Vaginale thatësi


Shumë gra të të gjitha moshave duhet të merren me thatësi vaginale rritje gjatë jetës. Pa marrë parasysh se sa shpesh ky fenomen, Mukoza e thatë vaginale shkakton siklet dhe mund të shkaktojnë dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale. Numri i vajrave hidratues vaginale Mukoza subjekt i luhatjeve të mëdha në gra të ndryshme është mjaft e natyrshme. Lëngu në vetvete vagina është transparent dhe nuk ka erë të dukshme. Në periudhat e eksitim seksual, ju nuk mund të vëreni se shumica vagina e kohës në përgjithësi është lloj i lëngjeve. Kur kjo nuk ka, ju mund të përjetojnë thatësi.


Thatë Mukoza vaginale mund të ketë shumë shkaqe. Mukoza e ndjeshme vaginale përgjigjet kimikateve të ndryshme të tilla si soaps ashpra alkaline. Thatësi vaginale rritur mund të ndodhë në reaksione alergjike në parfume dhe ngjyra, si ju qasje menopauzë me një rënie të hormonit femra estrogjenit në trup. Disa çrregullime të lëkurës mund të pengojnë lëngun formimi hidratues në vaginë.

Specifike më të zakonshme shkakton thatësi vaginale mund të përcaktohet.

Shkaqet e thatësi vaginale 

 • Hypothyroidism
 • Menopauza
 • sindroma Sjogren
 • vaginitis

 • Medikamente

Cili mjek kontakt me thatësi vaginale?

Ankimi tek mjeku vetëm kjo simptomë është e nevojshme, nëse nuk ka arsye të tjera për këtë.

Shembuj të drogës nga thatësi vaginale

Medicines përshkruara nga mjeku për trajtimin e sëmundjeve të shkaktuara nga thatësi vaginale. Në kulmin estrohenvmisni përdorur drogë (zgjedhur individualisht).