Hiq pajisje intrauterine


Për vizualizimi i kontraceptivëve intrauterine në rastet kur gjetja e tyre të gjatë në mitër dyshohet bashkëngjitje të dendura apo rritje përbrenda kontraceptiv në murin e mitrës, dhe në mungesë të kontraceptivëve për të kontrolluar fije përdorur hysteroscopy.

Hysteroscopy në këto raste mund të lokalizoni kontraceptiv intrauterine në mitër, për të qartësuar shkallën dhe vendndodhjen e në rritje në murin e mitrës, dhe në këtë mënyrë të përcaktuar taktikat e tij lëvizëse në varësi të situatës klinike.


Pjesë Hysteroscopic intrauterine kontraceptive dukshme me pamjen e zakonshme në të shkurtër konstatimin e tyre në mitër dhe, në rastin e një qëndrimi të gjatë në zgavrën e mitrës janë të mbuluara me mbulesë fibrinës, endometrium dhe futi edhe në myometrium.

Teknologji heqja e kontraceptive intrauterine:

Operacioni u krye në një dhomë të madhe operative, e cila nëse është e nevojshme mund të kryejnë laparoscopy ose laparotomy. Është më mirë për të kryer këtë operacion ciklit menstrual 5-7 ditë. Qafës së mitrës të zgjerohet si zakonisht për hysteroscopy të Hehara № 11,5 zgjerues.

Shkruani hysteroscope në mitër. Në identifikimin e marinës është i lirë për të kapur dhe për të hequr ajo hyri në që veprojnë me pincë hysteroscope kanal.

Në rastet kur e gjeti ishte rritur në murin e mitrës Marinës përpiqet për të hequr kontraceptiv përmes kanalit të qafës së mitrës duhet të jetë nën kontrollin e laparoscopy.

Kur në rritje Marinës në murin e mitrës ose hysteroscopic ai është larguar me pincë apo curette ose duke përdorur aborttsanhom. Nëse shumica e Marinës ishte rritur në murin e mitrës dhe pa kushte për heqjen e saj nga bark, duhet, duke vlerësuar gjendjen klinike, të vendosur mbi nevojën për të vazhduar përpjekjet dispozicion ose mundësinë e largimit të marinës.

Me depërtimin më të madh të Marinës në pincë lirë barkut laparaskopike ajo është larguar nga zgavrën e barkut.

Nëse marinës është në afërsi të anijeve të mëdha, uretër ose fshikëz, ju duhet të vendosë për heqjen e marinës laparotomy.

Gjakderdhje nga murin e mitrës pas heqjes hyrë në mish marinës zakonisht nuk ndodh. Prandaj, postoperative çfarëdo masa të veçanta janë të nevojshme.