Dhimbje në nofulla


Simptomat si dhimbje në nofulla:

• Dhimbje në nofullën e poshtme
• Dhimbje visochno-mandibular përbashkët
• Dhimbje TMJ  

Jaw përfshin muskujt, tendons dhe kockat. Dëmtimi ose shkelja e këtyre strukturave të gjithë mund të shkaktojnë dhimbje në nofulla. TMJ lejon nofulla e sipërme për të mbyllur në nofullën e poshtme dhe është një nga nyjet më të përdorura. Përveç kësaj, sëmundje të tjera jo të lidhura me nofulla mund të perceptohet si dhimbje në nofulla. Një nga më karakteristike e tyre është dhimbja e lidhur me sëmundje arterie koronare apo sulm në zemër, e cila zakonisht ndodh në gjoks, por mund të "kthej" në zonën e nofullës. 


Sëmundjet që shkaktojnë dhimbje në nofulla 

• dhëmb abscessed
• Angina
• Arthritis
• Dhimbje koke Cluster
• Kist
• nofulla Trauma 
• Sulmi në zemër 
• migrenë
• otitis
• infeksion sinus 
• Pezmatimi i veshit të mesëm
• bluarje dhëmbët (Bruxism)
• teething 
• Dëmtimi i përbashkët temporomandibular (TMJ)
• Dhimbje dhëmbi
• nervore trigeminal

Shkaqet e mundshme dhimbje në nofulla

• kompensuar (fragmente të eshtrave)
• Infeksioni / abscesi
• dhëmbët Nespivvisnist
• Sindromi dhimbje Myofascial
• Faktorët postural (të tilla si mbajtja e një telefoni në mes të veshit tuaj dhe komunikimi

sup)
• lëndimit / Therje
• Tumor

Shembuj të drogës me dhimbje në nofulla 

• Acetaminophen, Tylenol dhe të tjerët.
• acid acetilsalicilik, aspirina, Ecotrin
• analgjezik, antipiretik
• ibuprofen, Advil, fëmijët Advil / Motrin, Medipren, Motrin, Nuprin, PediaCare.
• naproxen Anaprox, Naprelan, Naprosyn, Aleve