Anormale Gjakderdhje vaginale


Simptomat janë të ngjashme me gjakderdhje vaginale:


• Cikli menstrual
• amenorrhea (mungesa e menstruacioneve) 
• gjakderdhje abnormale vaginale
• rënda, gjakderdhje të zgjatur, menstruacionet parregullt
• pakta, të rralla, të zgjatura ose të zgjatura, periudha bollshme të shpeshta ose të dhimbshme
• Mennorarhiya, Menoreya
• menstruacioneve jonormale  
• Nuk Menstruacioneve gjatë
• thyer Series

Normal gjakderdhje vaginale periodik - gjaku që rrjedh si shkarkim nga mitrën e gruas. Gjakderdhje normale mitrës është quajtur edhe menoreya. Procesi me të cilin menoreya quhet menstruacioneve.

Gjakderdhje abnormale vaginale - gjakderdhje nga vagina, duke u zhvilluar apo në kohë të gabuar gjatë muajit, ose në sasi të papërshtatshme.

Sëmundja, ku ka gjakderdhje vaginale

 • aborti 
 • Shtatzëni ektopike
 • Endometrioza
 • Hypothyroidism
 • Leukemia
 • Dysmenorrhea 
 • kancer ovarian
 • sëmundje inflamatore e pelvikut
 • Sëmundjet seksualisht të transmetueshme në gratë (SST - sëmundjet seksualisht të transmetueshme)
 • Kanceri i mitrës
 • fibroids mitrës (a tumor beninj i uterusit)

 • polip mitrës 
 • ujitjes pakujdesshëm 
 • vaginitis

Shkaqet e gjakderdhjes vaginale

• Sëmundjet e mitrës (cervicitin, polip qafës së mitrës)
 • koagulimit të gjakut, giperprolaktinemii, veshkave, leukemia, sëmundja e mëlçisë, tiroide dhe mosfunksionimi i veshkave 
 • Medikamente (si recetë dhe jo recetë)
 • ovarian ose sëmundje Tubali (shtatzëni ektopike, endometriosis, tumoret ovarian, salpingo)
 • sëmundje Mitra (adenomyosis, endometrial hyperplasia polip endometrial, endometritis, miomes, spirale intrauterine / Navy, shtatzënia, kanceri i mitrës)

 • vulvar ose sëmundje vaginale (një trup të huaj në vaginë, tumor vaginale, vaginitis, vulvitis)

Çka është e rrezikshme mjete popullore Trajtimi i gjakderdhjes vaginale?

Mjetet juridike popullore për të marrë receta popullore shpëtoj nga gjakderdhje abnormale vaginale, ju nuk e trajtojnë sëmundje themelor që e ka shkaktuar gjakderdhje, e cila kontribuon në tranzicionin e saj në formën kronike. Përdorimi i ndonjë mjetet juridike popullore për gjakderdhje, si rezultat i një shtatzënisë ektopike është thyerje e pashmangshme tuba fallopiane në kërcënim për jetën dhe nevojën për kirurgji emergjente.

Mjete popullore Trajtimi gjakderdhje vaginale pa u konsultuar së pari një mjek i rrezikshëm. Para se të përdorni ndonjë recetave popullore që ju duhet të dini diagnozën e saktë dhe e konsiderojnë contraindications përdorur trajtime popullore.

Shembuj të drogës nga gjakderdhjes vaginale 

Medikamente janë përzgjedhur bazuar në diagnozën mjek e një pacienti me gjakderdhje.

Për çfarë mjeku për të adresuar me gjakderdhje abnormale mitrës?

Ju mund të kenë nevojë për të ndihmuar këto mjekët:

  • gjinekolog
  • gjinekolog-endocrinologist
  • oncologist

Artikuj rreth gjakderdhjes vaginale 

 • gjakderdhje jofunksionale mitrës