Ultafioletovoe rrezatim gjakut UFOK


Ultafioletovoe rrezatim gjakut (UFOK) - Metoda e hemokorrektsyy se është efekt shtesë ose intrakorporalnoy në kuantet e gjakut e emetimit të lehta të spektrit ultravjollcë. Trajtimi universale në sëmundje të ndryshme: proceset inflamatore akute dhe kronike, astma bronkiale, helmimi akut, sëmundje ishemike të zemrës dhe të tjerët. Efektet biologjike të rrezatimit ultravjollcë (UFI) për shkak të aftësisë së molekulave të substancave që përbëjnë qelizat e qenieve të gjalla, të thithin kuantet rrezatimi dhe për këtë arsye të përfshirë në reaksionet e ndryshme fotokimike që ndryshojnë strukturën dhe funksionin e tyre.


UFOK jep efektet terapeutike e mëposhtme:
-baktericid;
- antiphlogistic
- përmirësuar microcirculation;
- rritur kapacitetin e oksigjenit gjaku dhe të përmirësuar oxygenation të organeve dhe indeve;
- Normalizimi dhe stimulimi i rigjeneruese dhe proceset metabolike;
- ymmunokorryhyruyuschyy;
- stimulimi i hematopoiesis dhe rigjenerimin, të përmirësuar vetitë funksionale të qelizave të kuqe të gjakut.

Në mesin e contraindications:
- gjakderdhja e vazhdueshme e origjinave të ndryshme;
- Aksidenti cerebrovascular akute;
- hemofilia;
- fotodermatoz;

- porphyria, protoporfiriya (photosensitizers)
- kanceri;
- tuberkulozi, periudhë akute.