehtë dhe lëkurë të thatë. Ata (edemë) zbehtë, e butë, dhe temperatura e lëkurës ndaj tyre - zakonisht.