Arna të bardha në të anëtarit kokë


Kohëzgjatja e bardhë mbi kokë anëtari në përgjithësi gjendet në dy shtete.

Së pari, ajo është fiziologjike: arna të bardha mund të jetë smegma zakonshëm, i cili është formuar gjëndra tizonovymi dhe është formuar nën lafshë e penisit. Ajo ka një erë të veçantë dhe qëndrueshmëri të trasha. Rritje Arsimi i saj fillon gjatë pubertetit. Higjiena e përditshme të organeve gjenitale nuk mund të mblidhen smegma dhe për këtë arsye parandalon formimin e pllakatë. Gjithashtu rrethprerja konsiderueshme zvogëlon shkollimin e saj. Grumbullimi i smegma rrit rrezikun e sëmundjeve inflamatore, si balanoposthitis, sipas disa smegma është një kancerogjen dhe mund të shkaktojnë lezione Kanceri i qafës së mitrës në femra. Është e rëndësishme për të vëzhguar higjienës dhe për të hequr një pllakë çdo ditë.


Kushti i dytë - një candidiasis (mëllenjë), i cili ndodh në meshkuj nuk është aq e zakonshme sa kreu i mjedisit penisit është e pafavorshme për zhvillimin e sëmundjes. Infeksioni zakonisht ndodh gjatë kontaktit seksual me një grua që ka candidiasis vaginale. Përveç pllakë të bardhë në maja është gjithashtu më poshtë simptomat: kruarje apo djegie e penisit glans ose në mish, ënjtje dhe skuqje e kokës së penisit, dhimbje në kontakt. Gjithashtu, prania e candidiasis në meshkuj tregon reduktuar imunitetin. Në qoftë se shenjat e mëllenjë duhet të shkoni te mjeku për diagnozën dhe trajtimin e mëtejshëm jo vetëm njeriu, por edhe partnerit.