Szyszka, gungë ose vulë në gjoks, gji


Simptomat janë të ngjashme për të nënshkruar në gjoks, gji,


• gungë në gji
• një gungë në gji

Seals - lokalizuara tumor, nyjet, gunga, bulges ose protrusions në gjoks. Vula gjoks mund të shfaqen në të dy gjinitë, të gjitha moshave. Gratë kanë tendencë që ajo menjëherë ngre frikën e kancerit të gjirit, por shumë vula në gjoks janë për fat të mirë të mirë dhe mund të trajtohet me sukses - të tilla si infeksion, trauma, fibroadenoma, cysts ose sëmundje fibrocystic gjirit. Megjithatë, asnjë vulë në gjoks mund të quhet mirë deri sa u vlerësua nga një mjek.

Vula, kone, formimi solid në fushën e dalë, dalë në djemtë adoleshente mund të shfaqet në pubertet (12, 13, 14) dhe ruhet gjatë gjithë vitit, me thithat mund të jetë i fryrë dhe e dhimbshme në të prekur. Kjo është një gjendje normale fiziologjike në adoleshencë. Kjo gjendje quhet gynecomastia dhe kjo është një karakteristikë fiziologjike prej gati 65% të të rinjve.

Për të arritur një adoleshent 10 vjeç me gynecomastia dyshuar, ju duhet të ekzaminimit endokrinologji. '10 Pak a shumë herët për gynecomastia adoleshentëve fiziologjik. Për të sqaruar statusin e kancerit duhet të bëni një ultratinguj.

Nëse compaction dhe dhimbje vazhdojnë ose ndodhin në meshkuj më të vjetër se 18 vjet duhet të bëjnë kancerin e gjirit me ultratinguj dhe të rregulluar madhësinë të jetë në gjendje për të monitoruar dinamikën, testuar për hormonet. Në qoftë se kanceri do të shqetësojë estetikisht - një transaksion të mundshme.

Video diagnoza e sëmundjeve të gjirit në gratë

Sëmundje në të cilën vula mund të formohet në gjoksit 

• Kanceri i gjirit
• Fibrokistoz

Shkaqet e mundshme compaction në gjoks

• Kist gjirit
• fibroadenoma
• Infeksionet

• lëndimit

E cila nga ana e mjekëve gjatë gjoks compaction

  • mammologist
  • oncologist