Utrozhestan në Luteal dështim trajtimi me infertilitetit


Utrozhestan: Përshkrimi i drogës përdorin Utrozhestan në trajtimin e infertilitetit, pamjaftueshmërisë Luteal.

 

Emri tregtar: Utrozhestan

Ndërkombëtare Emri Utrozhestan: Progesterone (Progesterone)

Anëtarësia e grupit Utrozhestan: Progestogen

Substanca aktive (INN): Progesterone

Forma e dozimit e Utrozhestan droge: kapsula

Efekti farmakologjike e drogës Utrozhestan:


Hormon progestin trup të verdhë. Kontaktimin e receptorit mbi sipërfaqen qelizore e organeve të synuar, në bërthamë, ku aktivizimi ADN stimulon sintezën e ARN. Lehtësimi tranzicionin nga rreshtim të përhapjes fazës mitrës shkaktohet hormon folikulare në fazën sekretore, dhe pas fekondimit - një kusht të nevojshme për zhvillimin e një vezë pllenohet. Redukton excitability e muskujve dhe tkurrshmërisë e mitrës dhe tubat fallopiane, stimulon zhvillimin e kancerit të fundme element të gjirit. Stimulimi proteinlipazu rrit rezervat yndyrë, rritet shfrytëzimin glukozë duke rritur përqendrimin e basal dhe stimuluar insulinë promovon akumulimin e glycogen në mëlçi, rrit prodhimin e aldosteronit; Në doza shpejtësi të vogla dhe të mëdha - suppresses gonadotrophins hipofizë produkte; zvogëlon azotemia, rrit sekretim të azotit në urinë. Mundëson rritjen sekretore acini dashuri dhe zemrat e të dhënit gji shkakton. Nxit zhvillimin e endometrium normale.

Utrozhestan përshkruara drogës:

Për administrim oral, sindromi premenstrual; Sëmundje Fibrocystic gjirit; premenopausal; si komponent progestin të terapisë menopauzës e zevendesimit te hormoneve (në kombinim me estrogjenit). Intravaginal: Mos funksionimi i terapi zëvendësimi të hormoneve (që mungojnë) vezoret e mungesës së plotë të progesterone (donacion vezë); Mbështetja Luteal Faza në përgatitje për mbështetjen Luteal IVF faza në ciklin menstrual spontan apo i detyruar; Menopauza e parakohshme, menopauza dhe periudhën postmenopausal (në kombinim me estrogjenit); Parandalimi i njohur dhe kërcënuese abortit dështimin hestahennoy shkak; infertilitetit endokrine, parandalimin e fibroids mitrës; Endometrioza.

Kundërindikimet drogës Utrozhestan:

Hypersensitivity; dështimi hepatike, predispozicion për trombozë, forma akute e phlebitis ose çrregullimeve tromboembolike; gjakderdhje nga trakti gjenital e origjinë të panjohur; aborti i paplotë, porfiriya.C kujdes. Sëmundjet e sistemit kardiovaskular, hipertensionit, dështimi kronik i veshkave, diabet, astma, epilepsi, migrenë, depresioni; hyperlypoproteynemyya, shtatzënia (II dhe III trimesters), laktacionit.

Efektet anësore të drogës Utrozhestan:

Reaksionet alergjike, përgjumje, marramendje kalimtare (1-3 orë pas gëlltitje), reduktimi i ciklit menstrual, gjakderdhje intermenstrual.

Dozimi dhe doza Utrozhestan:

Brenda, në mbrëmje para se të shkojnë në shtrat (nuk rekomandohet për të marrë para, gjatë ose pas ngrënies). Kur sindromi premenstrual, mastitit Fibrocystic, dysmenorrhea, premenopausal - 200-300 mg për 10 ditë (nga 17 në 26 ditë të ciklit); terapi hormon zëvendësimin në menopauzë në pacientët që marrin estrogjene - 200 mg / ditë për 10-12 ditë. Intravaginal, dhurimi i vezëve (në krahasim me terapi estrogjenit) - 100 mg / ditë për 13 dhe 14 ditë të ciklit, pastaj 100 mg 2 herë në ditë, me 15 deri në 25 ditë të ciklit; 26 ditë dhe në rast të shtatzënisë rritjen e dozës në 100 mg / ditë çdo javë, duke arritur në një maksimum prej 600 mg në 3 doza (60 ditë). Për mbështetjen e Luteal faza gjatë ciklit të IVF - në 400-600 mg / ditë nga dita e injektimit hCG në 12 javë të shtatzënisë. Për mbështetjen e Luteal faza në spontan apo detyruar cikli menstrual, në varfëri lidhur me mosfunksionim e korpus luteum - në 200-300 mg / ditë, duke filluar me ciklin 17 ditë për 10 ditë; Në rast të menstruacioneve vonuar dhe diagnoza shtatzënisë, trajtimi duhet të vazhdojë. Me kërcënimin e abortit ose parandalimin - 100-200 mg 2 herë në ditë çdo ditë për 12 javë të shtatzënisë.

Këshillon: Mos përdorni për kontracepsionin. Kujdes duhet të ushtrohet në II dhe III tremujorëve të shtatzënisë për shkak të rrezikut të mosfunksionim të mëlçisë. Në periudhën e trajtimit duhet të jenë të kujdesshëm kur lëvizëse dhe të mësim-tjetrin. Aktivitetet potencialisht të rrezikshme të cilat kërkojnë përqendrim të lartë dhe shpejtësinë e reaksioneve psikomotorike.

Bashkëveprimi: Zvogëlon efektin lactogenic e oxytocin.

Përshkrim Utrozhestan drogës nuk është menduar për trajtimin e qëllimit pa një mjek.