Unë nuk mund të merrni shtatzënë


Simptomat janë të ngjashme me "nuk arrin të marrë shtatzënë": 


 • Varfëri
 • nuk arrin të marrë shtatzënë
 • Unë nuk mund ta konceptoj
 • se si të merrni shtatzënë 

Steriliteti - paaftësia për të krijoj dhe të ketë pasardhës. Steriliteti është përcaktuar si terma të veçanta si dështimi për të konceptoj brenda një viti të aktivitetit të rregullt seksual pa kontracepsion. Abort trajtohen edhe si varfëri.

Arsyet që nuk arrin të krijoj në gratë

 • Sindromi Antiphospholipid
 • Endometrioza
 • Sindromen policistike te vezoreve (PCOS) 
 • Mosfunksionim ovulacionit (funksion tubat fallopiane, amenorrhea)
 • shkelja e tuba fallopiane (p.sh. për shkak të sëmundje inflamatore e pelvikut, ngjitet)
 • Çrregullime endokrine 
 •  Shkaqe të tjera të shterpësi pashpjegueshme 

Çfarë është Steriliteti rrezikshme mjete trajtim popullore?

Steriliteti - kjo nuk është një diagnozë, kjo është vetëm një simptomë prandaj është e nevojshme për të gjetur arsyen pse nuk shkoni merrni shtatzënë para fillimit të trajtimit. Përdorimi i mjeteve juridike popullore për shterpësi mund të përkeqësojnë situatën, të tilla si përdorimi i urtë në Endometrioza apo dështimi do të vetëm prohesteronovoy rikthim, dhe nuk ndihmon për të mbetur shtatzënë. Perdorimi i sherebelës në 2 fazë të ciklit menstrual përgjithësisht kundërindikuar në femra dhe mund të shkaktojnë ndërprerje në të ciklit menstrual. Hog mitrës mund të shkaktojë gjakderdhje mitrës dhe mëlçisë probleme abnormale, të cilat gjithashtu ndikojnë negativisht në aftësinë për të konceptoj.

Mjetet juridike popullore trajtim pa u konsultuar së pari një mjek i rrezikshëm. Para se të përdorni ndonjë recetave popullore që ju duhet të dini diagnozën e saktë dhe e konsiderojnë contraindications përdorur trajtime popullore.

Mirë rekomandim ilaç popullore me varfëri është një dietë të shëndetshme dhe refuzimi zakone të këqija.

Shembuj të kuruar infertilitetin 

Trajtimi varet nga shkaku i infertilitetit.

 Për çfarë mjeku për të trajtuar një grua në qoftë se unë nuk mund të merrni shtatzënë?

 • gjinekolog
 • gjinekolog-endocrinologist

Artikuj mbi infertilitetit

• Steriliteti