Mungesa e menstruacioneve nuk menstruacioneve


Simptomat si mungesa e periudhës së menstruacioneve:


  • Asnjë mujore
  • Amenorrhea
  • Amenorrhea mesëm
  • menstruacioneve humbur 

Edhe pse vonesa menstruacioneve është një shenjë e shtatzënisë në fillim, mungesa e menstruacioneve mund të shkaktohet nga një sërë faktorësh dhe kushteve. Kohë amenorrhea përdoret nga mjekët për të përshkruar mungesën e menstruacioneve. Amenorrhea fillor (kur një grua nuk ka pasur menstruacionet) është shumë e rrallë, ndërsa amenorrhea mesme (mungesa e menstruacioneve më parë në menstruacione gratë) është shumë më e zakonshme. Menstruacioneve mund të jetë e parregullt gjatë viteve të para pas menstruacioneve të parë në gratë gjatë menopauzës (ose periudhë paraprin menopauzës). Amenorrhea e mesme - jo më shumë se 3 cikle menstruale radhazi. Shkaqet e amenorrhea mesme zakonisht është e njëjtë, e cila mund të çojë në vonuar menstruacioneve.

Nëse një grua nuk është shtatzënë, mungesa e menstruacioneve mund të jetë për shkak të një gamë të gjerë të kushteve fizike dhe emocionale që shkojnë nga jetese për një sëmundje të rralla dhe të rënda. Shkaku më i zakonshëm i mungesës së menstruacioneve janë çekuilibër hormonal trup, veçanërisht në nivelet e hormoneve seksuale.

Modern kontraceptive oral me hormon të ulët shpesh shkakton gjakderdhje pas ndalimit cikël pilula të caktuara. Ekspozimit të zgjatur në një sasi të vogël të progestin përfshira në kontraceptive të kombinuara zvogëlon trashësinë e shtresës së brendshme të mitrës - endometrium, e cila redukton gjakderdhje menstrual, dhe në disa gra për të përfunduar mungesën e tij.

Në çdo rast, mungesa e menstruacioneve Ju duhet provim për të përjashtuar shtatzënisë.

Sëmundja, ku ka mungesa e menstruacioneve

 • Shtatzënia 
 • Shtatzëni ektopike 
 • Anoreksi
 • Bulimia
 • kist ovarian 
 • Menopauza
 • tumor të trurit 
 • Trashje
 • sindromen policistike te vezoreve (PCOS)
 • menopauza e parakohshme 
 • Dështimi parakohshme ovarian 
 • Prolaktinoma (hipofizës tumor, adenoma e hipofizës, hipofizë microadenoma)
 • Sëmundjet seksualisht të transmetueshme në gratë (SST-ve)

 • Stresi
 • gjakderdhje jofunksionale mitrës

Arsyet për mungesën e menstruacioneve

 • Sëmundjet / infeksionet legenit
 • dietë ekstreme / kequshqyerja
 • Perenervuvaly 
 • duhan pirjes së duhanit
 • çekuilibër hormonal
 • Medikamente (të tilla si kontraceptivëve oral, Depo-Provera, Norplant)
 • tumor hipofizë
 • fituar peshë të shpejtë ose humbje 
 • Fillimin e menopauzës

Çfarë ju duhet të dini dhe të bëjë në mungesë të menstruacioneve:

Para se të marrë kontraceptivëve oral me komponentë të ulëta hormonale që ju duhet për të parandaluar mundësinë e menstruacione pakët ose vonesë. Nëse ju shtyjë menstruacioneve gjatë trajtimit me pilula kontraceptive ju ende duhet së pari të bëjë një studim mbi praninë e shtatzënisë dhe pastaj përsëri me fillimin e menstruacioneve të fillojë të marrë pilula kontraceptive si jo vetëm nuk japin 100% garanci kontraceptiv.

Matja temperaturën e trupit basal vetëm në mungesë të menstruacioneve gjithashtu nuk jep asnjë informacion në lidhje me shtatzëninë dhe ovulacionit (dhe nuk besojnë faqet e pakonfirmuar që thonë të kundërtën, ku autorët e artikujve nuk kanë specialitet mjekësor!)

Identifikimi chorionic Gonadotropin hCG në urinë (test shtatzënie) dhe serum - Përjashtimi i shtatzënisë është pjesa më e rëndësishme e diagnozës në një vonesë prej dy ose më shumë "menstruacioneve."

Pyesni mjekun tuaj ju caktojnë një lloj të ndryshme të kontraceptivëve oral me hormonet të ulët. Mjeku mund të urdhërojë kontraceptiv tjetër që përmban progestin ose kontrollit të lindjes pilula më aktive të lartë në estrogjenit.

Nëse ju shtyjë "menstruacioneve" për 8-16 muaj dhe asnjë ndryshim në foto klinike, pavarësisht nga emërimi i një lloj tjetër kontraceptive orale, të kryer më shumë në thellësi shqyrtimin e marrëveshjes me mjekun.

Si për të thirrur mjetet juridike popullore mujore

Nëse ju shtyjë menstruacioneve apo jo ata së pari duhet të bëni një test shtatzënie, edhe në qoftë se ju ohoronyayetesya. Mungesa e menstruacioneve zakonisht shkaktohet nga sëmundje të rënda (endokrine ose gjinekologjike), që kërkon trajtim të menjëhershëm.

Telefononi mjetet juridike popullore mujore pa u konsultuar së pari një mjek i rrezikshëm. Para se të përdorni ndonjë recetave popullore që ju duhet të dini diagnozën e saktë dhe e konsiderojnë contraindications përdorur trajtime popullore.

Shembuj të drogës nga mungesa e menstruacioneve 

Medikamente janë përzgjedhur bazuar në mungesë të menstruacioneve.

Për çfarë mjeku për të adresuar mungesën e menstruacioneve?

  • gjinekolog
  • gjinekolog-endocrinologist