Hiq synehyy intrauterine shtimin


Hysteroscopic foto intrauterine ngjitet (synechiae):

Kur hysteroscopy duken intrauterine accretion si bandat e trashësi të ndryshme që lidhin para dhe muret e pasme të mitrës. Vetme ose të shumëfishta, bandat ata lidhës ind, i vendosur në mes të mitrës, mitrës mund të ndahen në disa dëmtimit të dhëmbëve të veçanta rregulluar asimetrike. Cipë e vendosur, ata mund të shtrembërojnë zgavrën e mitrës.

Në mitër të vogël synechia mund të jetë në dispozicion në pothuajse të gjitha këndet. Synehyy të mëdha mund të reduktojnë ndjeshëm, shtrembërojnë zgavrën e mitrës, duke vënë në dispozicion një pasqyrë fund të mitrës dhe rajonin e kënde një ose dy tub. Ngjitet ngjyra rozë zakonisht zbehtë ose të bardha.


Teknologji autopsi synechiae intrauterine:

Pas zbulimit, lokalizimi i mbështjelljes në synehyy mitrës hollë prerë me me gërshërë fleksibile hysteroscopic nën kontrollin vizual. Synehyy masiv dhe synehyy vendosura në membranën e mureve anësore të mitrës, duke shkatërruar curette mprehtë. Pas shkatërrimit të mbështjelljes në mitër përsëri futur hysteroscopy dhe të vlerësojë gjendjen e mitrës. Nëse është e nevojshme, të bëjë synehyy përsëritura shkatërrimin. Pas çdo fazë autopsi të mbështjelljes duhet të kryejë kontroll hysteroscopy. Duke u siguruar që damar shkatërruar dhe plotësisht visualized zgavrën e mitrës tub dhe kënde komente në dispozicion, hysteroscope është hequr dhe injektuar në mitër marinës - loop Lipps 2-3 muaj për të parandaluar ri-formimin e mbështjelljes. Në të njëjtën kohë porosis kombinuar estrogjenit-progestin drogë ose terapi ciklike hormoneve.