Anëtari shtrembër i lakim e penisit


Lakim i penisit ndodh në shumica e njerëzve në të shumtën e rasteve nuk kërkojnë trajtim. Kërkojnë kujdes mjekësor i nevojshëm vetëm nëse në lidhje me këtë problem gjatë raportit seksual, ose të shfaqet ndjesi të pakëndshme dhe të dhimbshme në të anëtarit të mirë, ose ju nuk më pëlqen është ky defekt kozmetike.

Shkaqet lakim i penisit


Lakim e penisit mund të jetë

  • Lindjes (sepse një nga cavernosa corpora zhvilluar në një masë më të vogël se tjetri), kjo nuk është një patologji;
  • fituar (më shpesh shkakton shtrembërim stanovyatsyabolezn Peyronie që zhvillon, si rezultat i lëndimit kronike e penisit gjatë raportit seksual, sëmundjet autoimune, lëndimet, ilaçe nga grupi i beta-blockers).

Simptomat që mund të shoqërojnë anëtarin lame

Gjithashtu, përveç lakim e penisit mund të jetë shenja të tjera të sëmundjes, siç u përmend tashmë -

  • dhimbje,
  • disfunksioni erektil,
  • probing me pjesët e lakuar mund të definohet zonë vulë,
  • me natyrën rrethore e plagë ndodh reduktojnë ndjeshëm gjatësinë e penisit,
  • dhe prania e contractures pjesë të tjera të trupit.

Në praninë e këtyre simptomave duhet të kontaktojnë një mjek, urolog për diagnozën e mëtejshëm. Nëse lakim e penisit nuk është shoqëruar nga asnjë simptomë dhe nuk përparojë me kalimin e kohës, ky version i rregullave.

Diagnoza lakim i penisit

Në përmbledhje, me testimin shtesë diagnostik mund të jetë me ultratinguj e nevojshme dhe rezonancë magnetike për të sunduar nga tumoret e penisit.

Trajtimi shtrembër penis

Pavarësisht lechitiskrivleniepenisane e nevojshme, ju mund të humbasë sëmundje të rrezikshme (sëmundje Peyronie ose kancer). Mjeku do të rekomandojë trajtimin e duhur, zakonisht kirurgji. Në disa raste (në fazat e hershme të sëmundjes Peyronie së) mund të ndihmojë në trajtimin konservativ.