Dhimbje gjoksi kur të frymëmarrjes


Simptomat si dhimbje gjoksi kur frymëmarrjes:


• pleurit (inflamacion i pleurë)
• Dhimbje kraharori
• Gulçim

Shkaku më i zakonshëm i dhimbje gjoksi kur të frymëmarrjes - pleurit. Pleurit - inflamacion i linings rreth mushkërive (pleurë). Ka dy shtresa pleural 1 dhe 2 të lehta -ohvatyvayuschiy Veshje murin e brendshme e gjoksit. Këto dy shtresa janë të lubrifikuar lëngun pleural. Pleurit karakterizohet nga dhimbje gjoksi, kur të marrë frymë. Pleurit mund të shkaktojë dhimbje, kollë, ndjeshmëri të gjirit, dhe vështirësi frymëmarrje.

Pleurit është e lidhur shpesh me akumulimin e lëngjeve në hapësirë ​​shtesë në mes të dy shtresave të pleurë. Kjo quhet lëngu pleural.

Sëmundjet që shkaktojnë dhimbje gjoksi kur të frymëmarrjes

• 
• Kanceri i gjirit
• cerozë
• dështimi i zemrës congestive
• sëmundje lidhës ind
• Kanceri i mushkërive
• Lupus
• Mesothelioma
• Pancreatitis
• Rheumatoid arthritis

Mundur shkakton dhimbje në gjoks, kur frymë

• proceset patologjike në të barkut, të tilla si pankreatitit, cirroza
• Kanceri: për shembull, përhapja e kancerit të mushkërive dhe kancerit të gjirit
• Disa ilaçe: ilaçe që mund të shkaktojnë lupus (p.sh., hydralazine, Procan, Dilantin, dhe të tjerët).

• Dështimi i zemrës
• sëmundje lidhës indeve, lupus, arthritis rheumatoid
• Infeksionet: bakteriale, mykobakteria, kërpudhave, parazitë, apo viruset
• Thithja e grimcave, të tilla si asbest 
• emboli pulmonare, një mpiksje gjaku brenda një enë gjaku në mushkëri
• infarkt pulmonar, mushkërive vdekje indeve për shkak të mungesës së oksigjenit për shkak të furnizimit të dobët të gjakut
• pengimi i kanaleve limfatike: nga qendra e tumoreve të mushkërive
• Lëndimet brinjë të thyera, një lëndim kafaz i kraharorit, si rezultat i operacionit, aksidentet e makinave

• tumoret e pleurës: mesothelioma ose sarkoma

Shembuj të drogës nga dhimbje në gjoks kur të frymëmarrjes

• droga anti-inflamatore josteroidale (NSAIDs)
• prednyzon, Deltasone,