Spermës shumë


Shumë spermë apo polispermiya - Vëllimi i madh i derdh që është më shumë se 10 ml, pasi ky tipar është përcaktuar si ndarjen e rritur shumat e spermës në derdh (më shumë se treqind milionë në një mililitër).

Ndonjëherë ndarja e një sasi të madhe të spermës mund të shihet (në raste të rralla), pas mungesë të zgjatur të seksit (ose masturbim). Lirimi i shpeshtë i sasive të mëdha të spermës mund të tregojë një proces patologjike është e lokalizuar në organet gjenitale, zakonisht inflamator, apo shqetësim i maturimit të spermës.


Pra, ne të kthehet në urolog ose andrologist për të identifikuar ndonjë patologji. Përveç kësaj për të rritur numrin e spermës mund të jetë mosfunksionim ngrerë pranishëm dhe orgazmë, shkarkimin nga penisi në pjesën tjetër.

Për diagnostifikimi duhet të kalojnë urinë, gjakut, analiza spermë edhe nënshtrohen ultratinguj dhe ndoshta MRI. Në thirrjen fund te mjeku mund të zhvillojnë varfëri, kështu që nuk do të vonojë një vizitë në një specialist.