Gjaku në spermë


Simptomat si gjak në spermë:


• Gjak në derdh
• Hematospermiya
• Hematospermia
• streaks e gjakut në spermë 

Gjaku në spermë (derdh) është quajtur edhe hematospermiya (hematospermia). Sperm është ngjyrë kafe ose kafe-kuqe. Në qoftë se gjaku i vërtetë gemospermiya merr në spermës në testis, appendage saj, fshikëzat seminale, prostatës. Kur gjaku false gemospermiya mixes me derdh në uretrës dhe spermë tinged kuqe me gjak. Gemospermiya ndodh në sëmundjet inflamatore të organeve gjenitale. Në të vjetër gemospermiya moshë mund të jetë një shenjë e kancerit të prostatës. Shkaku më i zakonshëm i gjakut në spermë është inflamacion i fshikëzat seminale (vesiculitis) dhe prostatës (prostatitis). Shfaqja e përkohshme e gjakut në spermë mund të shkaktohet nga dëmtimi të prostatës, të tilla si biopsi të prostatës.

Shkaqet e gjakut në spermë

• Tensioni i lartë i gjakut
• Virus mungesës së imunitetit njerëzor
• Prostate Cancer
• Prostatitis
• Tuberkulozi
• biopsi të prostatës
• lëndimit

• skistosomiasis
• ekinokokeve
• cysts fshikëzat seminale dhe të prostatës
• Kanceri fshikëzat seminale (rrallë)
• Gurë prostatës
• telangiektazisë prostatës (kapilarët e zgjeruar)
• venat me variçe, prostatës
• uretritin
• uretrës kist

Në sëmundje ku ka gjak në spermë:

  • Kanceri i prostatës
  • Sëmundjet inflamatore të organeve gjenitale

Ajo që mjekët të zbatohet në qoftë se ka gjak në spermë:

  • Urolog
  • Oncologist