Akute mbajtje urinar


Simptomet janë të ngjashme me mbajtjen akute urinare:


  • Unë nuk mund të shkojnë në të vogla
  • Unë nuk mund të urinoj

Akute mbajtja urinar - një humbje e papritur e aftësisë për të urinimit vetë.

Ky kusht është i shoqëruar me dhimbje të padurueshme në bark në një fshikëz të mbushur me njerëz kërkojnë imperative dhe të fortë për të urinuar.

Në disa raste, mbajtja akute urinare dhe mungesa e mundshme e dëshirave mbi të. Shpesh kjo vonesë është neuro-refleks dhe ndodh pas ndërhyrjeve të ndryshme kirurgjike, pozicionin horizontal të pacientit në shtrat, me një goditje të fortë emocional.

Shkaqet e mbajtjes së urinës

Shkaqet e saj më të shpeshta janë: adenoma e prostatës dhe kanceri; ngushtim urethral; Stone dhe ënjtje në lumen e uretrës.

Mbajtje akute urinare mund të jetë një shenjë e cystitis.

Mbajtje urinar mund të ndodhin gjatë punës në gratë shtatzëna për shkak të ngjeshjes së frytit të traktit urinar.

Trajtimi dhe kurë mbajtjen urinar

Medikamente të përshkruara nga mjeku në varësi të sëmundjeve të shkaktuara nga ruajtja urinës.