Teknologjitë moderne në ruajtjen dhe restaurimin e funksionit riprodhues të grave


Detajet janë klasifikimi, shkakton sterilitet gamë të kërkuar të testeve diagnostike dhe masave terapeutike në format e saj të ndryshme, taktikat e çifteve me varfëri ...

MINISTRIA E SHËNDETËSISË e Ukrainës

LETËR

11 prill 2003

2510 N / 3797-03-32

Ministria e Shëndetësisë e drejtimin
Newsletter "Teknologjitë moderne në ruajtjen dhe
rivendosjen e funksionin riprodhues" për përdorim në punë tyre.
Buletini është menduar për obstetër -


Gjinekologë dhe profesionistët që punojnë në fushën e Andrology. Në
letër paraqiti të dhënat më të fundit shkencore për çështjen e infertilitetit.
Detajet janë klasifikimi, shkakton varfëri,
Gama e nevojshme e hulumtimeve diagnostike dhe terapeutike
Masat në format e saj të ndryshme, taktika martuar
Çiftet me varfëri.
Ministria e Shëndetësisë rekomandon këtë letër në roztyrazhuvaty
shuma e kërkuar dhe për të dërguar në obstetrik - gjinekologjik
Krijimi i zonave administrative.

Zëvendësministri

O.V.SHARAPOVA

Teknologjive moderne në ruajtjen dhe restaurimin
Funksioni riprodhues i grave

Martesa jopjellor - një martesë në mungesë të shtatzënisë
moshës riprodhuese brenda 1 viti të jetës së rregullt seksuale pa
përdorim i ndonji kontraceptivëve. Sipas
Studimet epidemiologjike frekuenca shkon çiftet jopjellor
8-15%, dhe në disa rajone të Federatës Ruse ka
tendencë për të rritur. Pra, problemi i pjellorisë
është një nga problemet urgjente të Gjinekologji dhe Andrology, dhe

një çift i martuar me varfëri është kombinim i shumë e rrallë
social, mendor dhe, pothuajse gjithmonë, fizike
sëmundje në familje.
Arritjet kryesore shkencore që kanë lejuar për të zgjidhur problemin
trajtimin e infertilitetit ishin:
1. deshifrimin e mekanizmave të kontrollit endokrine menstruale
cikli i grave.
2. Futja në praktikën klinike të metodave endoskopike
diagnozën dhe trajtimin e formave të ndryshme të infertilitetit femëror.
3. Zhvillimi dhe futja në metodat praktikë klinike
në fertilizimi in vitro (IVF).

Përdorimi i hormonal moderne, dhe me ultratinguj
Teknikat endoskopike lejuar për të diagnostikuar formën e infertilitetit
dhe për të përcaktuar taktikat e trajtimit në disa ditë
provim.

Shkaqet e infertilitetit

Shpejta, të sakta dhe korrekte shkaqet instalimit
çift ​​infertylnosti është më e rëndësishme
përcaktimin suksesin e ardhshëm të trajtimit të infertilitetit.
Një program i standardizuar i OBSH (1997) në studim dhe
Trajtimi i çifteve jopjellor përfshin një seri të plotë
testet klinike dhe diagnostike, kjo identifikuar 21 faktorë të

19 faktorë femra dhe meshkuj shterpësi.
Padiskutueshëm sot është se përqindja e meshkuj dhe femra
në lidhje me shkaqet e infertilitetit është për shkak se studimit
është e nevojshme për çift.
Integruar klinike - ekzaminim laboratorik i grave
janë martesat jopjellor, na lejon për të përcaktuar shkaqet e mëposhtme
Steriliteti:
- Mosfunksionim seksual.
- Giperprolaktinemii.
- Organike shkelje hypothalamic - Rajoni hipofizës.
- Amenorrhea me ngritur FSH.
- Amenorrhea me nivele normale të estradiol.

- Amenorrhea me nivele të ulëta të estradiol.
- Oligomenorrhea.
- Cikli i parregullt menstrual dhe / ose anovulation.
- Anovulation me menstruacioneve të rregullta.
- Anomalitë kongjenitale të organeve gjenitale.
- Mbyllje Bilateral Tubali.
- Mbështjelljes në legen.
- Endometrioza.
- Patologjia fituar e mitrës dhe të mitrës.
- Blerë qenët i qartë dëmtuar nga tubat fallopiane.
- Tuberkulozi i organeve gjenitale.
- Shkaqet iatrogjenike.
- Shkaqet sistemike.
- Testi negativ postcoital.
- Arsyet e papërcaktuar (në qoftë se nuk kryhet laparoscopy).

- Infertilitetit pashpjegueshme (kur duke përdorur të gjitha metodat
ekzaminim, duke përfshirë endoskopike). OBSH Programi (1997)
Duhet të theksohet se gati gjysma e grave jopjellor
vuri në dukje një kombinim i 2 deri në 5 e më shumë faktorët abuzim
Funksioni riprodhues.

Klasifikimi i infertilitetit mashkullor

Klasifikimi i njohur aktualisht i infertilitetit mashkullor
bazuar në studimin e faktorëve shkakor.

Kategori diagnostike e infertilitetit mashkullor

1. gjenital Infeksionet
2. varicocele
3. Faktorët endokrine
4. idiopathic astenozoospermyya

5. idiopathic olyhozoospermyya
6. idiopathic teratozoospermyya
7. Faktori imunologjike
8. anomalitë kongjenitale e organe gjenitale
9. sëmundje sistemike
10. Abuzimi seksual dhe ejaculatory
11. anomali blera gjenitale
12. azoospermyya obstruktive
13. faktor gjenetik
14. Faktori iatrogjenike

Shkaqet kryesore të infertilitetit mashkullor janë: infeksionet
Varicocele gjenital, endokrine dhe patozoospermyya idiopathic
faktor.
Përgjithësimi i këtyre shkaqet e infertilitetit femëror dhe mashkullor
bën të mundur për të përcaktuar strukturën e martesave jopjellor, të cilat

kryesisht përbëhet nga Tubalit - peritoneal (40-50%),
infertilitetit endokrine (20-30%), infertilitetit mashkullor (30-40%).
Këto kushte patologjike që ofrojnë 85-90%
Struktura e martesave jopjellor, diagnostikuar shpejt në
përdorimi i modern shumë informative diagnostike
Metodat dhe të trajtohen me sukses në përcaktimin e saktë
faza të njëpasnjëshme e trajtimit.

METODAT me varfëri

Faza e parë e provimit - mbledhjen klinike - anamnestike

Të dhënat dhe pacienti shqyrtim.

I. Klinike - historia mjekësore

1.1. Ankesat: kohëzgjatja e infertilitetit, përkeqësimi i shëndetit
(Dobësitë, dhimbje koke, shqetësim gjumë, nervozizëm,
lodhje, etj), lokalizimin dhe dhimbja e tyre (të barkut dhe
Rajoni mesit lidhur me menstruacionet apo që dalin nga
menstruacioneve), mosfunksionim menstrual, ndryshimi në peshë
trupi, shkarkimi nga gjiri, gjendja psikologjike
familja.
1.2. Historinë e familjes dhe trashëgim, tërheq vëmendjen
në kontakt me pacientët TB në menstrual dhe

Funksioni gjeneruese, sëmundjet e miomes mitrës dhe Endometrioza në
të afërmit e afërt, duke sugjeruar një gjenetik
kushtëzim të këtyre shteteve. Ajo që ka rëndësi është mosha e prindërve
lindja e pacientit, prania e sëmundjeve somatike,
zakone të këqija, veçoritë e shtatzënisë dhe lindjes në
nënat, baballarët përdorin alkool ose drogë
do të thotë.
1.3. Sëmundje shtyhet: akute dhe kronike
sëmundjet infektive, kirurgji,
patologji extragenital dhe sëmundjet gjinekologjike.

