Ulur tonin e muskujve të legenit dysheme


Muskujt e legenit kat kryejnë një rol shumë të rëndësishëm në jetën e përditshme të grave, dhe gjatë intimitetit seksual.

1) Ata janë mbështetja kryesore për organet e brendshme (mitrës, vaginë, zorrët, fshikëz dhe uretrës). Këto muskujt janë të rregulluar në një "pjatë", duke marrë peshën e organeve të brendshme, si dhe presion shtesë krijuar, kur muskujt e barkut tensionit.

2) Disa pjesë të muskujve kat legenit (sphincters) përreth vrimat natyrore janë formuar në bigëzim dhe prodhimin e organeve të brendshme, të kanalit anal, vaginë dhe uretrës. Reduktimi, sphincters mbajtur vrima në një gjendje fort të mbyllur, duke ndihmuar për të mbajtur urinë, stol, gaz.


Muskujt e legenit kat janë në ton të vazhdueshme, por gjithashtu, nëse është e nevojshme, gjithmonë i gatshëm për një veprimtari të fortë e reduktimit. Nevoja për këtë lind kur lodhje, duke qeshur, teshtitjes, kollitjes, stërvitje, ngritje peshe, madje edhe me ecje të thjeshtë, drejtimin, etj Në këto lloje të aktivitetit të përditshëm, muskujt e legenit kat është ndoshta anëtar kryesor i një aspekt kaq të rëndësishëm të jetës njerëzore, si intimitetit seksual.

Gjatë marrëdhënies seksuale legenit tkurrje të muskujve kati shumëfishon kënaqësinë seksuale të të dy partnerëve seksualë, ndërsa gruaja është e përfshirë në arritjen e orgazmës.

Kur të gjitha është e mirë, ne nuk e vërejnë edhe se si këto muskuj, dhe trajnimi i tyre është seamless për ne. Por krejt ndryshe është rasti kur muskujt janë të dëmtuar, dobësuar dhe të humbasin kohën e tyre aftësinë dhe me fuqi të mjaftueshme për të tkurret. Problemet e tilla lindin pas lindjes, ndonjëherë - vetëm ndonjëherë - pas një kohe, sidomos rritet me moshën, në kundërshtim me sfond hormonal. Arsyeja mund të jetë ose fibrave të drejtpërdrejta muskujve dëme, dhe në kundërshtim me rregulloren e tyre nervor.

Kjo është ajo që ndodh kur muskujt e legenit kat humbin tonin e tyre tërësisht ose zvogëluar aftësinë për të:

1) Mungesa e kënaqësisë në jetën seksuale të të dy partnerëve, dhe në raste të rënda - edhe seksualiteti pamundësi

2) Kontaktoni me ajër në vaginë gjatë raportit seksual, ose në çdo lëvizje të tjera, trung, squatting në haunches e tij, sport

3) Moszbatimi i vaginës, mitrës, rektumit dhe fshikëz

4) Humbja e kontrollit të fshikëzës, mosmbajtjeje urinar ose vështirësi urinimi

5) karrige pamartuar dhe / ose të gazeve

6) kapsllëk, ndjenja e zbrazjes jo të plotë zorrë

7) Kur u largua lëshim - nevojën për të reposition muret vaginale për të urinuar ose boshatisni kutinë zorrë.

8) inflamacion i vazhdueshëm i vaginës, infeksion kronik urinar.

Si për të rifituar fuqinë e muskujve, në mënyrë të nevojshme për një grua?

Natyrisht, si çdo muskul të trupit, ata duhet të trajnohen rregullisht. Nuk janë komplekset veçanta të ushtrimeve të dizajnuara për të rivendosur muskujt e legenit kat. Në disa gra, stërvitje të rregullt të çon në rezultate të mira, duke i privuar ata nga më telashe. Por ka një problem që nuk mund të arrijë rezultatin e dëshiruar për shumicën e grave me kat dobësuar legenit.

Thelbi i problemit është se rreth 50% e grave që kanë humbur kontrollin e muskujve pas lindjes perineal, rozuchuyutsya saktë (e izoluar, e vështirë dhe koha), për tendosje muskujt tuaj. Me fjalë të tjera, ata mendojnë se ata bëjnë, por në realitet, ose nuk ka absolutisht asgjë muskujt e gabuar ose e tendosur (p.sh., vithe, muskujt kofshë dhe abdominals). Reduktimi muskujt e barkut, jo vetëm ndihmon për të përballuar me këtë problem, por edhe rrit atë, sepse tendosje në katin e legenit, duke kontribuar në forcimin e mosmbajtjeje, mosveprim, etj

Zgjidhja më e mirë për këtë problem është përdorimi i metodave mjekësore të biofeedback dhe kat legenit stimulimit elektrik.

Këto trajtime janë për qëllim detyrat e mëposhtme:

1) Të mësuarit e punës e duhur të muskujve legenit kat

2) Arritja forcën e nevojshme, shpejtësinë dhe kohëzgjatjen e tkurrje të muskujve

3) dëshmi e "automaticity" e muskujve, kur ata fillojnë të punojnë si më parë, pa stres të përhershëm mendor dhe psikologjik.

4) Përdorimi i rezultateve në jetën e përditshme.

Vetëm të adresuar të gjitha tre objektiva lejon një grua të ndjehen me të vërtetë të plotë dhe të harrojmë për lëndimet e lindjes dhe vuajtjet e mëvonshme shkaktuara mbi ta, të heqin qafe e mosmbajtjeje urinar ose për të parandaluar ndodhjen e saj në të ardhmen për të përballuar me të përparuar poshtë muret e vaginës dhe mitrës për të rivendosur harmoninë në jetën seksuale dhe në shtatë 'e saj.