Ndryshimi gjuhën


Pajisja Drejtat e gjuhës përbëhet nga disa nivele. Në fillim ajo ishte një qendër e gjuhës në skajin e përkohshëm të hemisferën dominuese e trurit. Pastaj vijnë qendra biznesi trurit përgjegjëse për lëvizje vullnetare. Pas kësaj ngacmim është transferuar nga sistemi nervor qendror përgjatë fibrave nervore në muskujt e laring, faring, perde Palatine, gjuhën, buzët, faqet. Dhe nëpër mocionet e muskujve dhe airflow në rrugët e frymëmarrjes e sipërme e bëri atë. Si rezultat i sëmundjeve të ndryshme përshkruhet çdo fazë të gjuhës mund të ndodhë "dështim". Çrregullime të të folurit janë manifestuar në mënyra të ndryshme në varësi të nivelit të lëndimit.


 

Niveli i shkatërrimit

Lloji i gjuhëve Shpërdorim

Përshkrim

Sëmundje

Sistemit nervor qendror

fëmijë

Alalyya

Gjuha e fëmijës nuk është formuar si një funksion

Hipoplazise e lëvore cerebrale, epilepsi

Sistemit nervor qendror

rriturit (lëvore cerebrale)

Afazi

Kuptuarit shkelur e fjalorit dhe të strukturave gramatikore të gjuhës - një njeri në mendjen ose nuk kupton gjuhën tha atij, ose ai nuk mund të ndërtojë saktë mend fraza apo fjalë

Goditje, tumoret, dëmtimi traumatik i trurit, dementia, sëmundjet degjenerative, infeksionet, helmim, çrregullimeve metabolike

Sistemit qendror dhe periferik nervor, fibrave nervore, transmetimit neuromuskular, muskujve

Dyzartryya

 

 

 

Shkelja e artikulimit - gjuha dhe buzët "nuk dëgjohen", "qull" në gojë

Goditje, skleroza e shumëfishtë, sirinhobulbiya, tumor, dëmtimi kokë, infeksion, skleroza laterale amiotrofike, amiotrofiya, Chiari anomali, aneurizem vaskulare, sindroma Guillain-Barre, distonia, myasthenia gravis, polimiositi, distrofi muskulare

Sistemit qendror dhe periferik nervor, fibrave nervore, transmetimit neuromuskular, muskujve

Dysphonia

Mbytur, zëri i ngjirur, rrufitje

Stroke, sklerozë të shumëfishtë, sirinhobulbiya, tumor, plagosje kokë, infeksion, skleroza laterale amiotrofike, amiotrofiya, Chiari anomali, aneurysm vaskulare, sindroma Guillain-Barre, operacioni në tiroide, zemrës dhe aortës, gjoks tre-dimensionale formimit, miastenia GRAVIS, polimiositi, distrofia muskulare

Sistemit nervor qendror

Heshtje

Mungesa e plotë e fjalës

Humbjen e strukturave të caktuara të trurit, epilepsi, sëmundje mendore (skizofrenia, histeri, depresioni)