Operacioneve në 60-70% të grave në mënyrë të konsiderueshme rritjen e
rreziku i mbështjelljes në legen që i jep
marrëdhënie normale anatomike e legenit dhe
rrit gjasat e shkeljeve të të qenët i qartë Tubali.
1.4. Cikli menstrual: natyra e ciklit menstrual
përshkruhet më me saktësi tregon moshën e menarche,
rregullsinë, kohëzgjatja, dhimbje, disponueshmërinë pakta
gjakderdhje para dhe pas menstruacioneve. Në rast të shkeljes
Cikli menstrual tregon moshën në të cilën një shkelje

ka pasur dhe se çfarë ishte për shkak.
Në përshkrimin e ciklit menstrual, ne rekomandojmë
përmbahet klasifikimeve në vijim OBSH:
- Cikli i rregullt menstrual - intervali në mes të periudhave të menstruacioneve
është 25-35 ditë;
- amenorrhea fillore - mungesa e menstruacione spontane për
e gjithë periudha e jetës së një gruaje;
- amenorrhea mesme - mungesa e menstruacione spontane në
për 6 muaj ose më shumë;
- olyhomenoreya - intervale spontane menstruacioneve nga 36
ditë deri në 6 muaj;
- polymenorrhea - intervali në mes të periudhave të menstruacioneve më pak se 25 ditë;

- dysmenorrhea - menstruacionet e dhimbshme.
1.5. Jeta seksi: në atë moshë filluan që martesa
llogari veçoritë e jetës seksuale - epsh, frekuencave orgazmë
marrëdhënia seksuale, marrëdhënia e dhimbshme - dyspareunia.
Marrë parasysh numrin e partnerëve seksualë, siç tregohet,
Ky tregues lidhet me shpeshtësinë e sëmundjeve
sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Duhet të theksohet metodat e rregullimit
lindjes që përdoret ndonjëherë një grua (me gojë,
kontraceptive intrauterine, metodat pengesë).

1.6. Fertility: kronologjike duhet
të vlerësojë të gjitha shtatzënitë, në rrugën e tyre, rezultati dhe komplikime në lindjen e fëmijës
periudha pas lindjes.
- Sterilitet primar - diagnoza është mungesa
shtatzënisë gjatë periudhës së aktivitetit seksual.
- Infertilitetit sekondar - pacienti ka pasur shtatëzani (lindjen,
spontane apo të detyruar abortin, ektopike
shtatzënisë).
1.7. Historia e sëmundjes: duket kur pacienti i parë
bëri thirrje obstetër - gjinekolog për varfëri që kur

Kjo u zbulua. Në mënyrë kronologjike duhet
listën e të gjitha metodat e ekzaminimit dhe trajtimit të infertilitetit.
Nëse ka pasur një inflamacion akut i organeve gjenitale, tregojnë me
whichlinked fillimin e sëmundjes (ftohje, seksuale -
sëmundjet vektoriale-përballohen, veprimtaria e hershme seksuale, intrauterine
kirurgji, lindjes, aborti, përdorimi IUD). Duhet të theksohet
Karakteristika të përgjigjet në terapi hormonale:
transportueshmëri, reagime disponueshmërinë menstrualnopodobnoy
stimuluar efektin që ka rëndësi për diferencial

Diagnoza e llojeve të ndryshme të çrregullimeve endokrine. Hollësisht
fiziologjike përshkruar mëparshme dhe Balneotherapy, efekti i tij,
ndryshojë në ciklin menstrual, dhimbje, përdorim
shumëllojshmëri të barnave për kohëzgjatjen
Vëzhgimet e infertilitetit dhe kohëzgjatja e tyre
aplikimit.

II. Klinike - Ekzaminimi laboratorik

2.1. Përmbledhje: i kushtoj vëmendje të lartësisë, pesha e trupit
2
(Indeksi Përkufizime Brey (pesha / lartësi)), ndryshimet në peshë trupore,
i cili mund të jetë i lidhur me çrregullime neuroendocrine,

çrregullimet e ovulacionit. Tipi përcaktohet trupi,
Shpërndarja përmban subcutaneously - ind yndyror, shtet
lëkurës, shkallën e flokëve trupit. Forma dhe shkallën e zhvillimit
gjirit vlerësuar në një shkallë Tanner, e përshkroi zgjedhjen
me zemrat, natyrën dhe shtrirjen e tyre. Shqyrtimi i Sjelljes
qafë dhe prekje tiroide.
2.2. Gjinekologjike Statusi: Cikli ditë është marrë në konsideratë,
korrespondon me datën e sondazhit. Vlerësuar shkallën dhe
veçanërisht zhvillimin e organe gjenitale të jashtme, madhësia e klitoris,

natyra e flokëve trupit, sidomos vaginë, qafën e mitrës, mitrës dhe
shtojca, sacro shtet - ligamentet e mitrës, disponueshmërinë dhe
Karakteri i shkarkimit nga vulvë dhe mitrës.
2.3. Testet e diagnostikës funksionale:
- Orari ofron temperaturën përditshme basal
Temperaturat Dimensioni mëngjes në rektum. Recommended
të matur temperaturën basal për 2-3 cikle menstruale
kryesisht gratë me ruajtur ritmin menstrual.
- Provë "përfshirë Insler qafës së mitrës" për të vlerësuar

Niveli mbushje e estrogjenit gratë trupit mbajtur
Mjeku.
- Testet urinare për të përcaktuar ditën e ovulacionit.
2.4. Testi infeksion.
Më shpesh seksualisht - transmetueshëm
Infeksionet aktualisht janë: klamidia, Gonorrheal,
Mycoplasma, tryhomonadnaya dhe virale (herpes dhe
citomegalovirusit), e cila në vetvete, ndoshta jo
të dëmtojë organet riprodhuese, por është
Faktori immunosuppressive kundër të cilit aktivizohet

Agjentët microbial. Intrigës infeksionet është regjistruar,
shpesh në asimptomatike pa manifestimet klinike, natyrisht klinike
sëmundje, si dhe prania e shoqatave të agjentëve microbial.
Prandaj, përkufizimi dhe trajtimi i seksualisht - infeksione ngjitëse
Martesat e nevojshme dhe domosdo jopjellor në klinikë.
Indikacionet transferuar ose inflamacion
infeksion zbuluar të detyruar të mendojnë për praninë e anatomike
gjarpërues e legenit, e cila është arsyeja
infertilitetit. Pra, pas terapisë me antibiotikë,

zbuloi agjenti i rëndësishëm infektive është e nevojshme
të vlerësojë gjendjen e organeve pelvike dhe aftësinë e tyre
ushtrojë funksionin riprodhues.
2.5. Metoda e Hysterosalpynhohrafyya është gjerësisht
përdoren në praktikën klinike për të vlerësuar mitrës
tuba dhe prania e mbështjelljes në legen, duke identifikuar defekte
i uterusit, hyperplasia endometrial,
fibroids mitrës submukoznoy, Endometrioza brendshme, intrauterine
synechiae, isthmic - pamjaftueshmëri i qafës së mitrës. Megjithatë,

kjo metodë është invazive dhe jo gjithmonë të sigurt. Në
një përqindje mjaft e madhe e rasteve (rreth 30%) ndodh
divergjencë diagnoza me ekzaminim endoskopik.
2.6. Ultratinguj është një mënyrë efektive,
metoda të sigurta dhe jo-invazive. Vlera diagnostike e
metodë është i lartë, ajo tregon formimin e mitrës, vezoret,
Patologjia intrauterine i endometrium, dinamikën dhe follykuloheneza
ovulacionit. Është e rekomanduar si një metodë e detyrueshëm të shqyrtimit në
infertilitetit.
2.7. Teknikat endoskopike. Laparoscopy dhe hysteroscopy

