Pak spermës dhe fluide


Në një tjetër - oligospermia, sperma lëshuar një vëllim që nuk i kalon ml gjysmë (normalisht prej 2 gjer 8 ml).

Ky fenomen është mjaft normale nëse ndodh në moshë të vjetër (burra mbi gjashtëdhjetë vjet) si reduktuar gonads punë, në një moshë të re është një shenjë e normale, nëse ka të jetë një frekuencë të lartë të marrëdhënieve ose masturbim seancave shpesh (disa herë në ditë ).

Pak spermës mund të jetë për patologjitë e mëposhtme:

 • vas deferens sëmundje (ndoshta përfundojnë bllokimin e tyre);
 • inflamacion i testiseve, dhe shtojca e tyre;
 • Cooper patologji gjëndër;
 • sëmundje fshikëza seminale;
 • organet kronike urinare;
 • lëndime gjenitale;
 • Problemet mendore dhe lodhje fizike;
 • agjërimi;
 • alkoolizmi;
 • pamjaftueshmëria e hormoneve seksuale;
 • anomali e zhvillimit dhe sëmundjet gjenetike.

Për të konfirmuar praninë e të njëjtës sëmundje, duhet të testohet spermës. Para analizm duhet të abstenojnë nga marrëdhëniet seksuale (dhe masturbim) 4-5 ditë.


Për trajtimin e kësaj sëmundjeje duhet të shihni një urolog.