Shkarkimi nga uretrës uretrës në meshkuj


Shkarkimi nga uretrës (sekret uretral) - simptomë kryesor i humbjes së uretrës (uretrës) gjatë infeksioneve seksuale.

Përfaqësojnë lëngun ndarjen nga hapja e jashtme e uretrës, ngjyra të ndryshme, transparencës, qëndrueshmëri dhe kolichestva.V shumicën e rasteve për të përcaktuar nëse duhet të shkarkojë pas 2-3 orë e mbajtjes së urinës mbajë një masazh të lehta të uretrës nga presioni në pjesën e poshtme të penisit në drejtim të pubis në holovke.Razlichayut pas shkarkimin nga uretrës.


Përzgjedhja fiziologjik

Normalisht, njerëzit janë shënuar përzgjedhje transparente paraqitet gjatë zgjimit seksual - një produkt i gjëndrave Urethral - fiziologjike (lybydoznaya) uretroreya (libidus urethrorrhoea).

Bold nuk janë të lidhura me inflamacion

Nuk janë të rralla. Atje

 1. Spermatoreya (spermatorea) - ndarja e spermës nga uretrës pa orgazmë përtej seksit. Arsyeja kryesore spermatorei konsiderohet shkelje e tonin e muskujve shtresa e kanalet ejaculatory (parezë) në inflamacion kronik, sëmundjet e sistemit nervor qendror. Në disa raste shkakton spermatorei nuk zbulohet.
 2. Hematoreya (haematorrhoea) - gjakderdhje nga uretrës. Shkaku më i zakonshëm - mekanike uretrës trauma pas futjes së trupave të huaja. Shpesh ndodh pas mbledhjes së materialit biologjik nga uretrës për laborator dhe mjet i kërkimit pas uretrës (uretroskopyya, cystoscopy). Ndonjëherë hematoreya gjeti penisin pritravme dhe uretrës, hipertension, tumoret malinje së uretrës, penis, kancerin e prostatës.

Bold lidhur me inflamacion

Rruazë e bardhë uretroreya është në thelb një reagim mbrojtës për dëmtim uretral mukozën nga faktorë të ndryshëm dhe përfaqëson fazën e inflamacionit djersë. Dëmtuar faktor mund të jenë të ndryshme - mekanike, termike, komponimet kimike, alergeneve, faktorët virulenca e baktereve, viruseve, hribov.V në varësi nga shkalla e dëmtimit të përgjigjen mukozale të organizmit -vremya zgjedhje dukje, ashpërsia e tyre, numri, ngjyra dhe kështu me radhë. Nuk mund të jenë të ndryshme.

Alokimi Mucopurulent

Alokimi Mucopurulent (shkarkimi mucopurulent) përbëhet nga mukusit uretral, lëngun lëngshëm dhe një sasi të vogël të qelizave të bardha të gjakut.
Përfaqësojnë drop-tejdukshëm qumështit të lëngshme bardhë tsveta.Slizisto-purulent shenjë vydeleniyaosnovnoy negonokokkovogo uretrita.Naibolee hasur shpesh në me klamidia, ureamikoplazmozah, trichomoniasis.
Një tipar karakteristik i mungesës apo paqartësinë e simptomave subjektive (dhimbje, dhimbje, kruarje), dhe dalja e një numri të vogël pas mbajtjes së zgjatur të urinës.

Shkarkimi purulent

Purulent shkarkimit (shkarkimi purulent) përbëhet nga urethral mukozë dëmtuar epitelit të uretrës dhe një numër të madh të qelizave të bardha të gjakut.
Përfaqësojnë kaplyuzhidkosti, konsistentsiizheltoho trashë apo të verdhë-gjelbër. Shkarkimi purulent -Basic nënshkruajë uretritin honokokkovoho.
Një tipar karakteristik i ashpërsia e simptomave subjektive (dhimbje, dhimbje, kruarje), dhe një numër i konsiderueshëm i rrjedhjeve të përhershëm nga uretrës

Shkarkimi purulent nga uretrës ndodhë kur ajo është e përflakur (uretritin).

Në mënyrë tipike, kjo është një simptomë e gonorre apo klamidia. Bold zakonisht i shoqëruar nga djegia në uretrës, shpesh në aktin e urinimit.

Humbja e spermës pa mbledhje, orgazmë dhe derdhje e quajtur Spermatoreya. Rrjedhje e pavullnetshme e spermës është e mundur në pacientët me prostatë në kohën e tensioneve të rënda të barkut, sidomos me akt kompleks të jashtëqitjes dhe vërejtur në dëmtime të rënda të shtyllës kurrizore.

Prostatoreya - Shpërndarja në fund të aktit të urinimit apo jashtëqitjes në sekretimin e prostatës pa plumbin spermës. Kjo mund të jetë në vend-numëro në kanalet sekrete nxjerrës të prostatës. Prostatoreya është një simptomë e zakonshme e prostatitis kronike.

Në të cilën sëmundje lindin shkarkesë nga trakti gjenital në meshkuj:

 • Vesiculitis
 • Kollikulit
 • Prostatitis kronike
 • Lëndimit të uretrës
 • Tumoret e sistemit riprodhues
 • Uretriti
 • Gonorre
 • Klamidia
 • Prostatitis

Çfarë mjekët zbatohen nëse ka shkarkesë nga trakti gjenital në meshkuj:

 • Urolog