Dhimbje gjatë marrëdhënieve


Emërtimet dhimbje gjatë marrëdhënieve:


  • dhimbje gjatë raportit seksual
  • Dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale
  • dhimbje gjatë seksit
  • marrëdhënie seksuale të dhimbshme
  • marrëdhënia e dhimbshme

Të jetë e mundur shkakton dhimbje gjatë raportit seksual

Shpesh shkaku i dhimbjes gjatë marrëdhënieve seksuale është shumë e thjeshtë - për shembull, një pozicion i vështirë trup. Nëse origjina e sulmit e dhimbjes lidhur vetëm me një ndryshim në pozicionin e trupit, mos u bëni merak. Ndonjëherë paraqitja e dhimbje gjatë raportit seksual për shkaqe thjesht mekanike. Kjo thatësi i tensionit mukozës vlahalischaili e vaginës.

Është gjithashtu e rëndësishme për të marrë parasysh gjendjen emocionale. Nëse seksi bëhet i formë të ashpër apo për qëllim hapur kryesisht në marrjen e kënaqësi fiziologjike, ajo mund të çojë në mungesë të ndarjes së sekrecionet në vaginë dhe dhimbje gjatë raportit seksual.

Dhimbje të vogla gjatë marrëdhënieve mund të ndodhë në mes të ciklit të gjatë ovulacionit (kur veza lë gratë vezore).

Dhimbje të dobëta gjatë marrëdhënieve dhe gjakderdhje pas mund të jetë në sëmundjet e mitrës.

Butë për dhimbje gjatë seksit mund të ndodhë në prani të mbështjelljes në legen, në këtë rast dhimbje ndodhin sistematikisht gjatë të njëjtit manipulimi gjatë seksual.

Nëse dhimbja është ndjerë kryesisht pas futjes së penisit, shkaqet më të shpeshta janë inflamacion i vulvë ose Labia Majora apo procesit infektiv tyre. Nëse dhimbja ndodhë kur lëvizjet më të thella tolchkoobraznyh e penisit, ata mund të shoqërohet me infeksion në vaginë. Dhimbje e tillë zakonisht shoqërohet belyamy (lengjet vaginale) me pamje të shkëlqyer nga norma ose erë, kruarje në vulvë. Në këtë rast, diagnoza mund të vënë një mjek në bazë të analizës, PCR vënë goditje.

Dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale, mu në shpinë (djathtas dhe majtas) janë në inflamacion të mitrës, dhimbje barku, të shoqëruar nganjëherë me marrëdhënie krovotecheniempri - me inflamacion të endometrium

Ndër shkaqet e tjera të dhimbjes gjatë marrëdhënieve janë infeksionet e fshikëzës dhe traktit urinar.

Ndonjëherë dhimbje gjatë marrëdhënieve të lindin në PCOS (sindromi polycystic vezore), në të cilën të vezoreve janë cysts zgjeruar dhe pak të dhimbshme në vezore dhe tumoreve të tjera të legenit.

Marrëdhënia seksuale mund të shkaktojnë simptomat e abdomenit akut në bazë të shkeljeve të përshtatshme (këputje e cysts ovarian, shtatzënisë ektopike, lindur nyjen miomes, rrotullim rrjedhin tumor i vezores, dhe të tjerët.), Shoqëruar nga dhimbje të mprehta dhe kërkojnë kirurgji emergjente.

Për çfarë mjeku për të trajtuar me dhimbje gjatë raportit seksual?

Nëse dhimbje gjatë raportit seksual nuk është një incident i izoluar dhe ato janë përsëritur çdo ditë ose të shoqëruar nga simptoma të tjera të pakëndshme, konsultohuni menjëherë me mjekun - një gjinekolog për këshilla dhe trajtim;