është metoda më e informative të ekzaminimit,
kryejë të cilat nuk mund të vlerësojnë vetëm me saktësi gjendjen
organet e legenit, mitrës dhe të zbulojë parregullt
ndryshime, dhe eliminimin e tyre.
2.8. Ekzaminimi hormonal është thelbësor për
përcaktimin e statusit funksionale të sistemit riprodhues dhe
të përcaktojë shkaqet e infertilitetit.
Nëse keni ruajtur ritmin e detyrës menstruacioneve kryesore - konfirmoj
ciklit të ovulimit menstrual. Përqendrimi i mjaftueshëm
progesterone në fazën mes të Luteal të ciklit (21-23 ditë)

praktikisht garanton vlerën e plotë të menstrual
cikli. Për të konfirmuar ciklin menstrual ovulatory
Sot ekzistojnë teste efektive dhe të thjeshtë në shtëpi
ovulacionit - "Kliaplan" firmë "Fiziotest".
Në shkelje të ciklit menstrual në llojin e oligomenorrhea,
amenorrhea ekzaminim hormon i pacientëve është çelësi
vendosjen shkaqet e infertilitetit.
Nëse keni ruajtur ritmin e menstruacioneve duhet të përcaktohet në
2-5 ditë përqendrimet cikli plazma e Hormoni,

testosterone, kortizolit dhe hormoneve tiroide (TSH, T3, T4). Në
arrhythmias menstruacioneve, përveç këto studime duhet të
Cikli 3-5 ditë menstrual apo reagim menstrualnopodobnoy
përcaktojnë nivelet e gonadotropins (FSH, LH), Hormoni, androgen
(T, 17-OP, DHEA-S), kortizolit, estradiol, hormonet tiroide
kancer.
2.9. Ekzaminimi imunologjike
Diagnoza klinike e faktorit të infertilitetit imunitar të mjaftueshëm
të rënda. Një nga testet që kanë rëndësi klinike dhe
sugjerojnë papajtueshmëri imunologjike,

është provë postcoital (Sims mostër - Hunnera ose mostër
Shuvarskoho).
A duhet është për të studiuar spermës dhe këshilla
andrologist.

Diagnoza e infertilitetit mashkullor

Parimet e provimit të njerëzve të cilët janë në një martesë shterpë,
bazuar në studimin e laboratorit klinik dhe - diagnostike
të dhënat e nevojshme për të vendosur diagnozën.

Metodat e diagnozën e infertilitetit mashkullor

Klinike:
1. sondazh fillor (historia mjekësore);
2. kontrollit të përgjithshëm mjekësor;
3. Ekzaminimi urogjenital;
4. terapist inspektimit, gjenetist (tregues).

Laborator - diagnostike:
1. Analiza e spermës (dy herë);
2. sekretimit Citologjia e prostatës dhe fshikëzat seminale;
3. Hulumtimi mbi klamidia, ureaplasmosis, mycoplasmosis,
citomegalovirusin, virusi simpleks herpes;
4. Analiza bakteriologjike e spermës;
Përcaktimi 5. ASAT;
6. ultratinguj legenit;
7. ultratinguj i gjëndrës tiroide;
8. thermography e scrotum;
9. shqyrtimit hormonal;
10. mjeko - hulumtimi gjenetik;
11. X-rrezet e kafkës;
12. CT;
13. biopsi testykulyarnaya.

Ekzaminimi klinik
Metoda klinike të diagnostikimit të përfshijë një histori (të jetës
dhe historia e sëmundjes), fizike dhe urogjenital
ekzaminim, me fillore vlerësuar apo i mesëm
Kohëzgjatja e infertilitetit, ekzaminim paraprak dhe /
ose trajtimin e infertilitetit. Vëmendje e veçantë i kushtohet familjes
historia dhe trashëgim, mosha e prindërve kur pacientët e tyre
lindjes, prania e sëmundjeve, sidomos endokrine të afërt të
familjare, sëmundje, duke përfshirë infektive,

Kirurgji në anomali gjenitale
Autoritetet (cryptorchidism, hypospadias dhe EPI) dhe profesional
rrezik dhe disa lloje të trajtimit terapeutik që ndikon
ndikimi negativ në spermatogenesis.
Sexy dhe e konsiderojnë këto karakteristika eyakulyatornuyu
: Në qoftë se frekuenca mesatare e marrëdhënieve vaginale ishte 2.3
herë në javë, ajo është regjistruar si normale. Mbledhje
konsiderohet e përshtatshme në qoftë se ajo është e mjaftueshme për të kryer
marrëdhënie vaginale. Derdhje është përshkruar si adekuat,

nëse ajo ndodh intravaginale. Aneyakulyatsiya, e parakohshme
Derdhje (për INTROMISIYA) derdhje ekstravahinalnaya
regjistruar si të pamjaftueshme.
Në vlerësimin e statusit fizik i kushtoj vëmendje për
konstytutsyonalnoe kohë dhe zhvillimi seksual, vendosmëri
llojin e trupit, në masë - faktori i rritjes. I mesëm
karakteristikat seksuale dhe gynecomastia klasifikohet në fazat J.Tanner
(1962), pesha normale dhe lartësi mbi normohramy.
Statusi urogjenital përfshin inspektimin dhe prekje
shqyrtimi i scrotum treguar pozitën dhe qëndrueshmëri

Madhësia testicular, shtojca dhe kanalet ejaculatory. Në këtë mënyrë
test normale Madhësia korrespondojnë me 15 ml dhe më shumë
përcaktuar nga një orhidometra Prader.
Varicocele është diagnostikuar dhe klasifikohen sipas shkallës
ndryshon me variçe kordonin sperme, e cila është e përcaktuar
në orthostasis; Lokalizimi: dhe si spermatohennoy
Funksionet.

Laborator - Shqyrtimi diagnostik
Spermë hulumtim është metoda më e rëndësishme e vlerësimit
gjendja funksionale e gonads dhe fertilitetit mashkullor.

Relativisht të lartë të performancës stabiliteti spermatogenesis
çdo individ lejon kufizuar në një analizë
spermë, që i nënshtrohen gamës normale. Kur patozoospermyy
Analiza është kryer dy herë në intervale prej 7-21 ditë dhe seksualisht
abstenuan 2-7 ditëve. Nëse rezultatet e dy studimeve
shumë të ndryshëm nga njëri tjetri, rrjedhshëm analize trete. Dy i tyre
sperma është vlerësuar me rezultatin më të mirë. Kjo më të lartë
Masa fertilitetit diskriminuese janë të spermës

lëvizshmëri të spermës.
Në vlerësimin e spermës Analiza miratoi terminologjinë e mëposhtme:
normozoospermiya - Nivelet normale të spermës
olyhozoospermyya - përqendrimi i spermës
6
20.0 x 10 / ml
teratozoospermyya - forma normale e spermës 30%
nën kushtet normale të sasisë
dhe forma të lëvizshme
astenozoospermyya - lëvizshmëri të spermës 25%
Kategori "dhe" ose kategori 50% "dhe"
+ "në"; sipas kushteve normale
numri dhe morfologjike format
olihoastenozoospermiya - 3 kombinim opsione patozoospermyy

azoospermyya - nuk e spermës në spermë
aspermiya - vëllim spermë = 0,0 ml

Steriliteti në gratë

Tubal - infertilitetit peritoneal në gratë

Metodat e diagnostikimit të Tubalit - infertilitetit peritoneal
1. Klinike - historia mjekësore, duke treguar
pas inflamacion të organeve legenit, aborti,
chrevosecheniya, veshur marinës.
2. Rezultatet e studimit vaginale, në të cilën
përcaktohet nga prezenca e mbështjelljes në legen dhe ndryshimi
vendndodhja anatomike e mitrës dhe shtojca.
3. mikroskopi dhe përmbajtja bacterioscopy vaginale

