Penguar frymëmarrjes hundës


"Bajat" hundë - një simptomë që ngatërrohet me ndonjë gjë e pamundur. Njeriu i detyruar të marrë frymë përmes gojës, duke çuar në thatësi dhe parehati në fyt, me vështirësi bie në gjumë, gërhitës zhvillon dhe furnizimi i pamjaftueshëm i oksigjenit në tru gjatë gjumit. Më tej, kjo çon në një rënie në vitalitet, është e vështirë për të punuar dhe relaksohuni

Më i shpeshtë shkakton vështirësi në frymëmarrje hundës:


Përkohësisht, kjo gjendje mund të shkaktohet nga SARS. Në mënyrë tipike, një hundë të ftohtë zihet fryma shkon për një javë pa një gjurmë. Më keq, koha kur frymëmarrja hundës i mundimshëm gjatë

Para vështirësi gjatë frymëmarrjes hundës mund të çojë të gjitha sëmundjeve kronike të hundës dhe paranasal atë:

Lakim e mur ndarës hundës
Rinitit kronike
Sinusit kronik (sinusit, sinusit, etmoyidyty, sfenoyidyty
Rynosynusopatyya alergjik (reaktivitet alergjik i mukozën e hundës dhe sinuseve)
Polyps hundës dhe sinus
Rritje Adenoid (adenoids - fëmijët nga 3 deri në 10 vjet)
Neoplazmes e kavitetit nazal

Çfarë duhet të bëni në rast të vështirësisë në frymëmarrje nazale

Në paraqet ftohtë asnjë vështirësi për të rikthyer frymëmarrjen hundës duke përdorur vasoconstrictor pika ("Naftizin", "Oksmetazolin", "Otryvin" dhe shumë të tjerë). Nëse vështirësi në frymëmarrje përmes hundës për një kohë të gjatë se personi në fjalë, duhet të duket një mjek. Ju mund të kenë nevojë kirurgji ose të pritjes shkëmbimin e përgatitjeve të veçanta.

Shumë fillojnë të abuzojnë me drogat e mësipërme se përdorimi i zgjatur çon në një numër të efekteve anësore të rëndësishme. Ne zhvillimin e rinitit mjekësore - ngjeshur vazhdueshme hundës, madje edhe kur bie dhe sprays nuk do të japë lehtësim e dëshiruar. Një veprim sistematik i këtyre barnave të çojë në rritjen e presionit të gjakut, parregullsi në zemër.

Ajo që mjekët të zbatohet në qoftë se ka vështirësi në frymëmarrje hundës:

  • Duke përfshirë Ent për fëmijë
  • Allergist
  • Oncologist