Simptomet e mastitit


Çdo muaj çdo trupi gra të shëndetshme të përmuajshmet e grave moshën pëson ndryshime ciklike që ndodhin për shkak të hormoneve shumë, kryesor i të cilave - progesteronit dhe estrogjenit. Këto hormone kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në indin e gjirit. Në fazën e parë të ciklit menstrual, zakonisht në 14-15 ditët e para nga dita e parë të muajit, ka një përhapjes aktiv qelizë e gjirit nën ndikimin e estrogjenit - të ashtuquajturit përhapjes. Në fazën e dytë "mbretëroj" Progesterone, e cila neutralizon estrogjen frenimin e proceseve proliferativ. Duke pasur parasysh sa më sipër, ajo është e lehtë me mend se shfaqja e mastitit është çekuilibër hormonal kyç në mes të niveleve të estrogjenit dhe progesterone. Ose më mirë, për shkak të sasive të tepërta të estrogjenit dhe progesterone mangësi vërehet rëndësishme (më të larta se normale) gjëndra përhapjes ind që përfundimisht të bëhet një shkak i mastitë.


Simptomat më të zakonshme të mastitë

Zakonisht dhimbja gjirit duket karakter shurdhër dhemb në gji që të ndodhë para fillimit të menstruacioneve. Kjo simptomë është quajtur gjithashtu mastodynia ose mastalgia. Gjithashtu, një rritje e gjinjve në gjysmën e dytë të ciklit, ata bllokimi i qumështit. Këto simptome lidhur me zhvillimin e edemë në gjëndra ind lidhës. Këto simptome edhe mund të jetë në femra shëndetshëm, por ata janë më e theksuar në prani të mastitë.

Ndonjëherë rritur mastitit nyjet limfatike në sqetull. Kjo makinë profesionale duket për të përjashtuar kancerin e gjirit, por ky tipar është e natyrshme dhe mastitit.

Vetë gjirit

Në formën e përhapur e simptomeve mastitit ndritshme, disa pacientë tregojnë dhimbje torturues në gjoks, në gjysmën e dytë të ciklit menstrual. Në disa raste të rralla, shënuar shkarkimin e gjelbër, të qartë ose të bardhë nga dalë. Dhe në qoftë se nuk është një simptomë të tilla si rënie e përzgjedhjes së gjakut nga dalë, menjëherë duhet të kontaktoni një qendër të specializuar mjekësore për ekzaminime më të hollësishme, si një sinjal paralajmërues. Përveç onkologjisë duhet të dyshohet nëse forma e ndryshuar e gjirit ose të lëkurës mbi gji.

Ju mund të supozojmë në mastopathy, të paturit e vetë gjirit. Në mënyrë tipike, kjo është kryer në ditën e 5 nga fillimi i gjakderdhjes menstruale, gjirit ana dukshëm të kundërt mbi armët dhe clockwise në këmbë dhe shtrirë. Në formën e gunga e mastitit mund të zbulojë arsimin e kancerit të vetme në trashësi. Kur mastitit përhapur vulën prekshëm vogël (nodules) në gjoks. Nëse ju gjeni vula konsultimi Gjoks është e nevojshme menjëherë!

Kur dhe në çfarë mjeku për të adresuar zbulimin e shenjave të mastitë

Shumë gra marrin për shenjat e simptomat mastitit e sindromi premenstrual, nëpër të gjitha siklet të atribuohet fiziologji femër, nuk shohim asgjë të parregullt. Për fat të keq, kështu që vetëm rritet sëmundje. Nëse ekziston dyshimi i mastopathy, si dhe probing thellë në gjëndrën ndonjë arsimim, një nevojë urgjente për të konsultoheni me një mjek ose mammologist mjek endokrinolog, me konsultim në internet në këtë rast nuk do të funksionojë inspektimin si jashtëzakonisht të rëndësishme dhe prekje e gjirit.

Çfarë analizat për të dorëzuar mastopathy dyshuar

Për të diagnostikuar mastitë aplikoni:

1. Përmbledhje dhe sondazhet. Kjo mammologist ofron gjëndra të thella dhe sipërfaqësore prekje i shtrirë në shpinë dhe në këmbë. Kjo është e domosdoshme për shkak se disa nyje në gji janë në gjendje të ndryshojnë kur ndryshon pozicionin e trupit. Është e rëndësishme që të jetë i sigurt për të shqyrtuar nipples, dhe sigurohuni që nuk ka (ose janë) parregullt shkarkojë ata. Edhe nyjet limfatike obmatsuyutsya në sqetull, në subclavian dhe rajone supraclavicular dhe prekje zonën e provimit dhe vendndodhja e gjëndrës tiroide.

2. Mamografia. Kjo metodë e veçantë e hetimit (X-ray) të gjirit, kryer në 7-10 cikël ditor. Kjo X-ray duhet të bëhet në dy projeksione të ndryshme (zhdrejtë dhe të drejtpërdrejtë). Me mamografia mund të përcaktojë peshën e ndryshimeve patologjike në gjëndrrat e qumështit, dhe të mësojnë të formojnë mastitë.

3. Ultratinguj.Ultratinguj është shumë metoda më pak të rrezikshme të hetimit sesa mamografia, dhe ajo mund të mbajnë më shumë. Kjo ju lejon të mësoni strukturën e tumoreve në gjëndër. Për më tepër përmbajtje informacionit në prani të mastopathy dyshuar për studimit kryer në 5-10 ciklit ditore.

4. Biopsi. Nëse ka një mjek i dyshuar kancer, një biopsi është e nevojshme. Kjo është nxjerrë me një gjilpërë pjesë të vogël të indeve nga zona gjëndër, i dyshuari në drejtim të onkologjisë. Më tej, ky artikull hulumton histologist nën një mikroskop të veçantë.

5. Analiza mbi hormonet. Në mënyrë tipike ndryshimi në drejtim të analizës së të lëshuar pas konsultimeve me endokrinolog. Ajo shqyrton nivelin e progesterone, estrogjenit, dhe nëse është e nevojshme - hormonet e veshkave gjëndra dhe gjëndrën tiroide.

6. Oncologist Konsultiminëse është e nevojshme - zbulimin e fibroadenoma).

7. ultratinguj shqyrtimin e legenit për të përjashtuar patologjinë ovarian

8. Inspektimi i mëlçisë (rekomandohet).

Video diagnoza e sëmundjeve të gjirit

Përhapur gjoksin mjaft mirë të trajtimit, nëse e drejta për të përcaktuar shkakun e sëmundjes dhe të sigurojë trajtim në llogarinë e saj. Mjekimi është zakonisht mastitit kirurgjikale nyjore. Detajet në lidhje me shkakun dhe trajtimin e mastitë në nenin "Mastopatia"