Shkelja e urinimit


Për gjendjen e grave sëmundjet aparatet seksuale mund të ndikojë në organet ngjitur dhe, anasjelltas, disa ndryshime patologjike në sistemin seksual mund të shkaktojë një shumëllojshmëri të çrregullimeve të traktit urinar dhe rektumit.

Në sëmundjet e simptomave të sistemit urinar janë respektuar:


Dhimbje , më shumë prerja, urinim (Më dhemb për të lënduar të urinoj) vërejtur në sëmundjet inflamatore të fshikëzës dhe uretrës. Dhimbje në fillim të urinimit Karakteristikë e urethritis (perfshire gonorrheal), dhe në fund - proceseve inflamatore në fshikëz (cystitis).

Zatrymkysechovypuskannya shpesh rezultat i parezë post-kirurgjikale ose pas lindjes e fshikëzës. Kjo mund të ndodhë pas një dëmtimi të fshikëzës apo uretrës, duke kufizuar tumor tyre me origjinë nga organet gjenitale, dhe humbja që rezulton dhe përmbysja e mitrës.

Mosmbajtjeje urinar (urinim i pavullnetshëm) të jetë i plotë (në fishkëllima urogjenital) dhe të pjesshme që dalin vetëm kur lodhje (me mosveprim dhe humbjen e mitrës dhe muret vaginale, me një rënie të përgjithshme të tonin e muskujve, sëmundje të rënda efekte të mëdha negative në pleqëri).

Të ndryshojë ngjyra e urinës mund të jetë i lidhur me një përzierje të gjakut në urinë (hematuria) ose qelb (piuri). Nëse ka qelb urinës bëhet e turbullt, me thekon. Kur mbrojtja e beftë formuar. Karakteristike, përzierje e qelb në pjesën e parë të urinës është tipike për uretriti. Në cystitis, Në anën tjetër, plehu të përfshira në pjesët e fundit të urinës. Në përparim të rënda ose pyelyte në fshikëz abscesit organet ngjitur vërejtur piuri totale (përmbajtjes qelb në të gjitha pjesët e urinës). Urina e errët mund të tregojë një përmbajtje rritje të bilirubin në të si pasojë e sëmundjeve të mëlçisë.

Hematuria (gjak në urinë) mund të shkaktohet nga arsye të ndryshme. Burimi i gjakderdhjes mund të jetë në çdo traktit urinar. Kur uretrës trauma gjatë hematuria catheterization zhvillim urinar akut përcaktuar nga qelizat e kuqe të gjakut të freskët. Nëse renale hematuria sëmundje gur i shoqëruar nga periudhave të shkurtra të dhimbje barku i veshkave. Hematuria është gjithashtu e tumoreve malinje të mundshme dhe tuberkulozi renale.

Kur hematuria urinë Studimi kateteri duhet të marrë, si urinim në urinë mund të hyjë në gjak nga vagina.

Urinim të dhimbshme  dhe urinim i shpeshtë mund të jetë një shenjë e cystitis. Cystitis jo në të drejtohet çdo rast, menjëherë të konsultoheni me një mjek për të përcaktuar shkaqet dhe trajtimin e cystitis.

Trazim urina era nepryatnostey e urinës gjithashtu kërkojnë një ekzaminim mjekësor.

Për çfarë mjeku për të adresuar gjatë çrregullimeve të urinimit?

  • urolog
  • sëmundjet ngjitëse