Urinar mosmbajtjeje


Urinar mosmbajtjeje - është urinës pavullnetshme nga uretrës, e cila nuk është mendje kontroll.

Shkaqet e mosmbajtjeje urinar në gratë


Mosmbajtjeje urinar është më shumë i zakonshëm në gratë për shkak të karakteristikat strukturore të uretrës në individët femra. Uretrës femër ka një diametër më të madh dhe një gjatësi më të vogël, në mënyrë që ajo është më e lehtë për gratë është një shkelje e sphincters shtetërore.

Shkaku më i zakonshëm i mosmbajtjeje urinar femëror është dobësimi i muskujve bazës së legenit, duke rezultuar shpërndarjen shtyrë. Perineal, të cilat shpesh shoqërojnë procesin e lindjes, të kontribuojë në zhvillimin e plagët e mëdha keloid në këtë pjesë të trupit. Mbresë, i cili zëvendëson indet e muskujve, duke çuar në mosfunksionimin e fundit, e cila ndikon në aftësinë e uretrës muskul unazor jashtëm. Kjo është ajo që shkakton mosmbajtjeje.

Muskujt e legenit dysheme

Një tjetër arsye që çojnë në shfaqjen e mosmbajtjeje urinar, janë sëmundjet ngjitëse uretrës. Në mes të infeksionit ata manifestojnë ëmbëlsi përgjatë uretrës dhe fshikëzës. Në fakt mosmbajtjeje ndodh tashmë në fazat e mëvonshme të procesit, kur në vend format e përflakur mukoze ind lidhës dhe muskul unazor të fillojnë të humbasin fuqinë e tyre.

Veç kësaj, mosmbajtjeje urinare në femra është shpesh zhvillohet ne pranine e çrregullimeve hormonale që shoqërojnë menopauzë. Në këtë simptomë, menopauza duket Tides vazhdueshme ngrohjes, rritje ose ulje të tensionit të gjakut, lodhje dhe simptoma të tjera.

Gjithashtu mos harroni në lidhje me mundësinë e mosmbajtjeje neurogjenik origjinës. Shkaqet e patologjive të tilla mund të jetë stresi shpeshta, trauma psikologjike apo tendosje të vazhdueshme nervor.

Nevrohennoy mosmbajtjeje

Shkaqet e mosmbajtjeje urinar në meshkuj

Shumë më pak mund të shihet si një sëmundje e mosmbajtjeje urinar në meshkuj. Siç është përmendur tashmë, shpjegimi për këtë është veçanërisht struktura anatomike të sistemit njeriun urogjenital.

Një nga shkaqet kryesore të mosmbajtjeje në meshkuj është operacioni për heqjen e prostatës. Mekanizmi i mosmbajtjeje tillë, sepse me një pengesë e vazhdueshme në uretrës, fshikëzës si përshtatur për shtresën e vet u rrit tonin e muskujve. Menjëherë pas pengesa është hequr nga operacioni, urina automatikisht shtyrë jashtë, nuk mund të ndalet, kur pengesa të dobët dhe i dobësuar uretrës muskul unazor jashtëm.

Ashtu si femrat, meshkujt kanë mosmbajtjeje urinar mund të zhvillohet në sfondin e çrregullimeve neurologjike që janë të lidhura shpesh me përvojë të pasuksesshme seksuale.

Duke folur për shkaqet e mosmbajtjeje, është e nevojshme të ndajë mosmbajtjeje fillor dhe të mesëm. Nëse i pari është shkaktuar direkt nga aparati defekte muskul unazor, e dyta mund të na thoni në lidhje me gjendjen e njeriut e mendore ose innervation e pjesëve të trupit.

Shkaqet e mosmbajtjeje në fëmijë

Vetëm në mesin e të gjitha mosmbajtjeje është kjo simptomë në fëmijë, të quajtur urinim i pavullnetshëm. Dallimi i saj është se sëmundja shpesh ka shkaqe psikologjike dhe aftësinë për të samorazresheniyu.