Qafën e mitrës Përmbajtja dhe mitrës.
4. Hulumtimi për infeksion urohenialnoy:
klamidia, gardnerellez, Ureaplasma, Mycoplasma.
5. Hysterosalpynhohrafyya për të vlerësuar në mitër,
të qenët i qartë Tubali, prania e mbështjelljes në të vogla
pelvisit.
6. Laparoscopy jep një vlerësim të saktë të legenit
legen, shteti dhe të qenët i qartë Tubali, shkallë
Shpërndarja e mbështjelljes në legen.
Efikasiteti rivendosur funksionin riprodhues në tub
- Forma peritoneal e infertilitetit varet nga ashpërsia

Lezionet në legen. Kur shkalla I
shpërndarja e mbështjelljes, në mungesë të njëkohshëm
shkakton varfëri (mangësi spermës), rindërtues
Operacioni efektive në 40-45% të pacientëve me shkallë II
Ashpërsia e mbështjelljes - në 30-35% e pacientëve me III - në
15% e pacientëve në IV - 8%.
Për të rritur efikasitetin e riparues - kirurgji plastike
mund përgatitjen vazhdimisht komplekse paraoperative dhe
Rehabilitimi postoperative. Pacientët me

spaykovymprotsesom shprehur në legen në postoperative
rekomandojmë periudhë të mbajë të terapisë me antibiotikë, trajtim
Faktorët preformed fizike, zbatimi efektiv
plasmapheresis, terapi endovaskulare lazer dhe terapi ozoni gjakut.
Duke njohur efikasitetit të vogla rindërtues
Operacionet në tubacione me procesin e zgjatur patologjike dhe
ndryshimet e shprehura anatomik në legen, hulumtuesit,
përfshirë në teknikat e riprodhimit të asistuar, vuri në dukje se
fakti se suksesi i IVF është reduktuar në prani të hidro dhe

saktosalpynksa shprehur adhesions me përfshirjen
ajo vezore. Si pasojë, laparoscopy nuk është vetëm
mirëpritur, por, më shumë gjasa, një hap i detyrueshëm në trajtimin
pacientët me ndryshime të dukshme në legen. Së pari,
objektive dhe të saktë vlerësuar gjendjen e organeve të legenit.
Së dyti, të prodhuara kirurgji ndjekur
objektivat e mëposhtme:
- rivendosur marrëdhëniet anatomike legenit
legen, i cili do të ndihmojë në eliminimin e sindromi kronik

dhimbje legenit, dyspareunia, normalizimi i funksionit të zorrëve,
Sistemi urinar, etj .;
- Trajnimi i organeve legenit për t'u përdorur në të ardhmen
teknologjive riprodhuese program IVF, dhe në saktosalpynksa
Gidrosalpinks mëdha - tubektomiya, ovariolizis,
i rindërtues - operacioneve plastike në trupin e uterusit dhe
vezoreve, Endometrioza vatra koagulimit, etj

Endometrioza si një shkak të infertilitetit tek gratë

Opsionet endometrioid lezione gjenitale

Humbja e organeve gjenitale (Endometrioza):

- Adenomyosis (kanceri Lezioni endometrioid).
- Vezore Endometrioid.
- Endometrioza Retrotservikalnogo.
- Lezionet peritoneal Endometrioza e rajonin e legenit
organet gjenitale.

Diagnoza e Endometrioza është mjaft e komplikuar për shkak se vetëm 35%
Gratë Endometrioza shfaqet klinikisht si një e dhimbshme dhe
menstruacioneve të rënda, "mazni" para dhe pas menstruacioneve,
gjakderdhje intermenstrual. Megjithatë, këto simptoma
mund të përcaktohet në një numër të sëmundjeve gjinekologjike dhe jo
specifike për Endometrioza. Në 65% të pacientëve brenda

Endometrioza konsiderohet si asimptomatike.
Kështu, Endometrioza jashtme gjenitale si shkak
Steriliteti është një diagnozë laparoskopike. Prandaj, kur
Prania Steriliteti dhe mungesa e shkaqe të tjera të abuzimit
Funksioni riprodhues - mbajtur ritmin e menstruacioneve, bifazik
Temperatura basal, mungesa e sëmundjeve inflamatore,
tuba fallopiane kalueshme, spermës pjellore - mund të jetë mjaft
diagnoza e mbështetur nga Endometrioza jashtëm,
i cili është konfirmuar nga laparoscopy në 70-80% të pacientëve. Më

efektiv dhe rekomandohet për përdorim klinik duhet
konsiderojnë zhvilluar në mënyrë empirike një trajtim dy faza të përbërë
shkatërrimi kirurgjikale e heterotopias endometrioid dhe
administrimi i mëtejshëm i barnave që bllokojnë funksionin e vezoreve.
Kur operacioni është i nevojshëm për të identifikuar me kujdes dhe
koahulyrovat gjitha heterotopiyi dukshme endometrial.
Trajtimi Konservatore e Endometrioza ka kaluar disa faza:
Përdorimi i estrogjenit - përgatitjet progestin
antihonadotropinov (Danazol), droga antiprohesteronovym

veprimit (hestrynon) agonist GnRH (Zoladex, Lyukryn,
Dekapeptil - depo). Vlerësimi krahasues i efikasitetit
droga bindshëm demonstruar superioritetin
GnRH agoniste per trajtimin e endometriozes. Droga:
Lyukryn - depo në kapsula e 3,75 mg (Abbott Laboratories, SHBA)
leyprolid përbërës aktiv - acetat - një injeksion në muaj;
Zoladex një shiringë - ampulë 3.6 mg (Zeneca, UK)
Përbërës aktiv - hozerelin - acetate një injeksion në muaj;
Dekapeptil - depo kapsula 3.75 mg - një injeksion në muaj dhe

Daily Dekapeptil 0.1 ose 0.5 mg administrata e përditshme (FERRING,
Germany) përbërës aktiv - triptorelin - acetate.
Përveç kësaj, kjo është dëshmuar se trajtimi për të cilin
Efekti terapeutik i bërë duhet të jetë së paku
6 muaj.
Trajtimin e infertilitetit për Endometrioza jashtme gjenitale duhet
të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur dhe të përfshijë si
Komponentet mandatore e mëposhtme:
- laparoskopike heterotopias shkatërrimi endometrioid si
faktor që mbështet funksionimin e rrethit vicioz

usuhublyayuscheho sëmundje;
- ilaçe, mundësisht agonist
GnRH emëruar për 6 muaj, pavarësisht nga
Shpërndarja shkalla e Endometrioza.
Kryerja e trajtimit mjekësor të pacientëve në
Postoperatively ju lejon të:
1) të arritur një reagim-efekt pas tërheqjes drogës
terapi, e cila në masë të madhe rrit shanset
shtatzënisë;
2) për të siguruar një kohëzgjatje të përshtatshme të quajtur kështu
atrofi e periudhës së implanteve të përkohshme të nevojshme për

zhvillimi i plotë dhe implantimin e blastocyst;
3) të eliminuar heterotopiyi Endometrial mbetur në
për ndonjë arsye pas laparoscopy operative.
Efektiviteti i trajtimit të infertilitetit Endometrioza është
40-65% e shtatzënive, varësisht nga shkalla e përhapjes
heterotopias endometrioid, dhe më shumë në disponueshmërinë dhe
Ashpërsia e mbështjelljes në legen, i cili është
rezultat i sëmundjes gjatë përhapjen ekzistuese dhe.
Mungesa e shtatzënisë për 8-12 muaj pas përfundimit

Trajtimi zakonisht çon në përsëritjen e Endometrioza
numri i madh i pacientëve.
Prandaj, në mungesë të efektit të kompleksit të kryera
Masat kirurgjikale dhe konservatore të nevojshme për të rekomanduar
Metoda çift i riprodhimit të asistuar për të arritur
shtatzënisë.

