Kruhet e vaginës


Simptomat si kruarje vaginës:


  • Organet gjenitale itchy
  • Vaginë itchy
  • Kruarje

Shkaqet e kruarje vaginale

Kruajtje vaginale mund të ndodhë për arsyen e thjeshtë se në disa shtresa të rrobave të trasha për një kohë të gjatë e akumuluar një numër të madh të baktereve. Mjedisi i ngrohtë dhe me lagështi krijon kushte të favorshme për riprodhimin e mikroorganizmave.

Në realitet, kruajtje mund të jetë shenjë dalluese e pakëndshme të ndonjë infeksioni. Ajo mund të jetë vaginitis bakteriale dhe fungale vaginale (agjent shkaktar quhet Candida albicans apo MONILIA), dhe trichomoniasis. Kruhet gjithashtu mund të jetë një manifestim i një reaksion alergjik ndaj kimikateve të përfshira në milje, deodorants dhe ngjyra, dhe madje edhe të spermës ose të jetë një shenjë e hedh lëng indeve vaginale në gratë gjatë menopauzës.

Shpesh i paraprin kruarje lirimin vaginale apo lengjet vaginale shoqëruar me kruarje. Ndoshta, në raste të tilla ju jeni që kanë të bëjnë me sëmundjet infektive vaginës, dhe në këtë drejtim është për shkak për t'u shqetësuar rreth.

Një nga infeksionet më të zakonshme në vaginë është fungale. Agjenti i saj dëshirore është Candida albicans apo MONILIA. Përzgjedhjes Tipike lezione fungale vaginale të ketë peshën formë tvorozhystoy, por kalimi në fazën kronike mund të jetë vetëm arna të bardha në muret e vaginës, e cila mund të shohin vetëm një gjinekolog për ekzaminim gjinekologjik. Ata janë shoqëruar shpesh me kruarje të fortë. Ndonjëherë kjo sëmundje ndodh pas trajtimit me antibiotikë në lidhje me ndonjë sëmundje ngjitëse.

Infeksionet bakteriale (disa sëmundjeve seksualisht të transmetueshme) janë të lidhura me llojin e mikroorganizmave gardnerellas. Ajo klamidia dhe gonorrea. Zakonisht, kur ata vënë re shkarkimin verdhë, shpesh kanë erë peshk. Përveç kësaj, nuk është kruarje dhe djegie ndjesi mund të ndodhë. I holluar me ujë, i lehtë, shkarkimit të gjelbër, kruhet vaginë shoqërues mund të jetë një simptomë e trichomoniasis, një infeksion që shpesh është seksualisht të transmetueshme nga një partner tek tjetri.

Përdorimi më i rrezikshëm i mjeteve juridike popullore për kruarje vaginale?

Përdorimi i mjeteve juridike popullore, kur kruhet, inflamacion të shkaktuara nga SST përkthehet në një fazë kronike. Mjetet juridike popullore mund të aplikohet vetëm nga kruarje të shkaktuar nga shkaqe jo-infektive.

Trajtimi i mjeteve juridike popullore kruajtje vaginale pa u konsultuar së pari një mjek i rrezikshëm. Para se të përdorni ndonjë recetave popullore që ju duhet të dini diagnozën e saktë dhe e konsiderojnë contraindications përdorur trajtime popullore.

Për çfarë mjeku për të adresuar gjatë kruarje vaginale?

  • gjinekolog
  • venereologist