Trajtimi jo-Medikamenti i sëmundjeve gjinekologjike - Reflexology


Përmbajtje
Trajtim jo medikamenti i sëmundjeve gjinekologjike
Masazh gjinekologjik
Hardware fizioterapi
Reflexology
Metoda të tjera
Akupunkturë
Phytotherapy
Mundësitë e trajtimit kombinim
Ushqimi, puna dhe pjesa tjetër
Faqja 4 nga 9

Reflexology


Aktive në disa versione (akupunkturë, lazerpunktura etj).

Akupunkturë:

Në mitrës jofunksionale gjakderdhje metodën e frenave duke përdorur akupunkturë. Aplikohet fillimisht në pikën e veprimeve acarim tonik, pastaj 2-3 pika Sesioni Special lidheni veprime për procedurën - dhe 3-5. Pika më të përdorura korporalnye: V February 2, V 31, V 33, V 47, T 4, T 19, V 23, V 32, V 34, V 10, T 20, T 21, VB 20, J 4, PR 10, R7, V 43, RP 6, J 6, E 27, R9, R3, E 36, G 14. pikë aurikulyarnaya: gjendra endokrine - 22MV, goxha - 51 NNP3, hipofiz- 28PK, mitrës - 58TYA .

Kur trajtim hypermenorrhea kryhet gjatë ciklit menstrual. Procedurat fillojë me këmbët, pastaj të shkojë në bark të ulët ose mbrapa. Versioni i vlerësuar i parashkrimit akupunkturë: Seanca 1: T 20, V 43 (simetrike, metoda qetësues); Seanca 2: VB 20, G 14 (simetrike); Seanca 3: T 19, PR 6, E 36 (metoda qetësues).

Kur trajtimi polymenorrhea fillon 2-3 ditë para menstruacioneve. Kursi i trajtimit - 10 ditë. Metoda ndikim - frenave. Pikat shembullore kombinim: Seanca 1: R 9, PR 6, J 4, V 23; Sesioni 2: R6, 4 T, V 32, V 34 (simetrikisht); Seanca 3: PR 6 (simetrike); Seanca 4: T 4, V 23, V 22 (simetrike, metoda e qetësim 1-2 orë pas acupressure forca të mesme); Seanca 5: PR 6, V 47 (simetrike, acupressure forca të mesme me një dridhje të vogël dhe pas 15 minutave të pjesës tjetër të vazhdojë të acupressure dhe J 6, J 4, E 27, PR 10); Seanca 6: VB 20, T 19, VG 21, V 32, V 10 (metoda simetrike frenim).

Lazerpuncture:

Prodhuar duke përdorur optikë tekstil me fije qelqi dhe lazer helium-neoni densitetit terapeutik të energjisë (10-100 mW / cm2).

Aktualisht përdoret për qasje të diferencuar për të përdorur reflexology për të stimuluar gjëndrat seksuale endogjen.

Në fazën e parë të ndikimin e ciklit menstrual synon stimulimin e funksionit të sistemit parasympathetic nervor. Për ta bërë këtë, duke filluar nga dita e 5-të të ciklit menstrual të ndikojë në helium-neoni pikë lazer mbi cipë e zemrës meridian, zemrës, veshkave, mëlçisë, mëparshëm meridian mesatare.

Në tsiklalazernoe fazën e dytë apo efekt tjetër refleksoterapevticheskoe synon nxitjen e funksionit të sistemit nervor simpatik. Për ta bërë këtë, duke filluar nga dita e ovulacionit të ndikojë në akupunkturë pikat meridianët e fshikëzës, zorrës së trashë, meridian pasme e mesme.

Refleksoterapiyupri alhodismenoryeye kryer nga dy metodat:

 1. Për 3-4 ditë para menstruacioneve akupunkturë përdorur (RTI) me metodën e frenave apo qetë në varësi të fuqisë së dhimbjes. Bazë dhe: J 6, R14, RP 6, J nga, G, J 14 4. shtese DHE: T 26, E 26 RP 8, RP 10, J 1, R 12, RP 9, T4, R6, F 1 janar.
 2. IRT fillojnë 1-2 ditë para menstruacioneve, ekspozimi hala 20-30 minuta. Pika më e efektshme e vendosur në D10- S 4 dermatometrah me innervation burim të përbashkët të organeve urogjenitale. Kur algomenorei shkaktuar nga patologji gjenital, pika efikas mbrapa dhe T2,4 kryqe, V 31-V 32, duke përdorur metodën e frenave. Kur menstruacionet rëndë dhe dhimbje nga toning efekt në RP 3, RP 10, E 30, F 3, R12, R1 P, R14; metoda frenave - të J 3, J 5, J 6, V 23, V 26. Në një seancë duke përdorur 5-6 dhe. Në dhimbje të forta nga menstruacioneve deri në pikën e fillimit korporalnye shtuar microacupuncture (2 - 3 ditë) në mitër AT, stomakut, veshkave, pika simpatik.

Këto opsione janë përdorur akupunkturë në salpinhoooforita akute dhe e bëri metodat tradicionale të akupunkturë ose electroacupuncture kombinuar me (ELAP). Sigurisht - 11-14 seanca ditore.

Trajtimi në dy mënyra.

 1. 1 opsion:
 • 1 ditë ispol'zuyut aurikulyarnye në 55, në 23, në 58 dhe korporal'nye pika: E 36, G 14, të miratuara nga qeveria 11, PR 6 (opsioni i dytë bilateral metoda frenave e ekspozimit hala 20 min);
 • 2 ditë (dehje) - dhe një palë e dytë e "meridianet mrekullueshme» - TR 5 duhur, VB dhe la 41 në 55, AT 58 drejte (me çrregullime autonome të ndikojë palë e tretë të "meridianet mrekullueshme" - P7, R6) ;
 • në ditën e 3 TR 5 majtë, V41 djathtë, në 55, AT 58 të majtë;
 • në ditën e 4 - TR 5 duhur, VB 41 e majtë, VB 25 - bilaterale;
 • Dita 5 th - TR 5 majtë, VB 41 - e drejta, VB 26 - bilaterale;
 • Ndikimi i 6-ditore në 6 PR, VC 4;
 • 7 ditë th - në 23, AT 97, AT 58 (nga inflamacion kronik), V 60, V 23, V 32;
 • në ditën 8 - R6, R12, R14 (ndërsjelltë ose inflamacionit në anën e);
 • 9 ditë - VG 14, V 1 Jan, J GI 14 ose 15;
 • në ditën e 10 - E 30, E 36;
 • 11-ditë-V 31, V 32, V 33 (zgjedhin pikë të dhimbshme), V 60;
 • në ditën e 12 - 14 G, P 7.
 1. 2 opsion: Përdorimi dhe rajoni lumbosacral (V 23, V 25- V 34, T2-T4) barkut (J 2 - J 4, R11 - R13) dhe extremiteteve te ulta (PR 6, RP-RP 9 10 , E 36, E 37, R 7); recetë çdo procedurë përfshijnë ndikimin e përgjithshëm të kushteve (GI 11, G 14, E 36, PR 6, MS6) dhe në (gjëndra mitrës, vezoret, zgavër legenit, barkut, organe gjenitale të jashtme).