Infertilitetit endokrine në gratë

Klasifikimi endokrine infertilitetit

Grupi I. Hypothalamic - pamjaftueshmëri hipofizë
1. hipogonadizmi hypogonadotrophic origjina hypothalamic
2. hypogonadotrophic origjina hipogonadizmi hipofizë

3. hipogonadizmi hypogonadotrophic shkak
hyperprolactinemia
Grupi II. Hypothalamic - hipofizë mosfunksionim
1. normohonadotropnoyu amenorrhea, oligomenorrhea, pamjaftueshmëri
Funksioni Korpus luteum
2. Sindromi vezore polycystic origjina qendrore
Grupi III. Dështimi ovarian
1. Sindromi i dështimit të parakohshme ovarian
2. Sindromi rezistente ovarian
3. dysgenesis gjendrave seksuale
4. sindromi postovarioektomii, rrezatimi ovarian
5. polycystic vezore Sindromi origjina ovarian
Grupi IV. Hypothyroidism.

1. Hypothyroidism - amenorrhea - galactorrhea - hyperprolactinemia
(Van Syndrome - Age - Ross - Henes)
2. Hypothyroidism me parregullsi menstruale sipas llojit
olyhomenorey, mungesa e funksionit korpus luteum

Karakteristikat klinike të pacientëve

Grupi I
1. hypothalamic - pamjaftueshmëria e hipofizës, hypotalamycheskaya
dhe forma hypofyzarnaya
5 IU LH / l, FSH 3 IU / L E2 70 pmol / L koncentrim
Peptidet dhe steroide hormone të tjera brenda basal
nivelet.
Pacientët janë karakterizuar nga amenorrhea, shpesh fillor (65%) më pak

mesëm (35%).
Mungesa e efekteve të estrogjenit në trupin e një gruaje është
Karakteristikat fenotip: physique yevnuhoyidnyy,
i gjatë, gjymtyrë të gjata, flokët e pakta trupit dhe pubike
sqetull, hipoplazise nga gjëndrrat e qumështit, labia,
reduktimin e madhësisë së mitrës dhe vezoreve, negative
Testi prohesteronovaya. Në 10% të pacientëve në ky grup është
Mungesa ose reduktimin e erë - sindromi Kalman.
Diagnoza diferenciale kryesisht hypothalamic ose
Niveli hipofizës i shkatërrimit është i bazuar në analizat e

rezultatet e testeve të honadolyberynom.
Metodat e trajtimit të infertilitetit:
Për forma hipofizë - Gonadotropin ovulacionit induksion. Në
Format hypothalamic - gonadotropins dhe ovulacionit induksion
analoge të Gonadotropin - lëshimi - hormoneve.
Moti dhe rivendosjen menstruale e tyre
Funksionet negative riprodhuese.
2. hipogonadizmi hypogonadotrophic shkak
hyperprolactinemia
Ka hyperprolactinemia funksionale dhe për shkak
hipofizës prolactinoma.
Hormoni nga 1000 në 20.000 IU / L, dhe përqendrimin e gonadotropins

estradiol poshtë ose brenda niveleve basal e përqendrimit
hormonet e tjera brenda niveleve basal.
Menstrual mosfunksionim sipas llojit të amenorrhea mesme -
60% olyhomenorey - 30%, mungesa Luteal faza prej 10%. Në
30% e pacientëve shfaqet galactorrhea.
Pacientët fenotipike femra kanë physique të drejtë,
Karakteristikat e zhvilluara sekondare seksuale.
Metodat për të arritur shtatzëninë:
Në mungesë të hyperprolactinemia funksionale dhe indikacionet
heqja kirurgjikale e prolactinomas hipofizë - droga

të zvogëlojë nivelet e Hormoni në plazmën e gjakut - Bromkriptin,
Parlodel, norprolak.
Rimëkëmbjes menstrual vet dhe riprodhues
Funksionet e mundshme në 20-25% e pacientëve me nivel të ulët të Hormoni.
Grupi II. Hypothalamic - hipofizë mosfunksionim
1. Përqendrimet e Peptidet dhe steroide hormoneve brenda
Vlerat basal.
Çrregullime menstruale sipas llojit të amenorrhea mesme,
olyhomenorey, cikli i rregullt menstrual i dështimit
Funksioni korpus luteum.
Fenotip normal femra.
Metodat për të arritur shtatzëninë:

Induksioni i ovulacionit Clomiphene - sildenafil, gonadotropins,
agonist Gonadotropin - lëshimi - hormon.
Rimëkëmbjes menstrual vet dhe riprodhues
Funksionet e mundshme në gratë e reja me histori të shkurtër
sëmundje.
Grupi III
Dështimi ovarian
LH, FSH 20 IU / L E2 - 80-120 pmol / l, përqendrimi i tjetri
hormonet brenda niveleve basal.
1. Sindromi i parakohshme dështimit ovarian dhe rezistente
vezore
Gratë me amenorrhea (60% - amenorrhea mesme, 20% -
primar), 10% olyhomenoreya.

Fenotip femër, e saktë.
2. Sindromi postovarioektomii, dëme ovarian rrezatimi
Specifikimet janë të njëjta. Në fillim të sëmundjes atje
hot flashes.
3. dysgenesis gjendrave seksuale
Në 80% të pacientëve kanë amenorrhea fillore dhe gjenetike
"Njollë" - Lartësia e ulët, qafë të shkurtër, qielli i lartë dhe të tjerët.
Në prani të Karyotype Y-kromozom tregon heqjen e gonads.
Metodat e trajtimit të infertilitetit:
Transferimi i veza e fekonduar donatorëve në sfond
hormon zëvendësimin terapi.
Moti dhe rivendosjen menstruale e tyre

Funksionet negative riprodhuese.
Grupi IV
Mosfunksionim të veshkave gjëndra
LH 10-15 IU / l, FSH brenda vlerave basal, përqendrimi
androgens (T, OP-17, DEA-C) u rrit.
Pacientët mund të ketë një ritëm të rregullt të menstruacioneve, oligomenorrhea,
amenorrhea mesme.
Somatotype femra, shumica e pacientëve treguar
hirsutism.
Shtatzënitë Ndoshta sulmuese të pavarura, të cilat
zakonisht nuk zhvillohet në fazat e hershme.
Diagnoza bazohet në testet me
hormon adrenocorticotropic.

Metodat e trajtimit të infertilitetit:
Glukokortikoideve, stimulimi i ovulacionit Clomiphene - citrat,
gonadotropins, agonist Gonadotropin - lëshimi - hormon.
Grupi V
Hypothyroidism
1. Hypothyroidism - amenorrhea - galactorrhea - hyperprolactinemia
(Van Syndrome - Age - Ross - Henes)
2. Hypothyroidism
Çrregullime menstruale sipas llojit të oligomenorrhea,
Mungesa e funksionit Korpus luteum.
Diagnoza bazohet në shenjat klinike
Hypothyroidism dhe kërkimore rezultatet e funksionit të tiroides.
Metodat për të arritur shtatzëninë:

Terapia droga tiroide, funksioni kompensim
tiroide stimulim ovulacionit drejtpërdrejtë apo të tërthortë
nxitësit e ovulacionit.

