Heqja e lythat gjenitale


Lythat gjenitale të vetme pas anestezi 0.25% novokaina gërshërë mjekësore mund të prerë në bazën e tyre, dhe më pas djeg zgjidhje 20-30% e klorid zinku ose zgjidhje 5% e klorur ferric. Ju gjithashtu mund të bëjë ato diathermocoagulation pas anestezi paraprak.

Nëse lythat marrë një ngastër të madhe të gërshërë zistryhayut nën anestezi infiltrimit, atëherë curette kujdes soskablyvayut mprehtë. Rëndë ekspozuar zonat sipërfaqësore të gjakderdhjes apo diathermocoagulation thaj 50% klorid ferric zgjidhje me shtimin në atë të zgjidhjes 20% të klorurit të zinkut.