Asfiksim


Choke (ndonjëherë përdorin termin asfiksisë) - ndjenjë mungesë akute të ajrit. Asfiksim është një lloj i gulçim (dyspnea).

Shpesh shkaku gëlltitet


  • Astmë
  • Përkeqësim të rëndë të sëmundjes pulmonare obstruktive kronike
  • Anaphylaxis
  • Gëlltitja e trupave të huaj në rrugët e frymëmarrjes
  • Ënjtje e litarët vokale
  • Edemë pulmonare
  • Panic Attack

Çfarë duhet të bëni në rast të gëlltitet?

Për herë të parë ka qenë gjithmonë origjina zihet fryma kërkon sqarim dhe nëse është e nevojshme, ndërhyrjes mjekësore. Nëse ekziston dyshimi i goditur një trup të huaj në udhë ajrore, shoku anafilaktik (reaksion të rëndë alergjik ndaj një të drogës, ushqim) ose edemë pulmonare (bubbling fryma, paraqitja e shkumë nga goja) duhet menjëherë të thërrasë "Ambulancë". Në qoftë se ne po flasim për një sulm astmë, e cila interesuar brenda acarimin e astmës në pulmonare obstruktive sëmundje apo sulme paniku kronike duhet të ndjekin mjekun tuaj se si për të vepruar në situata të tilla.

Të cilat mjekët që ju mund të keni nevojë?

Në varësi të shkakut të frymarrje mund të kenë nevojë të ndihmojë mjekët të shënuara më poshtë.

Mjeku urgjencës
Pulmonologists
Allergist
Kardiolog
Psikoterapist