A nuk e kreu hapur nuk mund të vë në dukje penis glans


Shteti në të cilin nuk është e mundur plotësisht e hapur (ekspozojnë) kokën e penisit, i quajtur fymozom ose ngushtim vrimë lafshë e penisit.

Kjo patologji mund të lindura apo të fituara. Në djemtë pas lindjes është pothuajse gjithmonë phimosis fiziologjike. Normalisht rreth gjashtë vjet të vetë-zbulimit është kreu. Nëse jo, prindërit duhet të tregojnë një urolog fëmijë fëmijë ose kirurg për të parandaluar atë në problemet e ardhshme.


Paaftësia e fituar për të hapur plotësisht penis zhvillohet në sëmundje të caktuara, të tilla si balanoposthitis, scleroderma, lëndimi penile, dhe të tjerët. Përveç pamundësisë për të parë Gjithë koka mund të jetë ende i pranishëm "razduva" lafshë e penisit për shkak se akumulimi smegma, duke rritur atë në madhësi apo vështirësi urinimi deri vonesës absolute prodhimin e urinës.

Nëse vëreni këto simptoma duhet menjëherë të shkoni në urolog nëse jo, atëherë kirurg i përgjithshëm, si trajtohet mund të zhvillojnë ureterohydronephrosis.

Përveç kësaj, phimosis është një faktor që kontribuon në zhvillimin e tumoreve malinje të penisit.

Ju nuk mund të hapni veten për të provoni penis, ju mund të dëmtojmë atë dhe ritëm infeksionit. 

Trajtim, në qoftë se koka nuk e hap veten

Trajtimi është kryesisht kirurgjikale (ka disa lloje të operacioneve, njëri prej tyre do të zgjedhin mjekun, sipas rastit). Para se të kryer operacionin, ju duhet të kryejë trajtimin e sëmundjeve oportune, si balanoposthitis dhe për të marrë rekomandime mbi masat e përgjithshme të higjienës në organet gjenitale.

Ndërlikim

Komplikimet e phimosis është Balanitis (inflamacion i penisit glans), balanoposthitis (pezmatimi i penisit glans dhe lafshë), paraphimosis (kufizimet glans penisit), infeksionet e traktit urinar, kanceri penile, dhe mbajtjen urinar akut ose kronik me ureterohydronephrosis zhvillimit dhe dështimi i veshkave.

Çfarë mjekët zbatohen nëse koka nuk e hap:

  • Urolog
  • Kirurg