Sindromen policistike te vezoreve (PCOS)

Konsideratë PCOS të veçanta për shkak të faktit se baza
formimi dhe zhvillimi i sindromës mund të qëndrojnë shkelje të ndryshme
pjesë e sistemit riprodhues, agjencitë qendrore, vezoret,
adrenals. PCOS është patologji më e zakonshme
infertilitetit endokrine në femrat (56.2%).
Ne e dimë se PCOS - patologjinë multifactorial për të cilat

karakterizuar nga oligo / amenorrhea, anovulation kronike,
hyperandrogenism dhe, rrjedhimisht, hirsutism dhe infertilitetit. Patogjeneza
PCOS nuk është kuptuar plotësisht, pavarësisht numrit të madh
Hulumtimi në këtë fushë. Teoria kryesore është në qendër
patogjeneze, sipas së cilës kusht shkak patologjik
Çrregullime transmytterov Arsimit në rajon hypothalamic,
tsyrhoralnoho Zgjedhja shkalla e ndryshimit Gonadotropin - lëshimi -
hormon (GnRH) dhe, rrjedhimisht, ndryshimet sasiore

sekretimit Gonadotropin hormoneve LH dhe FSH.
PCOS grup heterogjen i çrregullimeve me një klinike të gjerë dhe
ndryshueshmëri biokimike në të cilat anovulation kronike
janë rezultat i një mekanizmi reagime
hypothalamic - sistemin e hipofizës.

Diagnoza e PCOS

Diagnoza e PCOS mund të vënë së bashku mbi bazën e klinike
- Simptomat laboratorike.
Simptomat klinike të PCOS:
- Steriliteti - 100% (90% infertilitetit primar).
- Anovulation - 100%.
- Oligomenorrhea e menarche - 86%.
- Hirsutism - 56%.
- Trashje - 54%.

Shenjat hormonale e PCOS:
- Niveli i progesteronit, anovulation karakteristike - 100%.
- Indeksi LH / FSH 2,5-80%.
- Rritja e nivelit testosterone - 60%.
Shenjat tejzanor e PCOS:
- Shumë cysts ovarian në parenchyma - 86%.
- Ovarian - mitrës indeks - 82%.
- Reduktuar mëparshëm - pasmë Madhësia mitrës - 80%.
- Vezoret bilaterale rritje - 80%.
Shenjat laparoskopike e PCOS:
- Qetë thickened kapsulë - 92%.
- Shumë cysts podkapsulnyh - 92%.
- Ashpër model vaskulare - 91%.

- Bilateral zgjerimi ovarian - 90%.
- Mungesa e lëngjeve të lirë peritoneal - 86%.
Shenjat morfologjike e PCOS:
- Shumë premordialnyh dhe cistike - atrezyruyuschyhsya
folikulare 86%.
- Mungesa e korpus luteum - 86%.
- Trashje i proteinës membrana - 82%.
Ndarja PCOS në 3 grupe - qendrore, veshkave dhe
origjina ovarian - është për shkak të një konventë
Nuk ka kritere absolute e natyrshme në një formë apo në një tjetër
patologji, sidomos si sëmundje të zgjatur

zhvillojnë ndryshime dytësore, kombinim kontribuar
çrregullime në nivelet qendrore dhe periferike të riprodhuese
sistemi. Ndarja me pacientët PCOS në 3 grupe mund të përdorni
kriteret e mëposhtme:
PCOS genesis qendrore: mosha në menarche përgjegjës
normë popullsisë. Çrregullime menstruale e menarche në
11.4% e grave, gratë e tjera ciklit menstrual
lidhur me stresin - 44,6%, peshë më të ulët - 23%, punësimi
Sport - 10%. Lloji saktë gratë figura, hirsutism në

28% hyperandrogenism rritje 21% në tregues të LH / FSH 30%
përgjigje pozitive për neurotransmitters (diphenine) 39% trashje
kapsula laparoscopy në 9.8%.
Genesis veshkave PCOS: mosha në menarche lart
Normat e popullsisë, çrregullime menstruale në 66% të grave
34% - mbajtur ritmin e menstruacioneve, 27% kanë qenë shtatzënë. Lloj
androgen Kushtetuta, hirsutism në 65%, 93% hyperandrogenism,
vezoret u rrit në 32% të testit ACTH pozitiv në të gjitha
pacientët.
PCOS origjinës ovarian, mosha në menarche se

populyatsyonnuyu normale ciklit menstrual, e menarche në
të gjithë pacientët me trashje shpërndarjen karakteristike e nënlëkurës -
yndyrë (62%), hirsutism (54%), hyperlipidemia (23%),
toleranca glukozës dëmtuar (14.5%), rritjen e madhësisë
vezore dhe trashje e kapsulë në të gjithë pacientët.

Trajtimi i infertilitetit në PCOS

Në kontekstin e rivendosjen e pjellorisë në PCOS sot
Ka dy zona në fakt veprojnë: përdorin atë
droga ilaçe hormonale që ofrojnë
folliculogenesis në vezore për të formuar një ose më shumë

follicles pjekur dhe ovulacionit tyre. Efektiviteti i konservatore
metoda është rreth 50% e shtatzënive në trajtimin e femra.
Fokusi i dytë është në kirurgji
vezoret e përshkruara në fillim të shekullit të dhe për të rivendosur
ovulacionit dhe fertilitetit në pacientët PCOS (Stein - Lovental,
1935).
Pa dyshim, vetëm ndërhyrja endoskopike mund të jetë
përshtatshme për të rivendosur pjellorisë në PCOS. Në
dekadën e fundit, pasi futja e klinikës ishte laparoscopy
zhvilluar rreth një duzinë operacioneve në

vezore polycystic ovarian, heqje pykë,
demedulektomiya, decapsulation elektrike ovarian dhe kauteryzatsiya
lazer argon termike, avullimit lazer, dhe electropuncture
etj
Kuptimi i të gjitha operacioneve janë kryer
shkatërrimi ose heqjen e një vezore që prodhon androgens,
prandaj rivendosi marrëdhëniet normale ndërmjet
Strukturat qendrore dhe vezoret.
Duke përmbledhur përvoja e fituar letrare dhe përdorimin e tyre
Të dhënat sugjerojnë trajtim mëposhtëm në varfëri në PCOS.

1. Diagnoza e PCOS bazuar në agregat
njohur parametrat klinike dhe laboratorike.
2. Kryerja e metodave adekuate induksion ovulacionit në
kontrollit laboratorik brenda 4-6 muajsh - kujdes klinik.
3. Kirurgji Kryerjen në vezore
Qasje laparoskopik me përgjigje joadekuate ndaj aplikimit
nxitësit ose ovulacionit pa shtatzënisë për 4-6
mënyrë adekuate muaj të trajtimit konservativ. Kjo optimale
një trajtim kirurgjik është laparoskopike

qasje, heqja ose shkatërrimi si palcë ovarian
burim i androgens, minimizimin e rrezikut dhe spaykoobrazovanyya
Folikulare Ovarian dëmtojnë pajisjen.
4. Vlerësimi i funksionimit për 4-6
muaj - rivendosur ritmin e rregullt të menstruacioneve,
një deklaratë e ovulimit menstrual fillimit të ciklit
shtatzënisë.
5. Në mungesë të të dhënave tregon
Restaurimi i ciklit menstrual ovulatory - Emërimi
nxitësit e ovulacionit.

