Gjak në urinë


Simptomat nakrov ngjashëm në urinë


• hematuria
• urina përgjakshme

Gjaku në urinë mund të shoqërohet me dhimbje, por dhimbja nuk mund të jetë, por ajo është gjithmonë e parregullt dhe ka nevojë për një urolog urgjente konsultimi. Shfaqja e gjakut në urinë mund të shkaktohet nga një numër të sëmundjeve, duke përfshirë infeksionet dhe gurë në traktin urinar.

Gjaku në urinë pa dhimbje mund të jetë një simptomë e shumë sëmundjeve ,, duke përfshirë edhe kancerin. Shfaqja e gjakut në urinë është quajtur hematuria.

Shenja të dukshme gjaku në urinë është quajtur hematuria bruto dhe gjak në urinë, e cila nuk është e dukshme me sy të lirë quhet hematuria mikroskopike.

Shkaqet e gjakut në urinë

• fshikëz Cancer

• Tensioni i lartë i gjakut
• Kanceri i veshkave
• Pacientët veshkave
• Gurët në veshka
• sëmundja e veshkës polikistik
• Prostate Cancer
• Sëmundjet e infeksionit të traktit urinar (infeksion në të rriturit)
• vaskulit
• glomerulonefriti
• Sindromi Goodpastur
• Medikamente (si recetë dhe jo recetë)
• skistosomiasis
• lëndimit