Testet me mosmbajtjeje

Të gjitha diagnostifikimi kur mosmbajtjeje ka për qëllim gjetjen e rrënjët e sëmundjes, e cila nuk mund të jetë gjithmonë i njohur. Vëmendje e madhe i është kushtuar shenjat subjektive të sëmundjes, kur një sondazh pacienti duke u përpjekur për të gjetur frekuencën e urinimit në ditë, sëmundjet e mëparshme të sistemit urogjenital dhe kryhet para trajtimit të këtyre organeve.

Pastaj do të vazhdojë për diagnostifikim laboratorike, e cila përfshin urinalysis, studimet mbetjeve urinës në fshikëz dhe morën microflora. Kjo diagnozë e bën të mundur për të përcaktuar praninë e infeksionit patologjike në sistemin urinar që mund të jetë shkaku i mosmbajtjeje.

Në rastin kur diagnoza tradicionale laboratorike jep rezultatet e dëshiruara, drejtuar të këshillimit psikologjik. Shpesh vizitë të vetme për një psikolog jo vetëm që jep informacion në lidhje me shkakun e saktë të sëmundjes, por edhe ndihmon për të hequr qafe të fundit.

Trajtimi simptomatik i mosmbajtjeje urinar

Si në shumicën e rasteve e tij mosmbajtjeje është vetëm një simptomë e një sëmundjeje të caktuar, në trajtimin e saj të agjentëve simptomatike janë përdorur për të trajtuar këtë proces patologjike.

Ka shumë mënyra për trajtimin e njerëzve e mosmbajtjeje urinar, por në këtë fazë të zhvillimit të shkencës mjekësore është e sigurt të them se ata nuk janë të efektshme vetëm, por edhe të dëmshme për shëndetin e njeriut. Fakti se të gjitha bimeve dhe infuzione që healers tradicionale janë të rekomanduara në mosmbajtjeje synon lehtësimin muret e fshikëzës, duke çuar në stanjacion e urinës në këtë trup. Natyrisht, ulur urinim, dhe mosmbajtjeje mund, dhe nuk, Gjirit, vetëm shumë shpesh në fshikëz zhvillon microflora patologjike, e cila çon në comorbidities.

Fokusi kryesor në trajtimin e mosmbajtjeje urinar sot është një ndryshim jetese dhe trajnimit fizik ditën e legenit. Kishte trajtime të përhapura injectable në të cilën një rajon të muskul unazor të fshikëzës apo xhel administruar Urodeks Kollost. Ata krijojnë bllok unik mekanik në rrugën e rrjedhjes së urinës nga fshikëza.

Nuk humbasin rëndësinë dhe kirurgjike trajtimet e saj që janë në muskul unazor plastike brendshme apo të jashtme të fshikëzës.

Kur trajtimi i këtij simptomë nuk është e mundur, pacienti është rekomanduar për të përdorur Rondelet veçanta që besueshme thithin urinë dhe eliminuar erë. Alternative pads, urinar kateteri në skenë të jetë e mundur, në të cilën rrjedh urinë në një tank të veçantë të vulosur.

Rreziku i simptomat e mosmbajtjeje urinar

Simptomë kryesore është një rrezik për shkelje të një jetese normale dhe statusin social të pacientit. Përkundrejt këtij sfondi, shpesh ka çrregullime psikologjike të ndryshme ashpërsi. Ka raste edhe kur mosmbajtjeje çuan në tentimeve për vetëvrasje.

Përveç kësaj, acarim i vazhdueshëm i lëkurës rreth organeve gjenitale të çon në infeksione dytësore pranimin në zhvillimin e mëtejshëm të inflamacionit purulent.

Taktika në mosmbajtjeje

Mosmbajtjeje urinar është një nga ato simptoma të urologjisë, i cili kërkon rekurs të menjëhershme për urolog. Fakti që ajo mund të jetë një shenjë e patologjisë serioze organike legenit se ka nevojë për korrigjim të menjëhershëm. Përveç kësaj, mosmbajtjeje urinar që zhvillon kundër inflamacion infektive, ka qenë vazhdimisht duke përparuar. Kështu, si rezultat i trajtimit të tij varet se kur do të nisë. Nga të gjitha patologjive organike që çojnë në mosmbajtjeje, merret urolog, ndërsa trajtimin nevrohennoy mosmbajtjeje në zyrën e terapistit.