Metodat e trajtimit të infertilitetit mashkullor

Varësisht nga shkaqet e identifikuara e infertilitetit mashkullor
këto trajtime të ndryshme që mund të ndahen
në metodat konservative dhe kirurgjikale e riprodhimit të asistuar.
Mundësitë e terapi të drogës për çrregullime të ndryshme,
patozoospermyya shkaktojnë jashtëzakonisht të kufizuara dhe është
Çështja aktuale e Andrology Klinike.
Konserativnaya çrregullime meshkuj fertilitetit terapi bazuar
në përdorimin e barnave të mëposhtme:
1. Androgens: A. Oral: mesterolon (provyron)
Undecanoate Testosterone (andryol, testokaps). B. parenterale:

tetosterona propionate (Testoviron), enanthate testosterone
(Testosterone - depo) testenat (Sustanon-250), testosterone
undecanoate. B. transdermal: Androderm, andraktim, androhel.
Transkrotalnye: testoderm. Implantet D. nënlëkurore e testosterone.
2. antiestrogen: klomyfena sildenafil (klostilbehid, tamoxifen).
3. gonadotrophins: LMG (pergonal, menahon, humehon)
follitropina (metrodin, RF metrodin, purehon), hCG (prophase,
prehnyl, horahon).
4. liruar - hormonet lyuliberinom, kriptokur.
5. frenuesit Hormoni sekretuese: Bromkriptin (Parlodel)

norprolak, dostyneks.
6. antibiotikët.
7. Immunostimulators: pirogenal normale njerëzore
immunal imunoglobulina, oktaham, viferon, neovyr.
8. Anhioprotektory: pentoxifylline (trental, ahapurin).
9. përgatitjet enzimë: vobenzim, flohenzim.
10. Mjetet e korrigjimit të funksionit seksual: andryol, provyron,
Yohimbe - hydrochloride, Super Yohimbe-Plus, sildenafil citrate
(Viagra), hymkolyna, karbeholin, alprostadyl (edeks, kaverdzhekt)
tenteks, afrodor, imipramine, Neostigmine, atropine.
Trajtimi kirurgjik i infertilitetit mashkullor të përdorura

dhe shumë më pak të treguar në varicocele, cryptorchidism, tumoret
hipofizës apo test.
Për shkelje të rënda të spermatogenesis, të cilat nuk lejojnë
presin sukses në trajtim, e përdorur ART, e cila
përfshijnë: YOSM, YOSD dhe ICSI të përfshira në programin e IVF.

Metodat e riprodhimit të asistuar

Metodat e trajtimit të çifteve jopjellor

Metodat e trajtimit të infertilitetit të përdorura aktualisht
jane:
1. Standard fertilizimi in vitro programit
(IVF, IVF, IVF, IVF-ET)
Transferimi 2. transcervical e gamete (dhuratë, dhuratë) dhe zigota (ZIFT,

ZIFT) në tubat fallopiane
3. amësia zëvendësuese Programi (SM)
4. IVF me injeksion Intracytoplasmic spermës
(ICSI, ITSIS, IVF + ICSI)
5. Programi i dhurimit oocyte (OD, donacion vezë)
6. IVF + ICSI kombinuar me aspiratën perkutarnoy
sperma nga koqe ose epididymis
7. Kombinimi i ECO me programe të tjera në
embrionet cryopreserved (Cryo)

Indikacionet për trajtimin me IVF standarde
konsiderojnë:
1. varfëri absolute Tubali, për shkak të mungesës së dy
Tubat fallopiane

2. fryhet qëndrueshëm dhe Tubali - infertilitetit peritoneal
mbyllje shkaktuar pakthyeshëm i tubave fallopiane (ose
tuba vetëm mbetura), dhe / ose një spaykovymprotsesom vogël
legen, kotësinë e mëtejshëm konservative ose
Trajtimi kirurgjik i infertilitetit
3. endokrine infertilitetit, paaftësia për të arritur
shtatzënia duke përdorur terapi hormon për 6-12 muaj
4. infertilitetit shkaktuar nga Endometrioza, organet e legenit,
me dështimin e trajtime të tjera për 2 vjet
5. infertilitetit, faktori mashkull, oligo-, asteno-,

Shkalla teratozoospermiyeyu I-II
6. varfëri pashpjegueshme që zgjasin më shumë se 2 vjet
instaluar pas duke përdorur të gjitha metodat moderne
ekzaminim, duke përfshirë laparoscopy
7. Kombinimi i këtyre formave të infertilitetit

Indikacionet për trajtim me dhurim janë:
1. infertilitetit, faktor i qafës së mitrës në
joefikasiteti i trajtimit me mbarësimit intrauterine
spermës 4-6 cikle menstruale
2. Steriliteti shkaktuar nga Endometrioza legenit
3. Steriliteti i etiologji panjohur

Indikacionet për trajtim nga ZIFT - të njëjta si për dhuratë, por
shoqëruar me faktor mashkullor që çon në infertylnosti.

Indikacionet për metodat e trajtimit duke përdorur OD konsiderojnë të tilla
format e infertilitetit endokrine të cilat nuk mund të marrin
vezë të plotë apo të vet. Shtetet e tilla
përfshijnë:
1. dysgenesis gjendrave seksuale: Formulari i pastër (Karyotype 46HH), të përziera
Forma (Karyotype 46XY), sindroma Sheryshevskyy - Turner (Karyotype
45X0)
2. Sindromi i dështimit të parakohshme ovarian
Sindromi i vezoreve 3. areactivity

Sindromi 4. postcastration
5. Mungesa e fekondimit të vezëve në vete
përpjekjet e përsëritura të mëparshme me trajtimin IVF
6. menopauza Natyrore
7. Aftësia për të dërguar pasardhësit në vijën femërore të rëndë
sëmundjet e shkaktuara gjenetikisht

Tregues për përdorimin e programeve CM janë:
1. Mungesa ose pamjaftueshmëria e mitrës në pacientët jopjellor

Indikacionet për trajtim nga ana e IVF + ICSI konsideroni:
1. infertilitetit, faktori mashkull në kritik
çrregullime të spermatogenesis

2. Mungesa e fertilizimit në dy përpjekjet e mëparshme
IVF Standard
Në raste të rralla, tregues për trajtimin me këtë metodë mund të
të jetë:
1. Prania e një bashkëshorti antitrupave anti-spermës
2. Çrregullime reaksionar derdhje shprehura në cilësinë dhe
numërimin e spermës

Tregues për shfrytëzimin e IVF + ICSI + MESA / TESA
jane:
1. Mungesa e spermës në derdh, nëse në dispozicion në testis
ose shtojcë

Indikacionet program Cryo gjeni:
1. ose jo-dukuri e abortit në mëparshme

përpjekur trajtim me disponueshmërinë shtesë të cryopreserved
embrione
2. Përmbajuni nga transferimin e embrionit në Mjekësore e mëparshme
cikël

Kushtet mundësojnë përdorimin e standardit
IVF, bazuar në literaturën, e konsiderojnë:
1. Aftësia e vëzhgimit dhe korrigjimin e rritjes dhe zhvillimit
follicles në vezore
2. Disponueshmëria dhe qasja në birë nën ultrazërit pak
një vezore
3. Prania e kancerit të lartë të keq
4. Përqendrimi i spermës në spermë e jo më pak se 5 milion. / Ml
linear - lëvizje progresive jo më pak se 20% e tyre,

morfologjikisht spermen normal të paktën 30% (shkelja
Shkalla spermatogenesis I-II)
Përveç kësaj:
Në GIFT - pranine e te pakten nje pacient dhe pranueshëm
Tubat fallopiane - treguesit e spermës.
Për ZIFT - praninë e pacientit të paktën një dhe të pranueshëm
Tubi fallopian në oligo-, asteno-, jo një njeri në teratozoospermiyi
nën shkallën II.
Për OD - prani të pacientit - një mitrës plotë retsypiyentky,
fertylnoy (ose kusht fertylnoy) sperma e burrit të saj dhe disponueshmërinë
donatorëve oocyte.
Per CM - Prania në mitër të një nëne zëvendësuese të plotë, dhe në

Prindërit gjenetike - mundësia e oocytes plota
dhe të jetojnë spermës.
Për ICSI, Pesa, TESA - prani te spermatozoidet live.
Për Cryo - praninë e embrioneve të gradës së lartë.

