Era e urinës


Simptomat janë të ngjashme me erën e urinës:


• urinës erë të keq
• urinës erë të keqe 
• erë të pakëndshme e urinës

Urina normale është transparente dhe ka një ngjyrë kashtë-verdhë. Edhe pse era e urinës mund të ndryshojnë, në shumicën e rasteve ajo ka një erë të fortë.

Me dehidratim urina bëhet më e përqendruar dhe mund të ketë një erë të fortë e amoniakut se zakonisht. Konsumi i ushqimeve të caktuara, të tilla si asparagus dhe disa ilaçe mund të ndryshojë erën e urinës. Në prani të infeksioneve të traktit urinar në urinë mund të jetë një erë të keqe, ajo mund të bëhet me re dhe të ndryshojë ngjyrën. Urina mund të ketë erë të parregull ëmbël. Disa sëmundje të rralla gjenetike gjithashtu mund të shkaktojë një erë të pakëndshme e urinës. 

Erë shkakton urinë

• dehidratim
• Diabetes
• hyperglycemia
• phenylketonuria
• Prostatitis
• sëmundjeve të traktit urinar
• vaginitis 
• Cystitis
• Faktorët Dietary
• Dështimi i mëlçisë
• Infeksionet e fshikëzës dhe traktit urinar 
• Medikamente
• gyp zorrës së trashë
• uretritin

Shembuj të drogës nga erë urinë

Përgatitjet mjeku përshkruan në mënyrë individuale në varësi të shkaqeve që kanë sjellë erën e urinës.