Përhapja e dhëmb ëmbël, të ftohtë, të ngrohtë, me nakusyvanii dhëmbit - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi


Reagimi dhëmb i ëmbël


shenjë e besueshme e prishjen e dhëmbëve, e cila tashmë duhet të trajtohet.

Dhimbje nga të ftohtë

nënshkruajë atë ose karies, apo mbindjeshmëri dhëmbi apo pulpitis. Nëse dhimbja hypersensitivity zakonisht ndodh jo aq shumë të ftohtë si temperaturat bien në ajër apo ushqim, dhe shpejt kalon. Kur kariesi dhimbja zgjat një kohë të shkurtër (disa minuta), ndërsa pulpitis - shumë më të gjatë.

Morbiditeti nga hot

Regjistrohu pulpitis në fazën kur tul nuk është vetëm i përflakur dhe fillon razlohaetsya. Nëse dhimbja nuk është vetëm në të nxehtë, por në ndryshimet e papritura në temperaturë dhe ushqim vetëm është, ajo mund të jetë dhëmbë të ndjeshme.

Dhimbje në nakusyvanii dhëmbëve

Kjo është një shenjë e periodontitis, sidomos nëse gjatë në dhëmb hequr nerva. Por në qoftë se dhimbja ndodh vetëm gjatë ngrënies, ju mund të reagojnë xhep përflakur çamçakëz, e cila bllokuar ushqim.

Nëse ka sëmundje Morbiditeti dhëmb:

  • Kleri
  • Hypersensitivity e dhëmbëve
  • Karies
  • Periodontitis

Çfarë mjekët zbatohen nëse ka Prevalenca dhëmb:

- Dentist