Kundërindikimet për përdorimin e ART gjeni:
1. Gjendja e pacientëve, lidhur me perspektivën e shfaqjes së
rreziqet ndaj shëndetit dhe jetës (të rënda fizike të tyre dhe
sëmundjet ngjitëse në të cilat kundërindikuar kirurgjikale
kirurgji, shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës)
2. Sëmundjet mendore në familje që parandalojnë arsim

Fëmijët ose në mënyrë të konsiderueshme pengojnë
3. Prania në pacientë (duke përfshirë historisë) dhe kufi
malignancies ose kancer ovarian
Tumoret në faqet e tjera

Fazat e metodës standarde trajtimin IVF:
1. Diagnoza nga shkaqet e infertilitetit dhe zgjedhjen e çifteve
2. Nxitja e superovulation
3. Monitorimi i rritjes dhe zhvillimin e follicles (D dhe hormonal)
4. Transvaginal birë gjëndër nën ultrazërit dhe
marrja e oocyte preovulyatornogo
5. Marrja e spermës dhe përgatitjen për mbarësimit saj në vitro

6. oocytes Ynsemynatsyya in vitro, seks të kultivimit
Qelizat, të oocytes gjetur fekondimit dhe copëtim
embrione
7. Transferimi embrionet në mitrën e nënës
8. Mbështetje Faza Luteale e menstrual trajtimit ciklit
9. Diagnoza e shtatzënisë, mirëmbajtjen e saj dhe të ofrimit të

Trajtimi me Dhuratë ndryshon nga IVF standarde,
vetëm faza zëvendësim 6, 7, sipas sa më poshtë:
- Kultivimi i gamete - spermës dhe oocytes
- Transabdominal ose transcervical transferimin e gamete në
Tubi fallopian

Metodat ZIFT ndryshe, përveç faktit të krijimit
ndarjen embrion, faza e ekzekutimit të menjëhershëm 7 në formë
"Transferimi transcervical e zygotes në tubën fallopiane").
Kur përdorni metodat dhuratë dhe ZIFT gamete ose zygotes
kryer vetëm një qenët i qartë i Tubalit, pavarësisht
gjendja e tubit tjetër.

Trajtimi nga OD përfshin:
1. Përgatitja mitrës retsypiyentky për transferimin e embrionit duke përdorur
terapi zëvendësimi të hormoneve (monitorimi i kontrolluar
E2 dhe P përmbajtjes në serum)

2. Zbatimi i trajtimit të pacientit - Standard donatorëve
Procedurat opsion IVF në skenë 6, përfshirëse, duke përdorur
sperma pacientit - retsypiyentky
3. Transfer në mitrës e pacientit - embrionet retsypiyentky
zhvilluar pas në fertilizimi in vitro oocytes pacientin -
Burrat spermës donatorëve retsypiyentky
Fazat 8 dhe 9 IVF standarde është i formës së prerë dhe
Njësitë e programit.
Fazat SM program 7, 8, 9 IVF standarde
kryhet me ndihmën e një nëne zëvendësuese, dhe programet
duke përfshirë ICSI, oocytes ynsemynatsyyu (hapi 6) është kryer me anë të

mikromanipulyatsionnoy duke përdorur teknologji.
Hapi 5 programe PESA, TESA Percutaneous përfshin marrjen
sperma nga koqe dhe shtojca e saj, dhe në fazën e programit Cryo 6
përfundon ngrirje programueshëm "shtesë" embrione
që pas shkrirjes transferohet në mitër zakonisht ardhshme
natyror "unstimulated" ciklit menstrual (hapi 7).
Stimulimi i superovulation duke përdorur të gjitha metodat
Riprodhimi i asistuar kryhet mbi bazën e të sigurt
Parimet, domethënë:

Aspiratë birë e follicles dhe përmbajtja e tyre bëhet me anë të
35-36 orë pas ovulyatornoy ultrazërit dozë hCG
vezore. Punktyruyut Transvaginal dhe aspyryruyut gjitha follicles
diametër më të madh se 14 mm.
Get spermës nga burri ose (siç tregohet) nga një donator nga
masturbim me sukses kryhet menjëherë pas birë. Trajnimi i saj
fertilizimi in vitro (spermë kapatsytatsyy) të prodhuar
metodologjia "kapërcej me not". Kjo e fundit përbëhet nga paratë
spermës nga plazma seminal, i cili përmban substanca

Aktiviteti ynhybyruyuschye e spermës, në një mjedis të veçantë, nga
centrifugimi dyfishtë për 10 min. në 1500 rpm. / Min.
Oocytes Ynsemynatsyyu në vitro kryhet zakonisht pas 05:00
pas normë folikulare shpuese prej 50-100 mijë. Hyrja
1 oocyte spermës.
Në të gjitha trajtimet, përveç DHURATE, fakti
oocytes fekondim gjykohet nga prania e këtyre dy
pronukleusov.
Transferimi i embrioneve në mitër të kryer nëna transcervical
me një katetra special 5-20 ml medium kulture

48-72 apo 96 h., Pas birë. Transferim zakonisht jo më shumë se 4
embrione. Pas transferimit të pacientit brenda 1-2 orësh. Qëndroni në
pozicion horizontal në anën e pasme, dhe pastaj të shkoni në shtëpi. Të gjithë
Procedura është kryer mbi një bazë pacient i jashtëm.
Për të siguruar dobinë e fazës Luteal gjithë
Pacientët hCG administrohet gjithashtu 5000 IU / ditë e transferimit
embrioneve, gamete dhe preembriona, si dhe në 3 dhe 6 ditë
ose 2.5% e solucion naftës progesterone 50-100 mg / m
ditë nga data e follicles birë.

Në ditën e 14 (ditë 0 - shpuese ditë) për të konfirmuar
fakti i lagjes shtatzënisë përcaktuar praninë e hCG në urinë
(Analiza cilësore) ose (beta nën-njësi të hCG në serum
(Analiza kuantitative).
Në një menstruacioneve vonesë për 1.5-2 javë. për të konfirmuar
fakti i shtatzënisë dhe numrin dhe vendndodhjen e themelimit
embrionet implantuvalysya kryer ultratinguj,
dhe në I dinamikën tremujore treguar.
Nëse shtatzënia ndodh me 3 ose më shumë fruta të këmbënguljes
Pacientët kryer reduktimin instrumental e numrit të embrioneve. Kjo

Manipulimi kryer në 7-9 javët e shtatzënisë. Kur
CTE (coccyx - madhësia parietal) embrionet ishte 10-25 mm. Në
Termat transaksion i tillë pak traumatike dhe më të sigurt për
embrione të ruajtura. Përzgjedhja e embrioneve varet nga madhësia e tyre dhe
Lokalizimi: përpiqen për të mbajtur më të madh të embrioneve
Strukturat konturet e qarta të vendosura afër mitër.
Në diagnozën duke përdorur ultratinguj dhe vendosmërinë e hCG në
ektopike serum (Tubali) shtatzënisë, pacientët
në spital dhe të shpenzojnë qasje laparaskopike

Trajtimi kirurgjik.
Pacientët vijnë nga shtatzënia mitrës duke çuar në
në përputhje me parimet përgjithësisht të pranuara të obstetrikë moderne.
Diagnozë të saktë nga shkaqet e infertilitetit dhe taktikat e pacientëve
e cila përfshin përdorimin e teknologjive riprodhuese moderne
çon në shtatzëni në 40-70% të herët jopjellor
pacientët. Efektiviteti i trajtimit të infertilitetit varet abuzim
Sistemi riprodhues, një kombinim i faktorët që janë shkaqe
Çifti infertylnosti mosha, kohëzgjatja e infertilitetit

dhe përshtatshmërinë e trajtimit.