Melovidnoho spot bardhë në dhëmb


Melovidnoho (e bardhë) njollë në dhëmbë - një shenjë e fillimit të kariesit. Ky shkatërrim nuk është e nevojshme për të trajtuar, por zhvillimi i saj duhet të monitorojnë nga afër dhe të kryejnë trajtime parandaluese.

Përveç kësaj, njolla të bardha në dhëmbët mund të shfaqen menjëherë pas zbardhjen e dhëmbëve, por në këtë rast janë vetëm gjatë ditës.

Më shumë njollat ​​Melovidnyye në dhëmbë mund të jetë një shenjë e fazës së parë të fluorosis.

Në çfarë sëmundje ka melovidnoho (e bardhë) njollë në dhëmbë:


- Karies
- Fluorosis  

Çfarë mjekët zbatohen nëse ka melovidnoho (e bardhë) njollë në dhëmbët:

- Dentist