Frymëmarrje të shpejtë


Simptomat si frymëmarrje të shpejtë:

• frymëmarrje anomalisht të shpejtë
• Gulçim
• Marramendje
• Rritja e Shkalla e frymëmarrjes
• mushkëritë hyperventilation hyperpnea
• Frymëmarrje e shpejte
• Frymëmarrje e shpejte

Frymëmarrje të shpejtë çon në hyperventilation - një gjendje në të cilën konsumi i oksigjenit tejkalon kërkesën metabolike, dhe pasojat e lidhura fiziologjike. Frymëmarrje e tepruar mund të shkaktojë marramendje, errësuar të syve, dobësi, gulçim, një ndjenjë të pasigurisë, spazma e muskujve në krahët dhe këmbët dhe ndjesi shpimi gjilpërash rreth gojës dhe gishtave. Të gjitha këto simptoma janë rezultat i niveleve anomalisht të ulët të dioksidit të karbonit në gjak të shkaktuara nga hyperpnea.


Sindromi hyperventilation Termi (HVS) është përdorur ndonjëherë për të përshkruar efektet e hyperventilation. Shumë akute (e papritur) hyperventilation është raste në rast paniku, ankthi dhe shtete të tjera emocionale. Hyperventilation, hyperventilation sidomos kronike (ruhet me kalimin e kohës), gjithashtu mund të jetë i lidhur me një numër të sëmundjeve. E kundërta Koncepti hyperventilation - hypoventilation (jo i plotë). 

Shkaqet frymëmarrje të shpejtë 

• Alarm
• astma
• sëmundje kronike obstruktive pulmonare

• dështimi i zemrës congestive
• degjenerim i brinjët; Sindromi brinjë chondrules dhe Tyttse
• venë trombozë (DVT)
• Fitness
• Sulmi në zemër 
• Hyperthyroidism
• Panic Attack 
• pneumatoraks
• edemë pulmonare

Tjetër shkakton frymëmarrje të shpejtë 

• Dhimbje akute
• Dëmtimet në gjoks
• Shkelje e sistemit nervor qendror (goditje, encefalit, meningjit)
• ketoacidosis diabetik
• drogës mbidozë
• Ethet
• Infeksion (pneumonia ose infektim i përgjithshëm)
• acidosis Qumësht
• Medikamente
• acidosis metabolike
• sëmundje lartësi

• stresi psikologjik
• shfrim pleural
• anemia e rëndë

Shembuj të drogës nga frymëmarrje të përshpejtuar

• alprazolam, Xanax, Xanax XR, Niravam
• doxepin, Sinequan, Adapin
• paroksetine, paxil, paxil CR, Pexeva