Gjoks dhimbje gjirit


Simptoma të ngjashme gjoks Nabolee:

• mastodynia
• mastalgia
• mastodynia
• dhimbje, gjoks
• Dhimbje kraharori

Këto shkaktojnë parehati më i zakonshëm gratë vhrudi - nga efektet e hormoneve në indet e gjirit nga ciklit menstrual të grave. Shumë gra përballen me më të butë mujore vhrudi dhimbje 2 fazë të ciklit menstrual, e di se disa gra, megjithatë, dhimbja mund të jetë më i fortë. Kjo quhet vhrudi premenstrual dhimbje
parehati ciklike gjirit. Shkaku i saktë i shqetësimit ciklike të gjirit nuk është përcaktuar.


Shkaqet më të zakonshme të dhimbje gjoksi përfshijnë neoplazma beninje (tumoreve) në gji (duke përfshirë cysts), kancerit të gjirit dhe droga të caktuara. Duhet të theksohet se kanceri i gjirit është shpesh pa dhimbje dhe mund të gjenden në tolkoruchnym inspektim në shtëpi (samopalpatsiey) dhe në një klinikë - mamografia apo me ultratinguj (SHBA) gjoks. Dhimbje gjoksi quhet mastalhyya mastodiniyaili.

Sëmundje, e cila mund të shkaktojë dhimbje gjoksi (gjirit)

• Sëmundjeve Addison

• Cancer
• lymphadenitis dashamirës virale (sëmundje nga gërvishtjet mace)
• Çmenduri
• Depresioni
• sëmundje refluksit gastroezofagal (GERD, urth)
• Ulçera në stomak
• Beat
• Mastopatia

Dhimbje gjoksi Vozmozhnyeprichiny

Shkaqet më të zakonshme të dhimbje gjoksi:

• tumoret beninje të gjirit
• Siklet ciklike gjirit
• shtete fibrokystoznoyu gjirit
• Shtatzënia

Dhimbje RedkiePrichiny gjoks:

• Kist
• Infeksion i gjirit (mastiti dhe abscese)
• Tumoret malinje të gjirit

• Medikamente
• Bllokimi i ducts qumështit në të ushqyerit me gji
• thrombophlebitis (sëmundje Mondor)
• lëndimit

Video diagnoza e sëmundjeve të gjirit në gratë

Për çfarë mjeku për të trajtuar me dhimbje gjoksi (gjirit)

  • mammologist
  • gjinekolog